Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Nový satelit a ovlivňující se příjímače

Zdravím všechny,byli jsme si nuceni,kvůli nedostupnosti kabelovky v našem okolí,pořídit si satelitní komplet.Máme parabolu 85cm v hliníku,Mascom MC M4-QS02 - Monoblock Quad 0,2 dB,2 přijímače TechniSat SIR, 2x Irdeto Skylink HD.Instalaci provedl odborný technik.

Prvně jsme měli přijímač TechniSAT SIR a CryptoBox 500HD.Po asi dvou hodinách zprovoznění přestali jít na CryptoBoxu nějaké programy.Druhý den začal zlobit i TechniSAT. Technik přijel,proměřoval,házelo mu to taky výpadky.Nakonec jsme dali CryptoBox pryč a koupili druhý TechniSat SIR. Programy teďka fungují normálně,ale zase objevil problém a ten,že když je puštěný přijímač v obyváku a zároveň potom pustím ten druhý,tak se v obyváku sekne, objeví se hláška Kodovaný kanál.Musí se přepnout na jiný kanál a pak se vrátit zpět. Potom to už jede. Technik si s tím už neví rady.
Neporadíte prosím někdo? :lookaround:

davidasis
Registrace: 8/2012
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 147
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nový satelit a ovlivňující se příjímače

pierrepetr: Ne,já chci poradit,ale můžu dělat jen takový věci,který jsem schopen udělat.

Mám pocit,že to je už lepší dát aktivní multipřepínač.Ten má vlastní zdroj,takže to ostatní by měl odrušit,ne?

davidasis

davidasis

co zase vymejšlíš,to nemá cenu,už včera jsi to měl nechat odborníkům,ale hraj si a investuj,když tě to baví R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Jak vymýšlím?Tohle řešení s tím aktivním multipřepínačem právě navrhl technik ... A nebyl sám.

davidasis

jo ten

rádoby technik,co mu to nejde,aha,jen se odloží řešení o pár dnů,to co navrhuje je k ničemu,je úplně jedno,jestli jsou země spojeny v monoblocku,nebo v multipřepínači,prostě jsou spojeny a ty potřebuješ jejich oddělení,už to chápeš? R^ :laughing: R^

pierrepetr

a kdy to

ten tým techniků navrhl?"Tohle řešení s tím aktivním multipřepínačem právě navrhl technik ... A nebyl sám"
,že tady hledáš radu,když ti to vyřešili odborníci R^ :laughing: R^

pierrepetr

to davidasis

Zemní smyčka se nehledá ani v zásuvkách ani v rozvaděčích. Zemní smyčku tvoří propojení přístrojů! Evidentně nechápeš půroblém. Stejně to nevyřešíš. Tohle je oříšek i pro machra.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

No,to je hezké.Když tady Enik píše,že to je pro odborníka,tak mně někoho doporučte,kdo se na to přijde podívat.Zn.jsem z Brna.Budu jen rád,protože jsem z toho už na mrtvici ... :(
No a kdybych si natáhnul zemění extra jen pro ty koaxy,které by nebylo s ničím jiným připojený,to by nepomohlo?

davidasis

Tak jsem našel zajímavou věc: http://www.altronik.cz/DetailPage.asp?D=72408
Akorát pro satelit nepoužitelné ... :-(

davidasis

to davidasis

Je dost velký problém někoho doporučovat. Problém zemních smyček je dost komplikovaná záležitost, která vyžaduje zkušenosti a znalosti. Naprostá většina lidí kolem satelitní a anténní techniky o tom nemá vůbec žádnou páru, a už vůbec to neumějí řešit. Téměř všechny firmy v mém okolí si na zemních smyčkách v panelácích vylámaly zuby. Pokud to někdo umí vyřešit, tak si to know how nechává pro sebe. Dnes se tyto věci jen tak neprozrazují.

Enik

davidasis

to ještě řešíš?,co ten team techniků z Brna to nezvládl? a tak hezky se shodli,4.den tě nechají v problému?,neboj oni to jistě vyřeší,v Brně znám pár chytrých lidí,ale ti neznají zemní smyčky a ani nechápou,že to existuje R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr, z tebe nevypadlo ještě žádné moudro, ale výsměchu celý kýbl. Kdybys někdy tento problém řešil a nebyl pouze teoretik, tak bys mlčel. Enik ovi se nedivím , ten ví o čem mluví a proto se takto k problému staví. Já při prvním takovémto problému strávil několik desítek hodin a to úspěšně, proto taky nedávám tyto rady zadarmo. Poprvé to byl prodělek jako hrom, ale zkušenost k nezaplacení. Jo potom jsou ale firmy, které pokrčí rameny a jdou o dům dál. A takto to potom dopadá.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

kubíčku

teď jsi mu poradil,víš h.o.v.n.o. a h.o.v.n.o. jsi,hezký večer R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr, opravdu nemohu za to, že o problému nic nevíš a pouze se dotyčnému vysmíváš. Já vím, umím, vím, že, umím a nechám si za to zaplatit, pouze refreš je zadarmo.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

kubíčku

nemachruj a přečti si celé téma,hlupáčku,když jsem tyto malichernosti řešil,tak jsi si ještě hrál v uhláku na horníka R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr, dobrou noc, není totiž s kým, ani o čem, diskutovat.

kuba

kubíčku

tobě taky dobrou a kdybys někdy chtěl diskutovat,chtělo by to věcně k tématu,ne jen pomlouvat ostatní,ale u tebe to jinak asi nejde R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr, bohužel, zase nic, dobrou.

kuba

kubíčku

ještě nespinkáš?,tak dudlíka a jeď R^ :laughing: R^

pierrepetr

No, jak vidím, zatím nic kloudného z této diskuze nevzešlo. Nemohu se zbavit dojmu, ale ti co něco ví, tak nic neřeknou, protože z toho chtějí vytřískat co nejvíc i s prominutím na takovéto blbosti ...Pozn.nechápu teda,na co je tohle forum, když se uživatelé nechtějí podělit o svoje zkušenosti.
A taky jsem chodí lidi, kteří jen kecají nesmysli a dělají machry.
Jako,já být moderátorem fora, tak bych několik uživatelů promazal a víc bych zasahoval do diskuze.

Myslel jsem, že tady povedeme věcnou debatu,ale jak je vidět,tak to byla asi ztráta času.
Tak jako obvykle,budu si muset poradit sám ... ;P

No nic pánové a dámy, můžete se tady hašteřit dál, já si jdu poradit sám ... :laughing:

davidasis

to davidasis

Čílíš se naprosto zbytečně. Problém zemní smyčky nevyřešíš vlastními silami ani náhodou. Tohle je stálý problém laiků, kteří si myslí, že jim někdo řekne, udělej to chytni tam, povol šroubek utáhni matku. Jenže takhle to nefunguje. Musíš mít zkušenosti a měřící techniku. Jít krok za krokem. Odpojovat dráty, měřít impedance a hledat problémy, které následně odstraníš. Když nemáš zkušenosti, tak Ti žádná rada nepomůže. Prostě nejsi schopen udělat diagnostiku. Je takový problém to pochopit? Zkus zavolat doktorovi, jestli by Ti po telefonu nemohl poradit jak diagnostikovat rakovinu slinivky břišní. Pošle Tě k psychiatrovi, protože si budemyslet, že jsi se zbáznil. Tohle je totiž úplně totéž. Profík na to léta studuje, celý život sbírá zkušenosti a Ty to chceš zvládnout po netu za 5minut. Jenže to nejde i kdyby někdo ty rady pro Tebe měl. Pokud chceš problém vyřešit, najdi si někoho, kdo to umí. To je jediná a nejlepší rada. Ještě můžeš jít studovat, pak si najít práci v oboru a učit se a učit se a učit se. Až se naučíš, tak můžeš odstraňovat zemní smyčky za peníze zase Ty těm, kteří nemají nastudováno. Naučit se řešit tyhle věci stojí desítky tisíc korun v podobě stovek hodin hledání a koumání. Možná jsem skrblík, ale nevyhazuju těžce nabyté zkušenosti a vydělané peníze oknem. Dnes už je taková doba. Kdo umí ten umí. Kdo neumí ten učí!

Enik

Enik: To je sice pravda co píšeš, ale někteří jedinci se chlubili tím, že ten problém vyřešili a není to nic složitého. Třeba našli nějaký způsob, jak to rozchodit bez toho, aby hledali zemní smyčku ...

Já bych si pozval nějakého technika, který by tomu rozumněl, ale o žádném nevím. Už jsem asi oslovil techniky ve 20 elektrech, několik elektrikářů, ale všichni na mě koukali jak na zjevení ... :((

Já mám asi nějakou smůlu na řemeslníky, protože zatím, co jsem všechny měl, tak to byli takoví ti všeumělci, co to od někoho odkoukali, ale když měli řešit složitější situaci, tak byli bezradní. Nakonec jsem si všechno musel vyřešit sám, tento problém stejně asi tak dopadne.

Už mám ale pár nápadů, které chci napřed odzkoušet. Mohli by tyto nápady můj problém vyřešit. Navedl mě na to jeden spolužák elektrotechnik. Pokud to bude fungovat, rád je tady uvedu. Nejsem ten typ člověka, který na foru či nějaké diskuzi zatajuje správné postupy a typy, které by problém vyřešily ... :lookaround:

davidasis

davidasis

člověče, já tě možná trochu i chápu, ale ty zjevně nechápeš nebo nehceš pochopit tu hlavní věc kterou ti tu naprosto přesně popsal enik - tvůj problém není "univerzálně" řešitelný po netu !!! i když to náhodou nakrásně nějakým zázrakem u sebe vyřešíš a pak tady celý svůj postup jako superman sdělíš, tak to tady v 99% stejně nikomu nepomůže protože potíže se zemními smyčkami jsou specifické - tzn. případ od případu se liší - chápeš? to je ta hlavní zpráva co enik píše.

PS: pokud to chceš mermomocí "vyřešit sám", tak už jsi na to přece dávno přišel ne?... napoj to všechno z jedné zásuvky

lance
Registrace: 10/2008

davidasis

dal jsem ti několik možností k řešení ,co jdou po netu nabídnout,ty ofrňuješ,píšeš,že to team techniků má vyřešeno multipřepínačem,tak co ještě chceš?,máš jasnou smlouvu na zakázku od firmy,zakázka má vadu,ať ti ji odstraní,nebo odstup od smlouvy,hlavně do toho sám neďoubej,přijdeš o záruku a budeš jen platit R^ :laughing: R^

pierrepetr

to davidasis

Držím Ti pěsti. Jen doufám, že Tě nenapadne odpojovat ochranné vodiče!!! To je totiž rychlá cesta na hřbitov!

Enik

Tak aktuální zkušenost. Zkusil jsem opět TV a přijímač zapnout prodlužkou do stejné zásuvky jak ten druhý přijímač a TV, aby byli na stejné fázi, ale pro mé udivení se to seklo znovu, takže problém nezmizel ...
Takže asi zemní smyčky můžeme vyloučit ...

PS: Zkusil jsem napřed připojit do stejné fáze jen přijímače, ale stejně nic.

Dále jsem zkusil propojit mínusy na výstupu z traf, nepomohlo. Zkusil jsem propojit zemnění koaxů, nepomohlo to ...

Takže mě napadá už jediné, že může být vadný konvertor nebo jeden z přijímačů.

Ještě jeden zajímavý postřed. Přes víkend mně technik půjčil aktivná multipřepínač a v důsledku toho musel dát i jiný konvertor. Celou dobu, co byl ten přepínač instalován, problém nebyl!! Já si to vysvětluji tak, že si přepínač odfiltruje napětí a nechá jen signál a "povely" z přijímačů a šťávu si dá svoji ...

davidasis
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 147

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra