Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Black Hole - vydanie maleho fixu

Zdravim kolegovia,

tu je maly fix pre tich, ktori pouzivaju prijimace VU+ s Black Hole image do verzie 1.7.6.
Fix vydany vyvojarom "SHIROm" na moju osobnu ziadost umoznuje bezproblemove citanie nazvu druzice zo zoznamu v satellite.xml. Do teraz tam bol problem a nacitavali sa druzice so starym nazvom (plati pre druzice v rozsahu od 60°E po 2°E). Tu by som podakoval kolegovi EnoSatovi za vysvetlenie problemu, ktory bol v danom image. R^

Dufam, ze sa dany fix implementuje uz aj do nasledujuceho BH 1.7.7 s HBB TV a posluzi k plnej spokojnosti vsetkym, ktori vyuzivaju tieto skvele prijimace.

http://www.vuplus-community.net/board/threads/black-hole-satellite-name-in-info-bar.7776/#post-61268

----------------------------------------------------------------------------------
Be independent and your TV screen will never be the same.

sato
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

ještě vylepšit

ten hnusný obraz,VU dávám zákazníkům a tedy obraz SD hnus,když to chtějí,tak co,jinak mašina je to super,jen ten obraz R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Black Hole - vydanie maleho fixu

Hovori sa, ze kde nic nie je, ani smrt neberie...

Osobne si myslim, ze niektore stanice by mali prestat vysielat, lebo z nicoho sa kvalitny obraz jednoducho neda urobit.
Osobne si nemyslim, ze obraz nie je nejaka hroza. Ked je zdroj obrazu kvalitny i samotny obraz je pekny. Co sa vsak da cakat od stanic, ktore namiesto kamier maju na stojanoch mobily, pouzivaju format 4:3 a datovy tok je nad bodom mrazu :scared: ....

Obcas si myslim, ze s nastupom HD nase naroky na SD vysielanie akosi stupli.
Alebo zeby to bolo tou krasou analogoveho PALu ktory sme uz raz a navzdy stratili?!?

Osobne som v zaciatkoch DVB-S videl vsetko mozne a obcas som uz chcel odniest aj telku do opravy, kedze mi v digitalnej kvalite telka hrala " vsetkymi farbami".
V sucasnej dobe clovek nemusi hladat exotiku v c-pasme..staci si nastavit niektore Europske pozicie a oci mu vypadnu z jamok. :bigeyes:

----------------------------------------------------------------------------------

sato

Osobne si myslim, ze obraz nie je nejaka hroza.....

V pokrocilej hodine sa malicko pletu pismena.

P.S.: ako mozno vidiet v odkaze, fix je uz implementovany do dalsieho Black Hole 1.7.7. R^

Vypusteny fix vsak posluzi tomu, kto ostava pri starsich verziach.

sato

sato

Pierra je třeba brát s rezervou. VU jsou výborné stroje, SD obraz je traga samo o sobě, ale to snad nikdo s takovým strojem řešit nebude.

Jediné SD, které lze považovat jako kvalitní je ORF na 12692, ale to máme taky v pěkném 720p na 11303.

Osobně používám image z dílny VTI, předevčírem vyšla první oprava nového softu s HbbTV, tak čekám ještě na jednu, dvě opravy a taky to vyzkouším. ;)

BH mi nějak neseděl.

Každopádně VU je super, moc jsem nevěřil, že bych mohl VU lidem dávat, ale světě div se, tento týden mám už třetího klienta. Jedno Ultimo a dvě Sola.

Maj sa.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

jistě souhlasím

,že na vysílací straně je to ubohé,ale některé přijímače SD obraz dokáží zobrazit o 100% lépe,i Hd u VU není na úrovni 3. tisíciletí,porovnával jsem hodně přijímačů doma na jednom vstupu HDmi se stejným nastavením TV a VU,ač je to super stroj,obrazově nic moc oproti jiným i levnějším R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierre

to víme všichni, ale co s tím ty chytrej? ;)

Raději budu mít horší obraz, ale na stabilním a spolehlivém stroji. Třeba bruska jménem Showbox Vitamin, ten má obraz jako kráva, ale sráč je to kapitální.

On Air!

Saxon

Saxon

tak já beru s rezervou tebe,po tom,co jsi zde vypotil,škoda,že jsi si tento test neudělal sám,to bys nikdy nemohl toto napsat,kdo neviděl lepší obraz,jistě VU bude chválit,škoda,celkem super stroj,jenže přijímač má na prvním místě ,ne možnosti,ale obraz R^ :laughing: R^

pierrepetr

Já na podobné testy nemám čas, navíc, na to tady máme přece Tebe.

Jen je to třeba brát trochu s rezervou, jako každý test.

Viz ta procenta v jakémkoliv testu.

On Air!

Saxon

Saxon

potom buď rád,že nevíš,je to pohodlnější a celkově můžeš být spokojen R^ :laughing: R^

pierrepetr

A ze si to beres stále osobně, nejsi ty nejaka bába? Na hlavy je u nas nejlepší Mára a na testy Pierre. Dobrou.

On Air!

Saxon

pokud mě

oslovíš,jistě,že to je na mě,nebo nevíš co píšeš?,no v tuto dobu,nevím,dobrou R^ :laughing: R^

pierrepetr

Ja som si akosi na VUcku uz zvykol na BH image. Stabilny, jednoduche ovladanie a uz sa vyznam kde je co.....
Kazdy mame iny vkus, podla toho si vyberame R^ .

Ja som nahodil VTI iba na chvilu, aby som mrkol ako to "slape". Z casovych dovodov som urobil iba zopar snimkov na CT a na nemcov pride az asi s BH 1.7.7. Predsa len toho maju viac ako co ma CT vo svojom skusobnom vysielani.

Podla mna vsak HBB daleko zaostava za tym, co uz roky prevadzkuje napriklad britska Sky. I na tom najzaostalejsom "SD" Skyboxe je radost skusit Sky Active. Jednoduche, pekne a dokonale. Co dodat viac?!? Video perfektne zmixovane s textom a obrazkami a moznosti interaktivnej volby napriklad pri Sky News. Ked k tomu este pridam fakt, ze vsetko je "tahane zo satelitneho streamu" bez nutnosti mat zapojeny net k satu.... Viem, Linux a net idu ruka v ruke... Ale ten, kto mal moznsot skusit mnou zmienenu sluzbu iste pochopi co myslim.

http://img18.imageshack.us/img18/5604/88539287.jpg

http://img856.imageshack.us/img856/9803/13023025.jpg

http://img407.imageshack.us/img407/9492/25191846.jpg

http://img696.imageshack.us/img696/7923/71075113.jpg

http://img208.imageshack.us/img208/517/79233182.jpg

http://img502.imageshack.us/img502/5931/93118801.jpg

Inak pre tich, co nemaju HBB TV satelitny prijimac, tak je tu Firefox plugin...

Zdroj EnoSat: http://img36.imageshack.us/img36/7051/hbbtvvofirefoxe.png

Mal by to byt tento: https://addons.mozilla.org/fr/firefox/addon/firehbbtv/

sato

sato

,ale o tom se nikdo nehádá,super stroj,obrazově zaostává,škoda R^ :laughing: R^

pierrepetr

U nas sa vravi: "Kazdy svojho boha chvali..."
Tak naco sa zbytocne hadat?????

Nech kazdy ma to, na co ma v penazenke a od coho ho nebudu boliet.
Ja mam oboje, le nie kvoli tomu aby som mal lepsi ci horsi obraz. mam ich kvoli tomu, lebo som satelitny fanusik a zaujimaju ma veci okolo...

Inak vlakno bolo smerovane na nieco ine ako na porovnavanie kvality obrazu. :lookaround:

P.S.: pri poniektorich telkach je tazko povedat, ci ten dodrbany obraz je dielom prijimaca, samotnej telky, alebo tak strasne vysiela dana stanica!
:))) :))) :))) Kazdy hani iba kvalitu prijimacov a na ten blivajs co vyprodukuje telka sa nik nezamysli.
Toto vsak nie je o tebe "pierrepetr". Toto je myslene tak globalne. Doba je o lacnom tovare...kvalita ostala iba spomienkou na minulost.
Osobne ked obcas navstivim elektro predajne tak mi po chvili pozerania na tie LCDecka zacinaju slzit oci. :scared: To iste ako pri vacsina notasov ;P, hoci na svoj ACER LCD monitor dokazem mrkat hodiny a nic.

sato

ale vždyť

se nehádáme o VU,už po několikáté píši super stroj,jen škoda kvality obrazu,který mají lepší levnější přístroje ,ale to je věc priority každého jedince,já mám na prvním místě obrazovou kvalitu R^ :laughing: R^

pierrepetr

3 dny co jsem zachytil,

že je na spadnutí E2 pro Vitamina, jsem ho vyndal ze šporheltu. Vitamin asi patřil mezi 3 Top obrazově povedené stb. Ale když ho srovnám s mým Unem, tak je to jen mazanice! Nevím jak u jiných VU+ , ale myslím, že tyhle stroje si za 1. musí sednout s TV a za 2. chce to trochu poštelovat nastavení obrazu jak v TV ,tak ve VU. Mě se to nějak podařilo( TV Samsung LE 40 C 550). Ovšem při stejném nastavení a na stejném HDMI a stejném kabelu, jsou teď ostatní stb( Vitamin, Comag SL90, Dreansky 256) rozplizlé srágory. Kdo používá více stb tak mu možná VU obrazově nesedne, ale když ho bude mít jako primární, a přizpůsobí nastavení přímo na něj, tak se musí dopracovat ke správnému výsledku.
Pozn: nebo jsem chytnul nějaký výjimečný kousek! Nebo se potvrzuje stará známá pravda, že se k nám do banánistánu dováží jen 2-3 jakost (ten můj je zahraniční) :)))

Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2

jerry00
Registrace: 11/2009

k té kvalitě

No já nevím - měl jsem před tím integrovaný tuner v Panasonicu, ten měl obraz super, ale co se funkcí týká...
Pak Dreamsky 256 a nyní Vu UNO. Posun nahoru v kvalitě hlavně SD programů mezi Dreamsky a VU je obrovský.

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

O kvalite obrazu

Pred časom som tvrdil,že z Vučka+ kvalitný obraz nedostaneš pretože ho jednoducho nemá a za tým si stojím aj dnes.Už sa teším na diskusie o Vitamíne s E2 /momentálne kvalitou obrazu naň nesiaha žiadny stroj/

dodi
Registrace: 1/2007

dodi

ale sahá i převyšuje,jen o tom nevíš R^ :laughing: R^

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra