Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Flat parabola

Nemáte někdo zkušenosti třeba s parabolou Selfsat? Vypadá to, že je to jediná možnost, jak obejít nesouhlas majitele s montáží paraboly kamkoliv na střeše a fasádě.
Jedná se mi ,zda na to jedou i HD Skylinku.

Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2

jerry00
Registrace: 11/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Flat parabola

HD stanice na ní jdou, jen ještě než koupíš, seduj kolit má výstupů / např. pro 1 - 4 sat.receviery /. To ovlivňuje její cenu.

CES
Registrace: 4/2007

Tos mě

potěšil. Jen ještě, v popisech píšou, že se to dá dát i za jednoduché sklo, popřípadě, když dojde k útlumu přes sklo, jestli pomůže zesík.

jerry00

No že otravuju,

ale jak se to upíná na okno?. Musí se vrtat do zdi, do okna, nebo je to nějak jinak zajištěné.

jerry00

RE:Selfasat

Doporučuji už jednou jsem o tom tady psal Nemusíš jí dávat vůbec ven já osobně jí mám za oknem v bytě na květinové stěně všechny programy jdou je to sice milimetrové ladění podle slovenských ale jde to odpadá starost s vrtáním a zateplením budovy

Sova9
Registrace: 4/2011

Noto by

bylo squělé, ale mamča tam má takový ty špaletový) okna. Tedy Venkovní jednoduché a vnitřní jednoduché a mezi je asi 10-15cm :(

jerry00

Ty HD programy 8PSK

bych na tom chtěl vidět. Zvlášť když bude za oknem! K 60cm parabole to má asi tak daleko jako je z Košic do Aše. Šumové číslo LNB raději ani neuvádějí, protože by se hned každý vyděsil a už by to nekoupil. Takže přeji hodně štěstí.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Právě proto

se ptám na osobní zkušenosti. U nás jsem nic nenašel. Pouze u Němců na fóru a tam si ji celkem pochvalují. U nás se někde uvádí, že je to náhrada za normální 65, jinde dokonce za 70 parabolu. HD naše by snad mělo běhat i na 60??

jerry00

RE: Flat parabola

Jo na 60cm HD chodí, jsme na srazu Paraboláků na Mácháči, herymu pro ukázku lovu HD programů s modulem Ďablo nastavili i moji 36cm parabolu a chodilo z 19,2°E. R^ :)

CES
Registrace: 4/2007

Selfsat

Němci si ji snadno pochvalují, když přijímají 8PSK z pozice 19,2E. Navíc Němci i Rakušáci mají na TP s 8PSK FECko 2/3, což umožnuje mnohem lepší možnosti náslených oprav dat, než u FEC 3/4, potažmo 5/6, ve kterém se družina kolem Glisníka vzhlédla.

Němci a Rakušáci běžně přijímají SD vysílání z 19,2E na svém území na talíři 33cm, což v případě příjmu z 23,5E je krajně nestabilní řešení.

Takhle to je a je třeba brát v potaz rozdíl příjmových vlastností tam a tady...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

RE:Selfasat

Enikovi je to skutečně tak jak jsem tu psal taky jsem tomu nechtěl věřit hodně jsem si to ověřoval na netu německém i unás než jsem se rozhodl ji koupit za 2.3OO kč má tam speciální LNB pro jery00 okna mám stejný jěšte starý panelákový než budou nový v bytě jí mám od okna na květinové stěně cc do 50cm je to 60cm ale právě tím speciálním LNB to jde Astru 19,2 jsem naladil perfektně pořád se mi tam pletla než jsem naladil Astru 23 podle slovenských stanic pak jdou všechny

Sova9
Registrace: 4/2011

Nojo,

pokusím se přesvědčit mamču, aby se domluvila nějak se sousedem. Ona má okna na sever. Když ušetříme 1500 za montáž, tak to vyjde +- stejně. 20m káblu a nastavím si to sám.

Tož zatím díky všem.

jerry00

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra