Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Nový satelit a ovlivňující se příjímače

Zdravím všechny,byli jsme si nuceni,kvůli nedostupnosti kabelovky v našem okolí,pořídit si satelitní komplet.Máme parabolu 85cm v hliníku,Mascom MC M4-QS02 - Monoblock Quad 0,2 dB,2 přijímače TechniSat SIR, 2x Irdeto Skylink HD.Instalaci provedl odborný technik.

Prvně jsme měli přijímač TechniSAT SIR a CryptoBox 500HD.Po asi dvou hodinách zprovoznění přestali jít na CryptoBoxu nějaké programy.Druhý den začal zlobit i TechniSAT. Technik přijel,proměřoval,házelo mu to taky výpadky.Nakonec jsme dali CryptoBox pryč a koupili druhý TechniSat SIR. Programy teďka fungují normálně,ale zase objevil problém a ten,že když je puštěný přijímač v obyváku a zároveň potom pustím ten druhý,tak se v obyváku sekne, objeví se hláška Kodovaný kanál.Musí se přepnout na jiný kanál a pak se vrátit zpět. Potom to už jede. Technik si s tím už neví rady.
Neporadíte prosím někdo? :lookaround:

davidasis
Registrace: 8/2012
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 147
Odpověď v diskusním vlákně

Tři Fáze

Znám tenhle problém,mohou to dělat bojlery.Zřejmě je každý patro z jiné fáze-rozdíl v napětí i 20 a více voltů mezi fázemi pod zátěží-pračka,teplomet atp.Taky jsem měl v novostavbě nedotaženej nulák na můstku.To dělalo při zátěži lednicí- 183 volty napětí na té fázi.Utrhl jsem blombu,dotáhl a zavolal čez a uznali to.

korkoran
Registrace: 10/2006

Koukám a nestačím se divit.

Kdy už si konečně všichni uvědomíte, že problém zemních smyček není problém různých fází ale úbytků napětí na společném nulovém a ochranném vodiči. Problém tak nevyřeší ani multiswitch. Problém je možné vyřešit jedině a pouze oddělením zemních potenciálů nebo jejich sjednocením!!!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

RE: Nový satelit a ovlivňující se příjímače

Vyměň Tv/sat slučovače

Mjr
Registrace: 8/2005

Mohli byste se shodnout a poradit, co teda mám dělat?

davidasis

davidasis

Ak mas len skylink, naco Ti je monoblock. U svokrovcov v dome sme mali taky isty problem, vymenili sme ho na običajny quad a odvtedy slape dobre

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Na 19,2 je od Skylinku Hustler.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

a X-MAN :O :laughing:

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

Protože chytám ještě druhou družici a pokud to budu měnit, tak chci i třetí.

Technik,který montuje satelity už 10 let mně řekl,že jsme teprve druzí a taky neví.

TV/sat slučovač nemám.

davidasis

davidasis

IOk to je pravda, ale u nas bol problem monoblock, tak nech si da 2lnb quad a diseq prepinac. V monobloku je zabudovany diseq prepinac a niekedy ten neprepina dobre.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

to davidasis

Pokud se chceš něčeho konkrétního dobrat, tak všechny přístroje, které jsou jakkoliv propojené s anténou nebo parabolou, musíš připojit na jednu elektrickou zásuvku pomocí prodlužovaček a rozdvojek. Nikde nesmí zůstat žádná zemní smyčka. Pokud to přestane zlobit, tak je to jasné.
Pokud si s tím technik neví rady, tak to není technik ale bastlíř. Odborník se pozná právě podle toho, že umí víc než kdokoliv jiný!

Enik

Jako je jasný, že problém nastává až v konvertoru.

Co se týče toho zemění.Tak jsem volal elektrikářovi,který dělal rozvody v domě a řekl,že zemění je svedeno všechno do jednoho drátu v přípojce od EONu a k němu je ještě přidáno zemění drátem do základů.Takže není víc zemění,ale všechny se slučují do jednoho. Teda pokud jsem správně pochopil příspěvek od Enik.

davidasis

Však jo,to jsem včera udělal.Všechno jsem dal do jedné zásuvky a přestalo to.

Dobře,když technik je podle vás bastlíř,tak mně poraďte,co mám dělat dál.Zatím jsem vyzkoušel všechny možné rady a postupy,co tady byly řečeno nebo mě napadli,ale pořád nic.

davidasis

to davidasis

Pochopils mě špatně. To, že je všechno spojené do jednoho bodu je jasné, ale nevylučuje to vznik zemních smyček.
Jak stará je elektroinstalace v domě? Jak starý je celý dům? Jaký je to dům? Kolik má podlaží? Má hromosvod?

Enik

Dům se stavěl minulý rok,to stejné elektroinstalace,má sklep,přízemí,patro a podkroví.Hromosvod má se 4 svody.

davidasis

Nejsem el.montér tak se mohu mýlit ale nevyřeší jeho problém přepojení okruhu zásuvek do stejné fáze v domovní el.rozvodoné skříni?

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

Já třeba mám celkem 4 satelitní přístroje Technisat (různých typů) ve 4 pokojích a tyto pokoje rozhodně nemají zásuvky na jedné společné fázi. A nic nezlobí. Vše šlape jak má. Tak proč by to mělo jinde zlobit na různých fázích?

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

to davidasis

Pokud se jedná o nový dům s novou instalací, tak by tam zemní smyčky být neměly, ale nelze to zcela vyloučit. Tohle je potřeba změřit. Po netu to asi nevyřešíš. Tohle je už tak trochu detektívka pro odborníka. Takže Ti víc neporadím. Vypadá to totiž, že tam smyčka je, ale není mi jasné kde by mohla vzniknout.

Enik

No, s tím stejným zásuvkovým okruhem by se to vyřešilo,kdyby ty silový kabely byly v "husích krcích".Jenomže oni jsou přímo ve zdi.Takže to se vylučuje.

joscer: To je velice zajímavé.Mají ty tvoje TechniSaty externí trafo jako zdroj? Ty moje ano. Dále,jaký máš Konvertor?Jestli máš aktivní přepínač,tak to ti pojede.Já mám Konvertor na 2 družice se 4 výstupy bez dalšího dodatečného hardware...

Ještě jsem udělal jednu věc a tu,že ten přijímač jsem dal samostatně do el.zásuvky,takže není na prodlužce,na dolním přijímači jsem otočil trafo do správné polohy,bylo otočené kvůli el.zásuvce.Teďka se to chová normálně,ale včera se to taky projevilo až večer,kdy delší dobu jeli obě TV ...

davidasis

Nevím jak to myslíš ,že jsou kabely přímo ve zdi ale popřepojovat je na jističích snad jde.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

Řešení je i takové že každý přijímač bude mít svou parabolu

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

davidasis

Tři TechniSaty mají interní zdroj, čtvrtý má zdroj externí. Konvertor mám monoblok (tedy na dvě družice) se 4 výstupy. Z každého pokoje zvlášť koax na půdu odkud je to připojeno k jednotlivým výstupům z LNB.
Dům je kolaudován v roce 2004. Elektroinstalace je provedena 3žilovými kabely. Nulové vodiče pospojované do ekvipotenciální (tak nějak se to jmenuje) svorkovnice, která je připojena na uzemnění hromosvodu.

joscer

Myslel jsem to tak,že jsem to trafo dal do zásuvky ve zdi,takže není na prodlužce a rozbočce ...

Jasně,na každý přijímač si dám zvlášť parabolu,takže to bude vypadat jako kdybych pátral po UFO :laughing:

joscer:Tak to je fakt zajímavý.My to máme skoro stejně,až na ten nulový vodič.To si myslím,že by nemělo být připojeno k hromosvodu,protože následný blesk by mohl proklouznout až do jednotlivých zásuvek a udělat neplechu.
Teďka podle nové normy,nesmí být k hromosvodu připojeno nic.Ani anténa.Řeší se to potom jímací anténou,která vytváří tzv.ochraný štít,takže podle potenciálu si blesk vyberu jímací tyč a ne anténu. :8)

davidasis

davidasias

Nevím proč řešíš nesmysly - vyměnit technika. (a nebo jsi technik ty a ..........).
Hodně zdaru

zolik645
Registrace: 7/2009

davidasis

Asi jsem to napsal nepřesně. Hluboko v zemi (kolem základů) mám umístěnu plocháčovou páskovinu a od ní je vyvedeno připojení pro hromosvod a připojení pro tu ekvipotenciální svorkovnici. Svod hromosvodu ze střechy mám na třech místech. Dělala to odborná firma, takže by to mělo být správně.

joscer

spoj venkovní vodič koaxu u každého přijímače na zemnící kolík sítě u přijímače. Jsou na to i speciální F-F propojky nebo dle vlastní fantazie.http://www.abbo-shop.ch/en/products/4366968-fg1l-transmedia-fg-1

RAFI007
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 147

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra