Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Antiakce Skylink

Když už se kolem satelitní televize Skylink objevují stále nová témata s nesouhlasným stanoviskem ohledně servisního poplatku, tak bych připsal několik důvodů k zamyšlení nad přejitím k pozemnímu digitálu. Satelitní přijímač si ponechat případně pro zajímavé cizojazyčné programy. Tak tedy proč nevolit Skylink.

1. Ačkoliv to není nikde zmiňováno, tak v blízké době může rychle dojít k ukončení poskytování slovenských programů do Česka a naopak. Ze Skylinku pak zbude jen nafouknutá bublina.
2. Pozemní digitální vysílání je zdarma.
3. Stačí vám pouze jeden ovladač a to k televizi. A žádná další krabice-přijímač do obýváku, jen TV.
4. Satelitní vysílání má o cca sekundu opožděný obraz a zvuk, nejmarkantnější u sportovních zápasů v okamžiku střelení branky při příjmu v paneláku či v porovnání s rozhlasovým přijímačem.
5. Rozhodně neplatí, že skylink vysílá ve špičkové obrazové kvalitě, program ČT4HD je příkladem 2x horšího obrazu než kvalita SD.
6. Pozemní digitální vysílání bych označil za podstatně lépe technicky monitorované a spolehlivější než satelitní.

Prosím o žádné zbytečné polemizování a rozpytvávání tohoto tématu. Jen přidávat skutečné praktické důvody proč nevolit Skylink.

MilanTuma
Registrace: 9/2010
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 87
Odpověď v diskusním vlákně

@mirast

K tomu EPG že ma kvalitnejšie UPC ešte dodam, že aj HD programy. I ked ich ma menej ako SkyLink, ale obrazovo kvalitnejšie.Ale niet sa čo čudovať, sú od Canal Digital.

Papua
Registrace: 8/2012

ako to

ze este nezareagoval p. Glisnik, alias joscer?

johnysk
Registrace: 3/2010

@Papua

HD Eurosporty napr. nie sú od Canal Digital a sú tiež fenomenálne na 1°W.

Streamingový obsah z: Netflix, Max, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Disney+. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E). Iné: VOYO, Magio GO.

zmarian
Registrace: 6/2011

zmarian

Tak to maš pravdu.

Papua

Komentare a dalsie argumenty

Najskor komentare existujucich bodov:

1. Zrusenie SK/CZ programov - suhlasim a nemyslim ze to vyriesi druha karta, nie kazdy prijimac ma 2 sloty na kartu, nova karta nieco stoji, rovnako dvojity servisny poplatok a este ak ma niekto 4-5x TV...

2. DVB-T zdarma - rovnako niektore FTA CZ/SK programy zo satelitu a dalsie zahranicne FTA programy, tie zostanu vsetkym aj po skonceni platnosti karty.

4. Oneskorenie sat. vysielania - dobry argument, toleroval som to koli lepsej kvalite a lepsej ponuke a tomu ze to bolo zadarmo - dnes to uz ide s kvalitou dole vodou a ani zadarmo to uz nie je.

5. Kvalita obrazu - suhlasim, to "bejvavalo", programy ako JOJ plus a dalsie su v prisernej kvalite.

6. DVB-T spolahlivejsie - na jednej strane prebiehaju udrzby DVB-T castejsie, ale na druhej rozne slnecne erupcie mozu odstavit sat. prijem docasne aj natrvalo, samozrejme je to komplikovane...

Teraz nove argumenty, necital som vsetko, tie nezmysly sa mi nechce citat, takze sa mozno bude nieco opakovat:

7. Samotny servisny poplatok.
8. Nutnost zaplatit kartu vymena pre kazdy prijimac. *
9. Nutnost menit prijimace koli prechodu SD do MPEG4 v buducnosti.
10. IPTV, tripple play sluzby konkurencie su na mnohych miestach SR/CR v porovnatelnej kvalite, s porovnatelnou alebo lepsou ponukou programov a vlastne aj zadarmo k inej sluzbe.
11. Vysoka cena karty.
12. Ziadny dotovany/prenajimany prijimac oproti konkurencii ktora je platena.
13. Chybajuce programy na CW kartach aj pre platiacich zakaznikov.
14. Planovane vypinanie HD na CW kartach.
15. Mozne nasadenie surflock a nasledne problemy s funkciami PIP, timeshift...
16. Mozne nasadenie parovania a vysoke vydavky s tym spojene, aj pri parovani s CI by sa mohli vyradit niektore funkcie prijimaca ako PIP a dalsie.
17. Vypadky signalu pri lejakoch (viem ze to SL neovplyvni, ale minus to je).

* - plati len pre cast zakaznikov, ostatne body platia pre zakaznikov bez platenej ponuky.

Dreamer
Registrace: 7/2004

to Dreamer

Zeptám se i Tebe, můžeš mi proboha říct proč jsi byl zákazníkem Skylinku? Z těch 17 bodů asi čtrnáct bylo i před Servisním poplatkem :-(

tnt
Registrace: 1/2006

to tnt

vidíš ako servisný poplatok otvára ľuďom oči. :laughing:

Dagy2
Registrace: 11/2010

johnysk

Nevím jak pan Glisník, ale já nemám na co bych tady reagoval.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

Dreamer

"tie nezmysly sa mi nechce citat, takze sa mozno bude nieco opakovat:"
Hezky napsáno. Tím vlastně dopředu upozorňuješ na to, že v dalších řádcích (body 7 až 17) možná píšeš nesmysly.
:)))

joscer

RE: Antiakce Skylink

1-2 karty, zvysok dvb-t
aj vlk sa nazere aj ovca zostane cela
+sharing

matho
Registrace: 2/2006

Zdar synci,presto,ze temer vse jiz bylo receno,myslim,ze paru poznamek je jeste mozno:
1)SKYLINK je vysledkem stylu podnikani v CR/SR,obecneji mozna v cele trzni ekonomice:),totiz "nekoukej co bude dal,vsak on to nekdo koupi".Slogan,ze neco bude GRATIS trvale ,byl jiz tehdy minimalne klamava reklama,nebo podvod a za to bude SKYLINK "pykat" ,smesnou pokutou:).
2)Toho,ze programy CT "gratis" budou,bylo dosazeno.Nebylo sice tohoto dosazeno optimalne,jak bychom chteli (tedy CT gratis na vsech stavajicich kartach),ale budiz.Samozrejme nic neni gratis,mame to kazdy v dilu koncesionarskeho poplatku.
3)Ostatni programy tedy siri SKYLINK na vlastni naklady,resp.o nektere se podili s jinym providery - a to je jadro pudla SERPO,proti kteremu je stezi objektivni argument.
5)Vyse SERPO je pod hranici ceny konkurence,nicmene nevime co bude dal.Ono tady nekteri ,mozna prozatim "syti" (i kdyz bych vsem pral trvalou sytost),rvou,co nam vadi necelych 400,-Kc.Ono totiz v kontextu ČEZŮ,RWŮ a naftoolejaru, nam jeste bude "horko" (tedy po urcitou chvili,dale jiz mozna i zima:).
4)Tlak na ukonceni provozu CryptoWorks je z hlediska providera pochopitelny,nikdo z nas by se NEMOHL chovat jinak.
5)Ano "surflock" bude pripadny velmi zavazny duvod k ukonceni prijmu SKYLINKU i pro mne.Zde by mel SKYLINK citlive zvazit kroky a uvedomit si to,ze 1 domacnost a 1 rodinny domek ,ho ani nezachrani a tedy ani nezruinuje.Umoznit moznost interniho sdileni cca 4 prijimacu.Sam mam doma DRYMA dvoutuneraka a bratricka:).Co SKYLINK muze "ruinovat" (rovnez polermicke),je moznost verejneho placeneho sdileni,tuz nekup to za 6 dolaru:),ale to na milion % , pri stavajici technice ,v zivote nevyradi.
Jinak tedy myslim,ze kdo na to bude mit,bude dale uplatnovat prijem SKYLINKU.Mel jsem vzdy filozofii,tam,kde je to mozne,zakladni(zalozni) prijem DVB-T.Nadstavba napr. pro Cechy Slovaky a pro Slovaky Cechy - SKYLINK.

hdpe
Registrace: 11/2007

jsem chtěl napsat ze dvb-t je šmejd a kvůli SP nebudu instalovat anténu
skylink a upc mají stejný HD obraz
ale chyby jím takový kanály jako má polska platforma Cyfrowy Polsat

nicolepcd
Registrace: 9/2011

hdpe

jen k bodu 1):
Nemyslím, že za tohle může firma M77 dostat jakoukoliv pokutu. Jednak za původní reklamní "tah" původního vlastníka Skylinku nemůže být zodpovědná a druhak (a to především) kvůli právě tomuto sloganu v minulosti s nikým není vedeno správní řízení. Leda že by mi něco uniklo.

joscer

ja sam som znechuteny tak zew im nedam ani cent necham to dojst do konca a koncim s nimi

skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky

tulen
Registrace: 9/2009

Zdar,ano informace k tomuto bodu nejsou presne,ale obecne o moznosti pokuty.Za nekolik mesicu se mozna dozvime vysi pripadne pokuty:).

hdpe
Registrace: 11/2007

Pro DVB-T

Regionální presah je uzasny a pocet TV rovnez. Kde by si mohl mit bez karet a bez poplatku 30TV v dobre kvalite bez karet a poplatku a to i polskou TV jako TVP a Polsat vcetne TVN? R^ DVB-T rozhodne ano

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

nicolepcd

jsem chtěl napsat ze dvb-t je šmejd a kvůli SP nebudu instalovat anténu
skylink a upc mají stejný HD obraz
ale chyby jím takový kanály jako má polska platforma Cyfrowy Polsat

Skylink a upc nemajú ani nahodou stejný obraz.Viem ,že sa to nezistuje len datovým tokom ktorý ma upc jednoznačne vyšší.Dal som si vedla seba v oblubených HD program zo skylinku a upc a výsledok je uplne jasný. Skus si to tak ty a potom mi tu napiš, či som nemal pravdu!To ti potvrdi každý, kto ma skylink a upc / freesat/.

Papua

Aspoň, že ty technické informace máme z první ruky R^ Od koho? Přece od učesaného-neučesaného, oblečeného-neoblečeného, přijel-nepřijel Koudelky. :lookaround:

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

Hm spousta rozporuplných reakcí spíše ve prospěch skylinku což je až zarážející ale když se na to dívám zblízka tak např. /to:tnt/ předtsav si že nemáš pravdu ano i já a spousta lidí si pořídili kartu právě pro sl. programy jinak bych to vubec nebral a ani náznakem neuvažoval takže po zrušení není důvod abych kartu užíval,dále /Poldas/co to je za logiku kupovat si kvůli sl. další kartu a další platba za s.p. ???To.Kibicak no vidím že vlastníš ryze předražený DM800O a chápu že po odstavení tohoto receivru bys měl ležet prachy ladem nic proti němu taky o něm uvažuji ovšem ne kvůli skylinku tím je ovšem nasnadě proč se tak vehementně ohrazuješ kvalitou satelitního příjmu kde já nevidím jakkoliv rozdíl od DVB-T u připravované DVB-T2 ani nemluvě takže neopodstatněný argument ale celkově z tohoto vlákna mám dojem že tu píšou hlavně zastánci /nebo spíše/ manažeři skylinku a ti co mají pořízené drahé sat přijímače a museli by je díky přechodu na DVB-T odložit což je opět lichy důvod zastávat se vehementně satelitnímu příjmu u skylinku.

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB

Skylink se ukáže sám až zavede sufrlock,jak to je jestli jim jde jen o naplánovaný zisk, anebo to budou mít jako jiní poskytovatele na více přijímačů.

charlie
Registrace: 5/2006

@DVB

Že někomu nevadí servisní poplatek ještě neznamená, že je jeho zastáncem, či že je dokonce manažerem Skylinku. Ale to tady jaksi nikdo v potaz nebere. Je to jednodušší takto přemýšlet, že?

joscer

@joscer

hm no nicméně to z těch příspěvků vyplývá,víš mě /a naštěstí podle spousty opačných reakcí na toto téma/ jde o dě věci zaprvé z principu když si někdo změní obchodní podmínky do obrazu svého takje to nepřípustné pokud jsme v právním státě podle mě kdyby to vzal do pazour advokát Sokol tak je převálcuje zcela jednoznačně ale to je pro něho prkotina ,více mě už ale vadí že tu není nějaký státní orgán zabývající se ochranou postižených klientů všeobecně opominu-li ochodní potavinářskou inspekci,myslel jsem si že se do toho vloží aspon rada pro R a TV vysílání protože je to tak průhledné protiprávní,pokud se mýlím tak si to nechám vysvětlit zda tam někde v podmínkách u koupě těchto skylink karet mají možnost si ůčtovat takovéto poplatky ale pro mě jako klienta platí to že uvedli /bez dalších a jakýchkoliv poplatků/ a pokud by to tak ošetřeno měli je to jakoby tvrzení proti tvrzení a protiřečí si. Ta druhá věc je samozřejmě finanční zátěž ne každý vyplivne nesmyslně oněch 345,-Kč obzvláště když se vycházelo z toho že karta je jednorázově na trvalo zaplacená a nebude spojená s dalším zpoplatněním.

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB

@dvb

som nauceny pocuvat na svoju osobu vsetky mozne nazory, takze ak mozes, skus sa vyjadrit v tejto teme aj k nicku: bohus31!
dakujem.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

@DVB

Problém je v tom, že si "odpoůrci" servisního poplatku myslí, že orgán, který toto šetří MUSÍ rozhodnout ve prospěch občana, protože je tady na to, aby toho občana chránil (je přeci placen z občanovo daní), ne aby rozhodl zda byl nebo nebyl porušen zákon.
No a když orgán rozhodne (podle zákona), že občan nebyl poškozen, tak co se stane? Občan začne nadávat na to, že zákony jsou špatné a nebo, že orgán byl podplacen.
A k tomu advokátovi Sokolovi. Když se složíte na tučné palmáre, tak se může Sokol zabývat i takovouto prkotinou. Otázkou je, jestli si to dopředu nevyhodnotí, že je to marné, jít do takového sporu. A když mu dáte palmáre bez ohledu na výsledek, tak do toho půjde určitě.

joscer

tnt, joscer

tnt - urcite to nebolo 14 zo 17, kazdopadne som na to opovedal v jednom bode, toleroval som to koli bezplatnej ponuke, lepsej kvalite, vtedy chybajucej optike a IPTV zadarmo...

Kazdy zakaznik Skylink PLATIL, za karty, "jednorazove" poplatky za jednotlive programy, poplatky za karty VYMENA a samozrejme aj techniku na prijem, preto som alergicky na vyjadrenia typu "neplatici", aj by som peniaze ktore som dal len za karty dal dnes do tripple play sluzby s optikou, mal by som ovela lepsiu ponuku a dokonca by mi to vystacilo aj na internet a tv na niekolko rokov, uz ani nepocitam kolko rokov by to bolo ak by som pocital aj parabolu a prijimace.

joscer - "nepochopil" si to zamerne, nechcelo sa mi citat 90% nezmyslov ktore su OT, takze mozno nejakych 10% relevantnych reakcii sa moze opakovat.

Ostatni - vsetci nadavate ak sa tu zakladaju temy o tom istom, tato tema je originalna a tyka sa nevyhod Skylinku, tak preco tu opakujete to co ste pisali inde uz stokrat? Zalozte si temu vyhody Skylinku dnes a som zvedavy ktora tema bude mat celkovo viac bodov.

Dreamer
Registrace: 7/2004
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 87

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra