Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

vstup do menu =výběr satelitu= u Dreamboxu 8000

Zdravím všechny. Budu příští týden snad "štastným" majitelem Dreamboxu 8000 a tak jsem si jen zběžně procházel manuál pro zjištění hlavních odlišností a celkem mně dost překvapilo ( nebo jsem to někde přehlédl) že v manuálu tak safistikovaného receiveru není ani zmínka o tak banální věci jako je přímý vstup do menu "výběr satelitů" nebo tak nějak ( každý rec. to má pojmen. jinak) Vysvětlím
Sleduji normálně sat vysílání a chci se co nejrychleji proklikat ( když už chybí přímo tlačítko na dálkáči) do menu "výběr satelitů" chci si vybrat satelit potvrdit ok, vybrat program potvrdit ok, najet si pozicionérem na danou družicu.
Prosím Vás, jak se k tomuto menu výběr satelitů co nejrychleji dostanu + výběr programu atd...
Jenom podotýkám k pozicionéru: Mám starý Český pulzový pozicionér a nedám na něj dopustit.(ostatně tak jak na většinu starších českých výrobků). Je to samostatná jednotka a pracuje na základě nastavených pulzů s receiverem nemá nic společného . Dojetí na družici je opravdu velmi přesné a dá se perfektně nastavit jelikož rychlost posuvu je poměrně pomalá ku srovnání s novějšími typy.
Můj pozicionér je v provozu 10let. utáhne bez nejmenších problémů 3m anténu a za deset let se mi nestalo, že by mi špatně najel na pozici! Kterej pozicionér to udělá teď po 10 letech služby ???
Uvítám reakce, zda je takovýto rychlý způsob do menu "Výběr satelitů" u tohoto dreamboxu možný a stručný popis jak. Díky moc. Standa

Jacobek
Registrace: 2/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: vstup do menu =výběr satelitu= u Dreamboxu...

sipka nahoru a zelene tlacitko, nebo si nahrajes plugin multiquickbutton a nastavis si tlacitko ten konkretni povel jak tito vyhovuje.
ale az ten zazrak budes mit, zjistis ze to co pises je pekna ptakovina a da se to pres menu i jednoduseji

rj45
Registrace: 6/2007

jj,- "zázrak" si nastavíš na svoj obraz,ked sa to naučíš,DM je dobrá vec... R^ :)
PS:skús zbierať skúsenosti a vedomosti aj na iných fórach... R^

Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,

mat
Registrace: 1/2006
Galerie: mat

Manual Ti v reale velmi nepomoze,ak ho uz budes mat doma pochopis....
Dreambox a vobec vsetky open-linuxove settopboxy su kapitola sama o sebe. Ak si este nemal linuxovy sat. , ale mas chut ucit sa tak do toho! Ak chces len nastavit a pozerat, tak su niekolko nasobne lacnejsie pristroje.
Pokial vyuzijes 4tunery, oripadne pip, tak ber, inac by som zobral 7020HD ( aj ja som dlho uvazoval, ktory z nich vybrat a nakoniec u mna vyhral novsi/ aj lacnejsi 7020).
Pre zaciatok postuduj na abfore, alebo cssf fore.
Good luck!

Peep
Registrace: 10/2010

Jak píše Peep, vem 7020 HD. Ja jej mám, je to super mašina. Tady na Parabole je i recenze.

https://www.parabola.cz/clanky/4496/dreambox-dm7020-hd-luxusni-hd-pvr-satelitni-prijimac/

"Je zde použitý nový multimediální chipset, který přehraje kdejaký video a zvukový formát. To je velký rozdíl vůči modelu Dreambox DM8000 HD PVR."

DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100

hmmm
Registrace: 1/2006

osobně bych raději počkal na nové vuduo2 nebo gigablue quad, do vánoc kdy se mají začít prodávat to již není daleko

matchboxx
Registrace: 9/2012

Poděkování

Díky za reakce
Už ho mám z půlky naštelovanej a bez manuálu na to druhou půlku týkající se softwerů a sítí si ho už ale vezmu.
První dojem v celku dobré. Linux je opravdu hodně intuitivní zatím jsem od Linuxu nic neměl ale jsem celkem příjemně překvapen. Co se ale týče toho přímého vstupu do databáze satelitů dost ubohé opravdu si na to budu muset sehnat nějaký lepší program!
V tomto ohledu zlatý Topfield 2411 (který je můj dreamboxův předchudce jinak plně funkční na 95% vytíženej.). Ono při 4 sat.tunerech a asi 25 družicích počítám že opradu nějakou tu radu z diskuzí potřebovat budu a asi si s tím ještě chvílu pohraju Ale je to falt že začátečníkům bych ho moc nedoporučoval.Díky ještě jednou za reakce když tak se ozvu. Počítám že až budu nahrávat ze všech 4 tunerů naráz tak problémy možná s newenigmou budou.

Jacobek
Registrace: 2/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra