, sekce: Příjem satelitů |
|
Parabola Toroid 55 a příjemZdravím,chtěl bych příjmat 5E Sirius, 13E Hotbird a Astru 23,5E.Je na to vhodná tato toroidní anténa 55 cm?Když dám na střed 13 a z boků 5 a 23,5E pujde to i s rezervou na horší počasí?A kolik asi váží, jde přidělat k normálnímu stožáru jak nynější parabolu 85cm?Nebo je pro mě lepší řešení koupit multifokus se třema lnb úchytkama?Dík |
oldies26
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 353 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
|
|
RE: Parabola Toroid 55 a příjemÁ Toník se doučoval česky. No nic, ať mu je to ke cti :razz:Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
to bychpochopil,jinak by to bylo dvojsmyslné R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 502 |
|
|
RE: Parabola Toroid 55 a příjemAnténa je pro jednoho uživatele(pro mě), motor v plánu není.Po hledání různých multifokusů se mi nejvíc líbí tento se čtyřmi úchyty na Lnb:http://www.eltasat.cz/satelitni-a-dvb-t-technika/multifokus-4-lnb-3-emme-esse a konvertory použiju asi:http://www.videotech.cz/satelitni-technika-dvb-s/lnb-konvertory/singl-lnb/diavolo-0-1-db-singl-lnb/ a teď ještě nejaký Diseqc.Dík všem |
oldies26
|
|
tak jsi si tovyřešil R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
RE: Parabola Toroid 55 a příjemTady máš inspiraci od Saxona, stejný mf, malá anténa, těžší rozsah:https://www.parabola.cz/clanky/3205/prijem-satelitnich-pozic-23-5e-a-1w-s-jednou-parabolou/ Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
jistě neřešilSaxon19.8.2008 problémové TP HD programů,SD na openboxu OK R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
RE: Parabola Toroid 55 a příjemAno, ale Saxonovi kvůli snaze o rovnocenné hodnoty na obou stranách vycházel střed na cca. 10-11E a to je rozdíl, než když to tazatel práskne se stejnou anténou někde na 16-17E. Osobně to mám s 90kou našilhané až z 19.2, Skylink má přednost.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
jasněto neřešíme,chodit to bude,jen je potřeba zvážit,jestli není lepší ten motůrek skoro za polovic mat.+práce,5x víc družic R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
RE: Parabola Toroid 55 a příjemfurt mi vychazi nejlip ten multibeam, ten multifocus bude strasnej bastl s nejasnym vysledkem a s vetsi moznosti poruchy.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
|
|
RE: Parabola Toroid 55 a příjemE85 je asi na toto nejvhodnější, ale bacha na stožár, resp jeho ukotvení. Tahle těžká megera váš stožár/ukotvení/ dokonale prověří. Pokud máte stožár chycený pouze za třmeny a stažené rovnou na dřevěný trám, tak je tutovka, že se vám stožár s E85 dříve nobo později otočí. Trámy schnou, a navíc si těžká E85 svým dlouhým odsazením a váhou udělá v trámu lůžko a pak už jen zbývá aby trochu fouklo a jede to...Chce to buď podložit mezi trubkou a trámem pásovinou, nebo kotvit pomocí držáků, které nasouvají na stožár a stahují šroubem přímo do těla trubky. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
Nedám na T 55 dopustit,je malá, obvyklé družice dnes mají takové výkony, že bohatě stačí. Majitelů T 55 na tomto fóru je víc, viz také "podpisy"Proti E 85 multifokus se mi zdá T 55 mnohem stabilnější za větru. I za deště mám 28E+23E+19E+13E+9E+5E+4W. Vzhledem k tomu, že Badr, Turksat, 16E, 1W, jsem téměř nesledoval, prodal jsem T 90 (!) a jedu na této malé anténě. Instalační nároky jsou nízké, atd... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 424 |
|
|
RE: Parabola Toroid 55 a příjemSouhlasím, ale hlavní výhodou je příjem u sebe blízkých družic. To v jeho případě není potřeba.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: Parabola Toroid 55 a příjemsuhlasim aj ja.Multibeam E85 je najvhodnejsia z hladiska signalovej rezervy, ale aj obtiaznejsia na montaz, menej odolna voci vetru, tazsia, je trochu horsi pristup k lnb-eckam nasadzuje sa na konzolu z vrchu ale pokial sa "vyklepe" doraz tak sa da aj na rovnu tyc, T55 je vhodna pokial montazne podmienky su horsie, signalova rezerva by mala byt postacujuca aj pre horsie pocasie Multifokus je asi najhorsie riesenie, s najneistejsim vysledkom. Este by som mal pripomienku ze je skoda nedat k pozadovanym druziciam aj poziciu 19,2E, ked uz bude 4 portovy diseqc switch, tak skoda nevyuzit volnu poziciu |
holedg
Registrace: 3/2012 Příspěvků: 75 |
|
|
RE: Parabola Toroid 55 a příjemVšem děkuji za diskuzi, ještě promyslím.E85 bude těžká pro náš stožár.Ta Toroid 55 se mi líbí a jak píše holedg asi bych přidal ještě jeden Lnb. |
oldies26
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|