![]() |
|
nastavení paraboly na hispasatDobrý den, omlouvám se za laickou otázku. Chci otočit parabolu na Hispasat 30°W. Na internetu jsem si našel směr, kterým má být parabola natočena. Všiml jsem si tam ale ještě dvou údajů:Elevation: 19.2° a LNB Skew: 30.4°Znamená to, že parabola bude o hodně víc skloněná směrem k zemi (např. oproti Astra 19,2°) a LNB bude natočeno na stranu? Panasonic TH-42PZ8E /Dreambox 7020HD v2/OPENATV 5.3 / AL 85cm/Digipower SG2100/Seagate Momentus 320GB e-SATA / Yamaha RX-V 465 B / Dantax Classic One 5.0 / Panasonic DMP-8BD
|
Libor73
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 275 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
RE: nastavení paraboly na hispasatAno. (Nedovolilo mi to odoslat tri pismena, ze Vlozte delsi text) |
Tomic
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 478 |
![]() |
|
ručně na Hispasatse jen stěží dostaneš.Není to jen tak,otočit parabolu.v 90´letech mi trvalo "ručně" točit a hledat družici Gorizont,který vysílal na tuším 10nebo 14´W celé dva měsíce a to jesm zkoušel téměř denodenně... Ale podařilo se :-) Pak jsem se maximálně dostal na 22W... Pak už mi to nešlo bo jsem si neuvědomil nutnost otočení konventoru...Parabola na 30´W vypadá dost "divoce"-teda aspoň na natáčení(motoru).Vršek paraboly téměř přepadáva a je jakoby přes spodní hranu paraboly.To je tím náklonem... Je to zajímavý pohled :-) _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 965 |
![]() |
|
jamess96Parabola na 30´W vypadá dost "divoce"-teda aspoň na natáčení(motoru).Vršek paraboly téměř přepadáva a je jakoby přes spodní hranu paraboly.To je tím náklonem... Je to zajímavý pohled :-)---------------------------- Jak potom divoce vypadá parabola na 85,2E jsi zde mohl také popsat ;) R^ (: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)
|
marco37
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 807 |
![]() |
|
marco polopřijde na to odkud točí !( a taky kde ) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
nastavení paraboly na hispasat (# 415)Keď nastavíš správne astru°19,2 s 80cm parabolou tak ti musí ísť aj Hispasat30W dokonca v pohode aj FOX SPORT HD! |
jazava
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 129 |
![]() |
|
vem to postupnězačni tam,kde jsi a po družicích hledej a dolaďuj skew a elevaci,nechápu co kdo hledal dva měsíce,tak nezkušený max. 20 min. R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: nastavení paraboly na hispasatNastuduj si pojem "POLÁRNÍ ZÁVĚS", zkráceně polarmount, zjisti si souřadnice bydliště a spočítej si podle toho náklon polární osy, nastav přesně parabolu na družici, která odpovídá Tvojí zeměpisné poloze, a potom postupným otáčením paraboly kolem polární osy dostaneš postupně do ohniska jednu družici podruhé. V přijimači si vždycky připrav nějakou frekvenci, která na dané pozici existuje, no a když budeš na správným azimutu, tak by Ti měl naskočit obraz. Dělej to pomalu, protože než naskočí digitál, tak to chvíli trvá, nějakou sekundu, oproti analogu, kde to naběhlo téměř okamžitě. A nebo si sežeň někoho v místě, kdo se vyzná.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
nastavení paraboly na hispasat (# 415)Ja na Hispasat pouzivam doma robenu prime fokus parabolu priemer 140cma a to z jednoducheho dovodu lebo prime fokus je na tejto pozicii kolmo a to znamena ze s nej netreba vymetat sneh ani v zime a ide to v pohode parabola je tam od roku 1989 nie je to preklep ale vtedy sa s takymito parabolami zacinalo a to este sa nam ani nesnivalo o nejakej astre lebo sa vysielalo len s pzicie 13E terajsi Hotbird. A LNB s ktorym som zacinal malo sumove cislo 2,4 oproti dnesnym super HD oblbovakom s cislom 0,1 na kasdom ja som zacinal s LNB ktore nemalo polarizer ten sa robil doma a ozarovac sa tiez sustruzil podla vykresu z duralu.A to LNB mi priviezol sofer kamiona z byvalej NSR a stal necelych 12000 Kcs.Prijmac bol taktiez doma robeny na ladenie sa pouzival tzv,Aripoot to bol taky otocny potak ktory sa otocil hadam 4x o 360st.Tak a dost historie dnes je lov sat. uplna psina a este treba povedat ze o takom internete sa nam ani nesnivalo. |
jozvlk
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 144 |
![]() |
|
RE: nastavení paraboly na hispasatJO a to jak radí Pierre, během hledání to nedělej, protože je to nehorázná blbost,to proveď až nakonec. Když nastavíž správně družici v nadhlavníku, tak musí být LNB pořád v základní poloze. Polarizační rovina talíře i LNB se bude stáčet podle toho, jak budeš točit celou soustavou podle polární osy.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
@JOZVLKTaky sem tam mířil středovou 120cm, loni jsem jí dal pryč a dneska si drbu hlavu. To ostatní jak píšeš, moje řeč, ale tak k pivu. Na držáku 2xLNB, polarizér a ozařovač, bratru přes 10litrů, polarizační destičky atd....I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Moroustak se prober kamaráde,to co píšeš ty je nehorázná bl..bost,on to nebude točit po polární ose,to by sem ani nepsal,možná na kolmé trubce a tam platí,co píšu,více se uč,než začneš radit R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: nastavení paraboly na hispasatBěž už spát a neunavuj seI když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
tebe byměli uspat navždy,děláš tazateli guláš v hlavě a nic nechápeš R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
Moroustady je nejlepší,že ty pito.mo.sti po sobě nejde mazat,to jakej je kdo chytro..lím a h.lup.áček si ostatní mohou přečíst R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
@LiborTy máš Yamahu? Taky jsem jí chtěl. Jaká je spokojenost?I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Morousjenže on ji má na polárním závěsu,proto asi nejede 30W,tebe je tady škoda R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
@ MorousYamaha je ok..sice starší typ ale už má 4x HDMI..pro mne maximálně dostačující.Panasonic TH-42PZ8E /Dreambox 7020HD v2/OPENATV 5.3 / AL 85cm/Digipower SG2100/Seagate Momentus 320GB e-SATA / Yamaha RX-V 465 B / Dantax Classic One 5.0 / Panasonic DMP-8BD
|
Libor73
![]() |
|
RE: nastavení paraboly na hispasatCau, já jenom jak spolupracuje s TV přes ARC.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
@pierot-petterasi nechápeš toho více-rád bych viděl těch 20min jak píšeš! Točil jsem s parabolou 145cm na 150cm-ručně!.Tak nekecej pitomosti... A navíc Cabel Plus,který jsem hledal tam šlapal s mírným šumem(tehdá jsem to hledal na analogový příjimař Amstrad 510,který už měl i VideoCrypt 2... Ale Ty by si to možná našel vlastně do 5min____________________________________________________________________________________________________ Bylo to v době,kdy ještě nebyl internet jen tak k mání a já se tehdá ubíral cestou různých časopisů atd... _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 965 |
![]() |
|
@jamesNech ho, on zná zase jiný věci.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: nastavení paraboly na hispasatmusiš to nasmerovat na cigansku osadu |
ferko1237
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 664 |
![]() |
|
Morous"Polarizační rovina talíře i LNB se bude stáčet podle toho, jak budeš točit celou soustavou podle polární osy."dobrá rada nad zlato na kolmém stožáru jedině na pólu R^ :laughing: R^ jamess96-když seš levej,to je potom těžký,alespoň se nechlub ,máš pak ostudu,škoda,že jsi tehdy asi neznal morouse,ten by ti jistě poradil,jako dnes "točit celou soustavou podle polární osy" R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
@Lubos237Ak chceš otočiť pevnú parabolu na Hispasat 30°W (nikde som nečítal o točení motorom), bude to vyzerať asi takto:http://img24.eu/v-94uvano.jpg Elevácia aj skew tak, jak si uviedol. Aj keď podľa fotky je patrná len elevácia, skew je tam tiež a je potrebný. ;) DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
a co tadycelou dobu píšu,ostatní melou jen o polární ose R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
@ManetoTo je přesně to co jsem si chtěl potvrdit. Díky moc za info.Panasonic TH-42PZ8E /Dreambox 7020HD v2/OPENATV 5.3 / AL 85cm/Digipower SG2100/Seagate Momentus 320GB e-SATA / Yamaha RX-V 465 B / Dantax Classic One 5.0 / Panasonic DMP-8BD
|
Libor73
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
![]() |