Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

vypálení obrazu,plazma

ahoj všichni,potřeboval bych radu.Vlastním TV LG 42pg6000.Moje rodina si oblíbila program Disney channel.Bohužel jsem ted zjistil,že tam mám to logo myšáka vlevo dole asi navěky.Jde s tím něco udšlat nebo mám smůlu???děkuju za vaše rady

jans
Registrace: 11/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: vypálení obrazu,plazma

Nie som plazmatik,ale ked to tam vidis je to asi starsi model,alebo potom plazma tuto chybu stale ma, aj ked vymyslaju vselijake funkcie na zabranenie vypalovania.Je to proste jej zla vlastnost.Ale nove modely to vraj nemaju,tak neviem ani to nebudem skusat medzi svojimi 4 stenami.... ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Staré LG-čka to dělají. Novější Panasonic ne.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Máte tam v menu TV funkci vybílení obrazovky, to bych zkusil a několikrát za s sebou, ale netvrdím na 100%, že to pomůže.

CES
Registrace: 4/2007

zial mam panasonic VT30 a vypalene logo uz mam aj ja, takze plazmy to maju stale a niesom sam ;)

Vu+ Solo 4K, Dreambox DM7020HD, Philips 65PUS7600

Sanzi
Registrace: 9/2009

Myslim ze tvoj model uz mal fukcie "Orbiter" a "White Wash" ktore mali tieto problemi pomoct eliminovat. Ak tam mas vyditelne logo, tak uz sa ho nezbavis.

Nosce te ipsum.

Warder
Registrace: 10/2008

ale modelov od roku 2008 sa veľmi nebojte takmer všetke majú funkciu posúvania obrazu o niekoľko pixelov, takže logo nie je na jednom mieste,otestujte čiernu i bielu obrazovku

Duzu
Registrace: 7/2005

tak to jsem rad ze jsem si nakonec koupil LEDku i kdyz sem nad plazmou vazne uvazoval Dysney u nas jede celkem pravidelne a vypalene logo bych asi opravil pesti do obrazovky :)))

tanabe
Registrace: 7/2010

Každý luminofor slábne, protože z něho vyletují fotony a ty jsou hmotné. ;) Ledky taky slábnou, ale tam to ničemu nevadí protože slábnou všechny stejně.

visper
Registrace: 5/2008

Pokud logo nezmizí ani poté, co necháš televizi nějaký čas vypnutou, tak se obávám, že to máš natrvalo. Pokud nemáš u televize funkce,jak píše Warder výše, tak můžeš to můžeš zkusit např. "přepálit"(úspěch není zaručen, ale určitě tím nic nezkazíš). Přepálením myslím spuštěním nahrávky, ve které se po určité frekvenci střídají bílé a černé plochy. Používá se to s úspěchem na LCD a někdy(!!!) pomáhá i u plazmy. Zkus si to vygooglit, na nejmenovaném fóru se tento problém dost intenzivně řešil.

ketiv666
Registrace: 4/2012

Jo, a ještě jsem zapomněl - můžeš taky zkusit DVD/BD Pixelprotector - googluj

ketiv666
Registrace: 4/2012

Nalad nejaky kanal na analogovem vysilani. A nechej cca 20 minut bezet jen zrneni. U Panasonicu toto funguje na 100%. R^

Bertt
Registrace: 8/2007

Mám tu samou plasmu a nikdy se nic nikam nevypálilo, ani po celodenním provozu téhož programu. Řekl bych, že ti to za pár hodin zmizí, vždyť je to tři roky starý model, není to nic pravěkého.

Martin79

U plazem se uvádí životnost 60 tisíc hodin. To znamená, že zhruba za 20 let klesne jas na 50%. Jenomže to logo je vidět když jas v tom místě poklesne o 5 procent a to bude už za dva roky.

visper
Registrace: 5/2008

U uživatele bude spíše problém na pár hodin či dnů vůbec televizi "vypnout".....doporučuji nekoukat stále na jeden kanál.....blbne se z toho!! R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

@děkuju vám

tak děkuju za info,jak si tu někdo myslí,že já koukám na disney tak je na velkém omylu,ale děti a manželka tomu docela propadli,ale přece jim to nebudu zakazovat,já na tý Tv hraju PS3 a nikdy nic,ale toto už asi nezmizí,jinak ta Tv má funkci vybílení,už jsem to párkrát zkusil,ale nevím jestli se něco změnilo,nevím jak dlouho bych to tam měl nechat

jans

Jak dlouho pustit vybílení?Já mám na plazmě funkci rolující pruh-předpokládám,že mluvíme o stejné funkci-já jsem zatím s retencí problém neměl.Někteří majitelé plazem to pouští přes noc a jeden majitel to dokonde nechal běžet dopoledne v době kdy byl v zaměsnání.Tak to je inspirace,že. :)))

son

obcas treba tv poziciat babicke a bude na druhej strane DOMA. Nejedna sa az o taku katastrofu ja mam panasonic ale do dvochodku ho nechcem. Kondiky a pod. pojdu do certa skorej

villar
Registrace: 6/2008

dipleje u plaziem majú tzv pamäťový efekt. Ak zapneš TV bez signálu tak môžeš vidieť čo bolo na obrazovke naposledy pred vypnutím. Určite pomáha reset ako píše Bertt. Ale toho pamäťového efektu sa nezbavíš. Ostatne, v členitom obraze sa to aj tak stratí a časom zmizne celkom.

Slovak DX satellite overwrite club.

Peon
Registrace: 8/2010

RE:vypálení obrazu,plazma

Já mám na asi 6 let starém Panasonicu 42px80,na obrazovce při vypnuté Tv vlnovku.Při bližším pohledu to vypadá ják jeptucha v hábytu :))) ,jsou to nějaké vypálené postavy.

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1

@příště jdu do led

až budu příště kupovat Tv tak jdu do LED,to každý v prodejně říkal "to už je nová technologie,nic se nevypaluje"a co ted mám s tím dělat to už od nich nikdo neřekne

jans

Plazma

v dnešní nebo nedávné době zakoupená a vypalování čehokoliv do zobrazovače?To bude asi nějaký nesmysl že jo? :laughing: Skalní odpurci LCD LED to jistě spolehlivě vyvrátí. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

Ono jde taky o to, jak ta plazma je seřízená v nataveném tzv. obraz MODU, a kdo má našpuntěnej : kontrast, barvy a jas - se potom nemůže divit, že má výpal loga, ..., atd.. R^

CES

Ono to tvoje LCD, ani keby si sa rozlial na kašu, nedokáže zobraziť SD vysielanie lepšie ako plazma. U HD je to opačne. Treba sa rozhodnut, čo budeš pozerať resp. na čo budeš zobrazovač okrem pozerania tv používať.

Papua
Registrace: 8/2012

Dokáže

zobrazit velmi kvalitně jak SD tak HD jenom se musí koukat trocchu do vyšších pater nabídkové řady. ;) Ale to už tady bylo tolikrát,že to nemá smysl rozebírat.

hobo
Registrace: 1/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra