![]() |
|
Sledování satelitu a DVB-T zároveňMám dotaz.V jedné místnosti mám tv se zabudovaným dvb-t a dvb-s a ve druhé tv s combo příjímačem dvb-t,dvb-s.Satelitní signál mám veden od paraboly do rozbočovače,který ho rozvádí k oběma přístrojům.Je možné zároveň sledovat v jedné místnosti dvb-t a v druhé dvb-s? Občas se mi totiž stává že mi satelitní signál úplně vypadne nebo fungují jen některé programy,když je vedle puštěné dvb-t a za chvíli třeba zase naskočí.Díky za odpovědi laikovi!! |
acce
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 1 095 |
![]() |
|
RE: Sledování satelitu a DVB-T zároveňŘešení první.V jedné místnosti sledovat T a v druhé v ten čas T, nebo S. Řešení druhé. Vyměnit konvertor (snímač u talíře) single (jeden účastník) za twin (pro dva účastníky). Satelitní rožbočovač nahradit F spojkou a natáhnout do druhé místnosti nový svod od twin konvertoru. Každá místnost bude mít sólo svod. Pokud má fungovat i DVB-T, musí být např. na půdě sloučen v TV/SAT slučovači (například zn. Alcad) DVB-T a DVB-S signál do jednoho kabelu. Na konci v místnosti předpokládám již koncové zásuvky TV/SAT máš (ty slouží k opačnému účelu, nežli zmíněny TV/SAT slučovač). Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
RE: Sledování satelitu a DVB-T zároveň"...od paraboly do rozbočovače,který ho rozvádí k oběma přístrojům...."v tom je ten problém, satelitní signál NEJDE rozbočit rozbočovačem ! |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
RE: Sledování satelitu a DVB-T zároveňJde, ale pak se to chová tak, jak píše acce.To už je čistější použít loop, tam je napětí 13/18 V slave přijímače v případě zapnutého masteru odstaveno. Nic to ale neřeší. V obou případech půjde jedno pásmo a jedna polarizace na obou. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
pokud je otázkataková jak je položena pak ÁNOcit :Je možné zároveň sledovat v jedné místnosti dvb-t a v druhé dvb-s? |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Sledování satelitu a DVB-T zároveňjemu vypadnou nektery TP , kdyz sleduje nektery kanaly z dvb-t a pak treba zas naskocej.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
pokud je otazkaTakova jak je polozena pak NE.Sledovanim Dvbt nevypnez totiz vystup Dvbs. Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: Sledování satelitu a DVB-T zároveňNevymýšlej, dělej to tak jak Ti radí mirasat a budeš mít po problémech.Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
RE: Sledování satelitu a DVB-T zároveňK výpadkům signálu docházelo i když byla TV se zabudovaným satelitem ve vedlejší místnosti vypnutá v pozici stand by.Pomohlo až vypojení kabelu od této TV z rozbočovače.Ještě prosím o radu jak použít loop jak radí mirasat.Díky všem! |
acce
![]() |
|
samozřejmě řešení je několikale pokud chce koukat jedenkrát SAT a jedenkrát TERR tak to lze bez problémů rozbočkou , samozřejmě né každou !!!opakuji pro kubu NÉ KAŽDOU! |
tonek
![]() |
|
@tonekPřesně o to mi jde. Nemáš nějaký tip? Měl jsem tam starou rozbočku ještě z dob analogu tak jsem ji vyměnil za novou Televez za 250,-ale problém to nevyřešilo. |
acce
![]() |
|
samozřejměže můžeš sledovat sat v jedné nebo i druhé místnosti zároveň za jistých zde uvedených omezení(stejné pásmo i polarizace)a co se týče rozbočky vhodná je např Axing SVE 20-01 a jelikož neznám typy a nastavení sat jak v TV tak v combu bude dobré opustit sat vždy na dolním pásmu a vertikální polarizaci např TAtry. tím zamezíš ovlivńování nech sa darí ! (ten už tu nerobí! nebo se nám usexoval???) |
tonek
![]() |
|
RE: Sledování satelitu a DVB-T zároveňDíky moc,zkusím to! A máš pravdu,nech sa darí jsem tu také dlouho neviděl :) |
acce
![]() |
|
RE: Sledování satelitu a DVB-T zároveňMyslím, že toto řešení ( Axing SVE 20-01) ti nepomůže. Dvě diody to podle mě nevytrhnou. Tvůj problém je asi jinde. Ale to bez detailního ohledání a zkušenosti, jde na dálku řešit stejně jako radit čísla do sportky.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
nejslušnější !zase myslíš BLBĚ ! :8) |
tonek
![]() |
|
RE: Sledování satelitu a DVB-T zároveňTonečku, vím, že máš patent na rozum, tomu se nedá odporovat. Já jen mám jiný názor. Pokud tě to irituje, tak se ti omlouvám.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
zase nemášpravdu!patent na rozum nemám a nikdy se tak netvářím, na rozdíl od jiných, kteří protože neviděli parabolu směrovanou na sever si myslí že to je BLBOST !!! |
tonek
![]() |
|
RE: Sledování satelitu a DVB-T zároveňtonečku, každej průměrně intaligentní ví, kde je možno vidět parabolu nasměrovanou na sever. To že nechápeš psaný text, za to já opravdu nemohu.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Sledování satelitu a DVB-T zároveňkubo : škoda že ty mezi ty průměrné nepatříš !acce : nejen mne by zajímalo jak jsi se s tím porval ??? |
tonek
![]() |
|
RE: Sledování satelitu a DVB-T zároveňAno, jsem lehce nadprůměrem, ale nikde se tim nechlubím.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
další omluvataky máš smysl pro HUMOR !!! :8) :laughing: |
tonek
![]() |
|
RE: Sledování satelitu a DVB-T zároveňAno, tonečku, mám, ale u tebe ten humor přechází v trapnou konverzaci. Ale věz, že mně to mrzí.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubose s tím netrap !hlavně když někomu vezmeš rec. do opravy a řekneš oprava za dvacku a pak chceš pětikilo aby ti nerozbil džku ! to by mne opravdu nemrzelo!machýrku! |
tonek
![]() |
|
![]() |