Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Výměna 2 karet Skylink irdeto mezi sebou=problém?

Řeším takový drobný problém a nemohu zkrátka na to přijít.Mám doma 2 karty s různými dobami,od kdy bych měl daný poplatek
platit servisní poplatek. Jednu televizi v pokojíku pro "hosty" ale téměř nepoužíváme a ta má zrovna platnost končící někdy v příštím roce. Naopak u té druhé karty končí platnost bez placení poplatku je v listopadu tohoto roku. Tak jsem si řekl,že prostě ty 2 karty jednoduše mezi sebou prohodím. Ovšem někde je chybička, neboť ta karta z pokojíku mi vůbec u té druhé TV nefunguje, a to jsem ji vyndal,opět vložil, a i
přes registraci a správu služeb na webu Skylink jsem u ní provedl reautorizaci IRDETO(ICE) a stále to nefunguje... Nevíte v čem by mohl být problém a jak bych to mohl vyřešit?
Pokusím se podrobněji popsat karty a přijímače (TV).
- pokojík-karta Skylink irdeto(ICE 01)-sat.přijímač Optibox Pony
- hlavní-karta Skylink irdeto(IRDETO 01)-umístěná v TV Samsung LE32 se zabudovaným satelitním tunerem+dekódovací modul SMIT Cryptoworks access.
Když jsem se ptal člověka,který montuje satelity,tak jeho odpověď byla,že i když vyměním ty karty mezi sebou,tak by měly fungovat i v jiných zařízeních...Tak proč mi ta Skylink irdeto(ICE 01) nefunguje v tom Samsungu se zabudovaným sat.tunerem? Přece mám obě karty irdeto od Skylink... :O

Donic
Registrace: 7/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Výměna 2 karet Skylink irdeto mezi sebou=p...

pokud jedna z karet neni ice, tak v cam cryptoworks by jet nemela.

milanm
Registrace: 3/2006

Takže v dekódovacím modulu SMIT Cryptoworks access pojedou pouze karty irdeto ICE? Normální irdeto ne? Jaký je v nich vlastně rozdíl?

Donic

@Donic

Rozdíl mezi kartou Irdeto a kartou ICE je pouze v ATR.
Karta Irdeto po resetu odpovídá irdetovým ATR, karta ICE po resetu odpovídá cryptoworksovým ATR.
Obě tyto karty jsou schopné akceptovat jak cryptoworksový formát instrukcí, tak i irdetový formát instrukcí.

Cryptoworksový modul zvládá pouze cryptoworksové instrukce, takže kartu normálně inicializuje.

Problém "nekompatibility" je ale v datových streamech Skylinku.

Zatímco pro karty ICE chodí tytéž EMM (klíče, zápisy...) jak pod cryptoworksovým CaID 0D96, tak i pod Irdetovým CaID 0624, tak pro karty Irdeto chodí instrukce pouze pod irdetovým CaID 0624. (neplatí pro EMM-G, což ale obecně pro provoz karty nestačí)

Takže závěrem:
Irdetová karta sice komunikuje s cryptoworksovým modulem, ale v cryptoworksovém datovém streamu vysílaném Skylinkem pro ni nejsou žádná data (vyjma nestačících EMM-G).

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel
Registrace: 5/2010

AlesHavel

Vysvětleno odborně,řekl bych na mě až moc odborně...ale co tedy mám dále dělat? Nebo člověk může nějak ovlivnit,zda dostane kartu irdeto anebo ICE? Na první pohled obě vypadají stejně...Můžu tedy tu irdeto nějak vyměnit za ICE?

Donic

A další problém, který by mohl nastat je tento:

Existují dva hlavní typy Irdeto karet:

a) starší, mající čtvrtý CaID 0D96
b) novější, mající čtvrtý CaID 0626

Pukud je tvá Irdeto karta typu 0626 (čili vůbec nemá CaID 0D96), nebude v cryptoworksovém modulu fungovat, protože modul ji inicializuje jako 0626, ale pro tento CaID Skylink nevysílá žádný ECM stream...takže byť bude mít karta aktuální zápisy a klíče, stejně dekódovat nebude, protože modul nemá jak poznat, že karta umí dekódovat ECM s CaID 0D96, když mu to karta při inicializaci nijak neřekne...

Závěr: Skylink nenápadnými a malými krůčky v posledních (měsících, už vlastně letech) postupně vytěsňoval cryptoworks a nahrazoval ho irdetem.
Resp. ICE karta je stále oboustranně stejně kompatibilní s oběma systémy. Irdeto karta se dá pod cryptoworksem provozovat jen velmi omezeně.

AlesHavel

@Donic

To už je otázka spíše na tvého prodejce. Případně můžeš použít Irdeto modul pro Irdeto kartu. Karty poznáš jednoduše:

ICE má pod čipem napsáno ICE 01
Irdeto má pod čipem napsáno Irdeto 01.

AlesHavel

RE: @Donic

Prostě karta Irdeto v tvém modulu fungovat nebude, ICE ano, v přijímači Optibox budou fungovat obě. Kup modul Smit Irdeto nebo zaplať servisní poplatek na ICE.

dvb.cz
Registrace: 1/2006

Přesně tak to mám:
ICE má pod čipem napsáno ICE 01
Irdeto má pod čipem napsáno Irdeto 01

Paradox ale je,že ta irdeto je novější než ICE...Totiž prodej karet irdeto byl zahájen 11/2010 a prodej ICE 06/2010,to opravdu nechápu...Je možné tedy tu irdeto vyměnit za ICE-v rámci akce výměna anebo to platí pouze pro starší karty CryptoWorks?

Donic

@Donic

Píšeš, že karta Skylink irdeto(IRDETO 01) ti FUNGUJE "v TV Samsung LE32 se zabudovaným satelitním tunerem+dekódovací modul SMIT Cryptoworks access", ale když tam strčíš ICE kartu tak tam nejede... ???

píšeš: "... proč mi ta Skylink irdeto(ICE 01) nefunguje v tom Samsungu se zabudovaným sat.tunerem?"

Nepopletls to náhodou?
Mělo by to být totiž přesně opačně... podívej se znovu co máš PŘESNĚ za modul a typ karty...

lance
Registrace: 10/2008

Máš pravdu,omlouvám se,napsal jsem to opačně..Prostě jak jsem měl ty karty obě vyndané přede mnou na stole,tak jsem to spletl..Tedy v TV Samsung LE32 se zabudovaným satelitním tunerem+dekódovací modul SMIT Cryptoworks access funguje pouze ta ICE a ne irdeto.

Donic

V tom případě už máš vše 100% vysvětleno výše...
Osobně bych určitě volil zaplatit serpo na ICE a víc neřešit! Vyjde to levněji než nový (zbytečný) modul a navíc máš už ověřeno že ti ten tvůj modul funguje v kombinaci s tvou TV! Zrovna u TV Samsung totiž bývá často s kompatibilitou mudulů problém...

lance
Registrace: 10/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra