![]() |
|
nastavení paraboly na hispasatDobrý den, omlouvám se za laickou otázku. Chci otočit parabolu na Hispasat 30°W. Na internetu jsem si našel směr, kterým má být parabola natočena. Všiml jsem si tam ale ještě dvou údajů:Elevation: 19.2° a LNB Skew: 30.4°Znamená to, že parabola bude o hodně víc skloněná směrem k zemi (např. oproti Astra 19,2°) a LNB bude natočeno na stranu? Panasonic TH-42PZ8E /Dreambox 7020HD v2/OPENATV 5.3 / AL 85cm/Digipower SG2100/Seagate Momentus 320GB e-SATA / Yamaha RX-V 465 B / Dantax Classic One 5.0 / Panasonic DMP-8BD
|
Libor73
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 275 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
@pierot-petter:laughing: :laughing: :laughing: takového chytrolína,jako si ty člověk jen tak nenajde...Škoda,že jsem tehdá neznal tebe,určitě by si mo pomohl to najít... :razz: :razz:_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 965 |
![]() |
|
jamess96jo to máš pravdu,rád bych ti pomohl a mohu tě něco naučit i dnes,začínáme kopie nick označit,Ctrl C,vložíme Ctrl VR^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: nastavení paraboly na hispasatPři vší úctě, tohle: http://img24.eu/v-94uvano.jpg může chytit leccos, ale Hi30 určitě ne.Jestli je to vtip, ani tak bych to sem nedával. Lidí odsud čerpají poznatky s tím, že se tu dozví ověřené informace, a pak tohle. Pro Tebe Libore, jestli o tu informaci stojíš, samozřejmě že, jak píšeš: parabola bude o hodně víc skloněná směrem k zemi (např. oproti Astra 19,2°) a LNB bude natočeno na stranu... Ale v žádném případě to nebude jak na tom obrázku. Celej system bude úplně v jinej poloze, prostě to bude celý vypadat úplně jinak, a to dost podstatně jinak. Hi30 jsem chytal skoro od začátku, teď to mam ale celý rozhozený, jsem nízko a přerostly mi totiž stromy, jinak bych Ti to natočil, sfotil a poslal i s nákresem. Při správným nastavení se Hi30 chytá stejně jednoduše jako třeba Sirius nebo Thor, prostě jedním pohybem otočíš soustavu a hotovo. Ručně. S motorem to nemusí jít, protože většímu úhlu otočení může bránit konstrukce motoru nebo konstrukce uchycení paraboly,... nemůžeš prostě točit za roh. Konstrukčně se to ale řešit dá.... No hodně zdaru I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
to snad neLibore,máš to těžké,tolik radilů a nic z toho,navíc si i protiřečí,nejprve po polární ose,teď to nejde s motorem,i když neznám motor,který by nechodil do 30W,ale to není tvůj případ,ty nemáš motor ani polarmount,tak platí co jsem napsal poprvé,ať se daří,neboj není to na měsíce,pokud jsi laik,tak max. za hodinu koukáš,na kolmém stožáru jedeš od družice ,co ti jde,třeba 19.2,stojíš za parabolou,otočíš napravo 6°,máš 13E,naladíš stanici tady z přehledu,jsi správně,doladíš sklon a skew,jedeš dál nastavíš parametry do přijímače pro další družici třeba 5E ,posuneš o 8°doprava,jemně nastavíš sklon na max signál,nastavíš skew LNB a jedeš dál třeba 1W,tak se dostaneš postupně až na 30W,pokud pojedeš rovnou,je to jako když chceš namířit na Mars,nevíš kde je a trefuješ se,pak to je na zmiňované 2 měsíce,napiš jak jsi dopadl R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
Moroushttp://img24.eu/v-94uvano.jpg,při vší úctě,přesně takto vypadá sklon,může se trošku lišit,podle typu paraboly,u mě na motoru kolmo k zemi,lehce přepadává,dej si to do pořádku,ať tady nešíříš bláboly,uvidíš sám R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: nastavení paraboly na hispasatOK, blíží se víkend, tak si s tím pohraju. Směr už mám ale fungují jen některé TP. Proto jsem se ptal na ty podrobnostiPanasonic TH-42PZ8E /Dreambox 7020HD v2/OPENATV 5.3 / AL 85cm/Digipower SG2100/Seagate Momentus 320GB e-SATA / Yamaha RX-V 465 B / Dantax Classic One 5.0 / Panasonic DMP-8BD
|
Libor73
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 275 |
![]() |
|
@Morousměl si pravdu.S blbcem nemá cenu bojovat-natoš tak véct komunikaci... A tam to foto to zcela určo není žádných 30´W!!! Tam by byl náklon rozhodně větší a ani natočení konvertoru tam nějak nevidím... Ale Pierot ví vše :laughing: :laughing: :laughing:Vždycky je tady až vnoci a dlouho i po půlnoci-určo je to nějaký noční hlídač nějakého parkoviště ... :laughing: :laughing: :laughing: :razz: :razz: _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
@jamess96No ten držák LNB u ofsetky na obr. musí jít daleko víc k zemi, tím spíš, jestli to celý pověsíš na kolmej stožár. Pokud máš malý vyložení, tak to nesklopíš, protože opřeš talíř o hlavní trubku.Ale v jednom má Pierre pravdu. Velký systemy se zaměřují souřadnicově, jsou to ale prime fokus paraboly. Ofsetka má trochu odlišnou geometrii. Věřím, že ten chlapík to naladí na ten HI30 i selským rozumem. Ale pak se ho zeptame, jak dlouho mu bude trvat, přeladit to zpátky třeba na 28,2E. S pomocí Pierre to stihne možná i za 15-30 sekund, což bych považoval tak za standart. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
@Morous:laughing: :laughing: :laughing: hezkýýýý! On totiž pierot nečte pořádně. Když jsem hledal ty 2 měsíce(necelé) CablePlus film,internet ještě nebyl a nevěděl jsem kmitočty jednotlivých družic(jejich kanálů-programů) . Znal jsem pouze 5´E kde byl jeden program,zameřen pouze na filmy(filmový kanál),ale Pierot určitě ví a zná a snad mi ho pak poví...A pak jsem znal programy na 1´W (Thor) a potom jsem už hledal jak se řílá naslepo-je ten jeden transpordér -coš si pamatuju bylo to 14045 nebo tak nějak.CablePlus jsem po delší době našel.Sice občas "zazrnil"(vysílání bylo v analogu,ale šlapal)...Ikdyž družice začala "inklinovat...Éto vsjo!!! :8) :) _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
amess96Hele já už nevím přesně jak to bylo, ale ten kanál /Cabel plus/se nějak stěhoval z družice na družici, nebo co. Jak si matně pamatuju, tak "Kurva hoši guten tag" jsem viděl poprvé právě tam.No a ještě k tomu polarmountu. Jestli pamatuješ ScreenSport a LiveStyle, tak v tý době už vysílal i Discovery, a to někde ještě za Hispasatem. Polarizace ..už nevím ...točivá. Šoupnul jsi tam polarizační destičku, zatočil a bylo to. Já vstoupil do týhle diskuse proto, že na Hispasat jsem chodil léta vždycky večer na SUMO nebo Coridu. Takže Hispasat mám docela zmáklej... To tenhle server ještě ani nevěděl, že někdy bude. Když to potom vypuklo, tak sem přispívali takoví lidé, jako Damba, Antonín, Vlado Fogo, Enik a celá řada dalších, kteří pomáhali jak mohli, ale postupem času byli osočováni a doslova otráveni a za vydatné pomoci místních Adminů doslova vyštváni z tohoto fora, takže někteří už sem nechodí vůbec, nebo změnili identitu. No a teď jsem se taky dozvěděl od nějakýho Všeználka, že jsem úplně blbej. No člověk se musí pořád učit. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
@Morousno tak nějak.CablePlus film vysílal na Gorrizontu,který jsem tak dlouho hledal,pak se přestěhoval na Eutelsat 21´E,kde byl signál ůplně šílený a nakonec skončil co si pamatuju na Koperníku 23´E :-) A tam pak byl i zakódován VideoCrypt 2.... Bylo i ofiko předplacení v paketu MultiChoice,ale já si předplácel základ plus FilmNet :-) V základu šlo pár kanálů, CMT(country) Mtv,Discovery a ještě nějaké dva či tři kanály a plus ty prémiové,kde byl i Adult Channel - něco pro Ferko 123... :-D_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
***dodatekScreenSport byl super a je ho velká škoda,že ... Včetně kanálu Superchannel..._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
teda hoši Jammor96,co jste to tady předvedli?dva chytráci s patentem na rozum tady radí jednomu s natočením paraboly,jistě ostatní jsme b.l.b.c.i.,jenže my b.l.b.c.i.mu radíme správně a vy dva ho honíte po polární ose,kterou nemá,právě takoví ,jako jste vy dva,mohou za nepřítomnost cituji"jako Damba, Antonín, Vlado Fogo, Enik a celá řada dalších",prostě neměli sílu,hrabat se v hnoji,který tady děláte vy svými dezinformacemi,ani se jim nedivím R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
![]() |