Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Sluneční interference

tohoto jevu ,(zákrytu slunce s družicí) lze následující týden využít ke kontrole možností příjmu. Ať už krajních pozic nebo v zástavbě či v lese. Prostě kdo neuvidí v daný čas sluníčko , chytne kulový! zhruba A23 v 11hodin , thor ve 13 hod SELČ . Přesný výpočet si každý udělá dle odkazu v článku na uvedené téma. Pro detailisty pouze že pokud se v článku píše o ČR tak by měl být i obrázek správně tedy šipky na dráze sluníčka obráceně. to je ale nepodstatné.
Také kdo má balkon na východní či západní straně si ověří kam až ho to pustí. Jasně že jsou jiné metody ale tohle je pro každého a je to ZADARMO!
satelitním lovcům ZDAR ! :8)

další jev je vypálení víčka ale to dneska nehrozí! :)))

tonek
Registrace: 1/2009
Odpověď v diskusním vlákně

vypálené víčko

Ahoj všem. já jen mohu potvrdit, že ta situace nastane. jednou jsme musel jít reklamovat lnbéčko, protože bylo propálené.tehdy jsem o tomto jevu ještě nevěděl. prej jsem to ,, propáli cigaretou´´, nebo mi to někdo udělal z ulice v noci. no na štítovou stěnu by asi někdo těžko vylezl. ale uznali mi to a vyměnili. dnes už to vím, jak to bylo. to jen pro informaci.tony

antonbaby
Registrace: 1/2012

RE: Sluneční interference

dneska je LNB za hubičku ale pokud to bylo dříve tak to byli frajeři. protože dle mne na to záruka néní ?!

to je do diskuzního placu ! :laughing:

tonek

presne tak

sam mam placku 55cm na balkone s moterem na trojnožce z fotoaparatu :laughing: vyhled od 45"east po 1"west již vvčera sem si všiml že spodek asi 10cm je ve stinu takže ji pozvednu troška viš a šoupnu ji vic do stredu balkona uvidim co to provede a kam až dosahnu :))) max zakrytu od 11.10 do 13.10 jenom aby svitilo sluničko R^

WADER
Registrace: 12/2009

Pokud máte hvězdářský dalekohled, tak uvidíte Astry jako mouchy na Slunci. Pozor na vypálení oka!

visper
Registrace: 5/2008

tý jó

lepší jak METYL ! R^ :laughing:

tonek

METYL je horší, toto dělá jen jednooké. ;)

visper

S takovými "návody" raději pozor. Co kdyby.. ;)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Fu, este ze je zamracene... :8)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

RE:Sluneční interference

Chčije a chčije,slunéčko nevydět..... :)))

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008

nevI !

neboj ve dnech D bude

tonek

Veru... Ja chodím po záhrade a s pomocou slnka hladám miesto na stožiar.Momentálne mi susedove stromy clonia atraktívne pozície,tak sa im chcem vyhnúť.A samozrejme hladám miesto kde bude vidieť aj na nižšie položené satelity.
;)

Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.

marval450
Registrace: 1/2010

potreboval bych vedet kdy, ktery den a kterou hodinu. Nerad bych to prosvihl. Ale nevim jestli stihnu objezdit a zamerit vsechny pristi zakazniky. Jak jsem bez teto informace mohl do ted pracovat.
Kazdy dnes ma telefon a muze si nainstalovat dispointer nebo satelity AR a podivat se kdykoli.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Pokiaľ montuješ nejakú puklicu na jednu alebo pár pozicií,tak ti je tento jav na Ho..o.
Dispointher v androide stojí za ešte väčšie h...o.;P
takže jediná možnosť pre mňa ako zistiť najlepšiu polohu pre stožiar na motorizovanú veľkú parabolu je toto...

Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.

marval450

marval450 - teba by som chcel mať doma

marek66
Registrace: 6/2006

Stačí letecký sextant a zjistím to ve dne v noci v létě i v zimě s přesností na úhlovou minutu. ;)

visper

Marval

Dishpointer Pro na iPhonovi chodí výborně. Kolikrát mi pomohl.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Saxon

Mne dishpointer neukazuje dobre-napr. podla neho by som mal chytiť 90E,čo sa tu nedá.A hlavne to na tej obrazovke kolíše všetkými smermi. :-/
Potrebujem sa dostať ponad susedove stromy ,takže musím presne zistiť akú výškovú rezervu tam dosiahnem.Spolahnem sa na naše dobré slniečko.
Idem robiť niečo ako kolega Pawelwa(PL):
http://i538.photobucket.com/albums/ff341/pawelwa/FAMAVAL%2023OO/DSC00149-1.jpg
http://i538.photobucket.com/albums/ff341/pawelwa/FAMAVAL%2023OO/DSC00129.jpg
;)

marval450

To nebude problém Dishpointeru, ale HW tvého telefonu. Kup si pořádný přístroj/iPhona/ a máš klid. :)))

On Air!

Saxon

To nemusi byt hw, ale nespravne skalibrovany kompas.

Kasr
Registrace: 8/2008

A kompas není HW?

On Air!

Saxon

Ne každý

ma telefon a muze si nainstalovat dispointer nebo satelity AR a podivat se kdykoli!

a těmto normálním lidem pro radost z poznání a ověření zákonitostí přírody, navíc zadarmo a bez techniky a chyb jak techniky tak člověka byla určena tato informace.
Mistrům světa bych se v žádném případě nedovolil něco takového sdělit!
pěkný večer všem tonek

tonek

Není nad kvalitní informace. Že? Jen upřesním, jde o SATELLITE AR. Hledáme na google play. Ale to inteligentní jistě věděli.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

Dále upřesním, že dispointer na androidu, těm co s ním umí, funguje dobře.

kuba

https://www.parabola.cz/sun_calc_cz.html

Longines
Registrace: 3/2012

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra