![]() |
|
Streamování filmů z PC na DreamboxAhoj všem,včera mi z ničeho nic přestalo fungovat přehrávání filmů z PC přes Dreambox. Mám DM800 s GP2. VLC plugin je nainstalován, server nastaven. Na PC mám spuštěn VLC a aktivované webové rozhraní. Na PC jsem nedávno vyměnil XP za Win7, ale i na těch sedmičkách to nějaký čas běželo. Když teď ale na DM dám otevřít server, tak vyskočí jen ta ozubená kolečka a končím. Zkoušel jsem hledat, ale nenašel. Nebyl by někde podrobný návod pro GP2, jak to nastavit, abych si to celé prošel? Našel jsem obrázkový manuál tady na parabole, ale ten je starý pár let a spousta věcí už tam nesedí. Něco jsem slyšel o tom, že mají některé verze VLC pro Windows s tímhle streamováním problém, ale nemůžu najít které. Jen pro upřesnění. Na PC si opačným směrem přes VLC programy z Dreamu pustím bez problému. Případně, neexistuje nějaký jiný způsob přehrávání se snadnějším nastavením? Předem díky za jakoukoliv reakci. |
nomatch
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 27 |
![]() |
|
RE: Streamování filmů z PC na Dreamboxmas w pc nastavene zdielanie?Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 814 |
![]() |
|
Streamovani filmu z PC na DreamboxAhoj. Nevim jest-li to pomuze ale ja pouzivam v pc program rtpmGui na win7 a musel jsem vlc plugin 2.1 preinstalovat na nizsi verzi nebo pozdeji instalovat verze Flower... Pak to chodilo a chodi. Novejsi verze bud neprehravali filmy ze streamu nebo bez obrazu anebo bez zvuku, nebo vubec... Skus tam dat starsi verze vlc nez je 2. anebo stahni si vereze flower. Preji uspech pri reseni problemu. ;) |
aslivins
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 164 |
![]() |
|
RE: Streamování filmů z PC na Dreamboxchcem sa spytat ako si to nastavil v pc a aj v dreambose aby si mohol pozerat filmy,ja som v tomto novacik a chcel by som to tiez pouzivat len mi nema kto poradit.dakujem za radu |
mirino200
Registrace: 12/2010 Příspěvků: 59 |
![]() |
|
RE: Streamování filmů z PC na Dreamboxzatím díky za rady. včera jsem si s tím zase hrál a pořád má dreambox hlášku "errno 145 connection timeout". nezkoušel jsem ale ještě ty programy a pluginy viz výše.jinak, zde je návod na oboustranné nastavení. problém je ale v tom, že už je pár let starej: https://www.parabola.cz/clanky/2716/streamovani-prijem-mpeg4-a-jine-moznosti-dreamboxu/ |
nomatch
![]() |
|
konečně.Tak jsem jen vše přeinstaloval podle tohoto návodu a běží:Stáhnout si do PC nebo do notebooku VLC a spustíme instalaci... zvolíme full install, zakážeme update a po nainstalování spustíme VLC. V první řadě změníme port na 8080 a uložíme./nástroje/preferences/vstup-kodeky/výchozí port serveru/ 1.jpg Poté zvolíme webové rozhraní./view/přidat rozhraní/webové rozhraní 2.jpg Vlc necháme spuštěné! stáhneme si TSpanel a nainstalujene do DreamBoxu. V TSpanelu si najdeme Vlcplayer-fixed-mfaraj a nainstalujem. Po instalaci a restartu GUI se nám VLC objeví v pluginech. 3.jpg Spustíme VLC v DreamBoxu, a dáme volbu add server. 4.jpg Server Address zadáme IP adresu PC, HTTP Port zadáme 08080, uložíme zeleným ok. 5.jpg A máme Server1 dáme ok. 6.jpg Objeví se nám hdd pc/ C/D/E/ 7.jpg Najdeme na HDD složku s filmy, najedeme na film který chceme spustit, potvrdíme ok a začne přehrávání. 8.jpg Jestli-že jste udělali vše podle tohoto jednoduchého návodu tak to musí funkovat. DULEŽITÉ!!! 1.) V PC nebo notebooku VLC musí zůstat spuštěné, ale mužeme ho minimalizovat. 2.) Při dalším spuštěni VLC v PC nebo v notebooku musíme znovu nastavit webové rozhraní. |
nomatch
![]() |
|
RE: Streamování filmů z PC na Dreamboxnaco take zlozite staci web ip boxu a jedesAzbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 814 |
![]() |
|
RE: Streamování filmů z PC na Dreamboxto si asi nerozumíme. streamování programů z boxu na monitoru pc mi funguje bez problémů. já měl ale problém opačným směrem s přehráváním avi souborů z pc přes dreama. |
nomatch
![]() |
|
RE: Streamování filmů z PC na DreamboxDream nemam,linux boxmi som sa zacal zaoberat nedavno(mam iba "crep" abipbox 9900,ktory mi funguje bez problemov),mam zosietovane pc v domacnosti a cez mediaplayer vyhladam subory v nazdielanom adresari v pc a prehram. Na toto nepotrebujem vlc plugin a spusteny vlc player v pc. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
![]() |