Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

Kdy začala Čt,ČST vysílat F1?

Pamatuje si někdo,jak to bylo s přenosy v ČST z formule 1 v dobách minulých.Myslím tím 70.a 80.léta.Zda byl vysílán přímý přenos,či záznam,nebo vůbec nic.Případně od které doby se vysílají přímé přenosy.Díky za reakce.

TomHB
Registrace: 7/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kdy začala Čt,ČST vysílat F1?

Já si pamatuji, že za komančů vysílali akorát záznamy, přímé přenosy byly jen VC Maďarska, vše komentoval Luboš Pecháček :laughing:

Ľudmila
Registrace: 12/2005

Od kdy nevím, ale pamatuji ož Fittipaldiho v 1972. A byly to přímé přenosy.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

VC Maďarska byla LIVE ...

Ano, první VC Maďarska byla LIVE. Jinak jen záznamy. První co jsi pamatuji asi kolem roku 1984 - Lauda vyhrál. Já jsem to sledoval LIVE na FS-2 - nynější ORF-1.

Pecháček pak byl na Primě. Takový tu už nebude ...

T90, Octagon 8008

ivo2001
Registrace: 4/2006

Priame prenosy,kde ? Ved vsetci cumeli na to na nemcov alebo rakusanov.Mozno ked uz bola VC v madarsku potom mozno bolo nieco.Alebo ?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

liquere, asi jsi moc mladý že to nepamatuješ. A nebo moc starý a zapomněl jsi na to. :laughing:

HiFiOK

Hifi je pravda, ze som nasich pozeral len ked som musel, tak ako teraz.Ale nejako mi to nejde dokopy, aby za Husaka v normalizacii davali pravidelne prenosy F1....ale ako pisem ja som to pozeral na ORF.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Já jsem na F1 koukal poprvé cca v r. 1972 (Fitipaldi, Regazoni, Stewardt...) a určitě to byly přímé přenosy. Pak tak zhruba od půlky 70.let nešlo nic a někdy v druhé půlce 80. let začali dávat sporadicky nějaké záznamy a Hungaroring přímo.

gliderman
Registrace: 6/2008

No vidíš, a já si to pamatuji móóóóc dobře. A na konci 70-ých let začal přímý přenos už hodinu předem kdy nás provedl nějaký špičkový závodník mj. depem. A přenos skončil půl hodiny po závodě. V 80-ých už jsem z toho vyrostl. Je pravda že bylo někdy vysíláno ze záznamu.
Plánovalo se kdysi že bude velká cena i v Moskvě.

HiFiOK

Když Luboš Pecháček komentoval historicky první přenos závodu F1 (Grand Prix Monaca 1973)

hrnek
Registrace: 2/2009

Byl to právě on, kdo jako první tyto závody divákům u televize přiblížil. „V r. 1973 si nás zavolal náměstek ředitele a zeptal se, zda víme, co to F1 je a zda bychom to zvládli odbavit z našeho pražského studia, protože Francouzi nám přenos z Monte Carla dali zadarmo. My řekli ano a bylo to. Největší odměnou pro mě ale potom bylo, když se lidé ptali, zda-li jsem v Monte Carlu byl nebo ne,“ vybavoval si Pecháček svůj první závod F1. Komentování závodů formule 1 měl Pecháček na svém kontě přes sto a všechny dokázal divákům odmoderovat přímo ze studia. Jen dvakrát byl sám přímým účastníkem a to na maďarském Hungaroringu.

hrnek
Registrace: 2/2009

Monte Carlo okolo roku 1976

Závody eFjedniček moc nesleduji, ale vím, že někdy kolem roku 1976 byl přímý přenos z Monte Carla, start kterého byl asi o hodinu opožděn, protože v hotelu, pod kterým vede trať praskla voda a čekalo se na opravu. V té době tyto přenosy komentoval v ČST (jiná nebyla) opravdu Luboš Pecháček.

edamorava
Registrace: 8/2012

A bolo to aj na slovensku,lebo sa nikto nezapaja z svk.Ja sa nehadam, lebo som to pozeral dost pravidelne inde.....

liquere

A k čomu je toto dobré??? Čo to tu riešite za hovadinu z archívu komunistickej TV???

Nibiru
Registrace: 3/2008

Nibiru zivoz nazacal v novembri 89.......zilo sa aj predtym.

liquere

@liquere

Niekedy mam dojem, ze poriadne sa zilo len predtym.

Robert
Registrace: 8/2005

@Robert

Bohuzial,radsej sa ani nebudem rozpisovat.....ale z kaluze do blata. Rv

liquere

..všem kteří odpověděli k tématu díky,

potřeboval jsem jen opucovat paměť.Ač padesátník nějak se mi ty direkt přenosy vytratily z hlavy.

TomHB

To jsem našel

TomHB: Tvoje otázka mě zaujala. 80s pouze nedělní noční 30-ti minutové záznamy, komentoval dnes zesnulý Robert Bakalář (Tour de France). Já koukal live na ARD und ZDF. 90s federální tv F1 from RTL. A dnes už to znáš. Prima a dnes Nova :)

Málokdo dnes ví, že první závod formule 1 za železnou oponou se nejel v Maďarsku, ale už 25. září 1949 v Československu; tehdy ovšem nebyl započítáván do mistrovství světa, protože to vzniklo až o rok později. Zvítězil britský závodník Peter Whitehead na dvanáctiválci Ferrari 125 (1497 cm3 s kompresorem Roots), který ve Velké ceně Československa 1949 na Masarykově okruhu v Brně dosáhl průměrné rychlosti 126,66 km/h. Druhý byl Philippe Etancelin na čtyřiapůllitrovém Talbotu Lago bez přeplňování, třetí Ital Franco Cortese na dvoulitrovém Ferrari F2 a další místa do osmého obsadili jezdci s vozy Talbot Lago a Maserati. Tehdy údajně přišlo přes 300 tisíc diváků.

Longines
Registrace: 3/2012

Spomínam si aj na nejakého slovenského komentátora, len si meno celkom nespomeniem. Nejaký možno Ryba alebo tak nejak

LuboTS
Registrace: 5/2006

Longines ,hrnek, díky i za Vaše info...

my jsme ale s kolegou původně přeli o Tv přenosech v 1.polovině 70.let a éře Rindta,Schecktera,Reutemanna atd.proto byla pro mne velmi zajímavá informace o přenosu z Monte Carla v roce 1973.Bohužel já si to nepamatuji.

TomHB

TomHB: To jsem ještě v té době seděl na obláčku a čekal na svůj čas :)

Longines
Registrace: 3/2012

S nostalgiou spomínam na prvé pokusy upevnenia kamery na monopost a ukážkou trate z pohľadu pilota. Samozrejme po odjazdení kola sa vybrala kazeta z kamery a pustila do éteru. To bol super zážitok. Dnes je to už priveľmi dokonalé.

Scudo
Registrace: 2/2006

Chlapi a šestikolovou formuli si pamatujete ? :O .To píšu jen proto abych ohromil svou pamětí :)) .Jinak p.Pecháček R^ .Ralw

ralw
Registrace: 1/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra