Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Dva a více konvertorů na parabole s motorem

Mám parabolu Gibertini 100 Du, konvertor Inverto Ultra Black, přijímač Showbox Vitamin 5000 HD. Objevil jsem, že se mi některé HD transpondéry z Hotbird nebo Astra 1 chovají tak, že je jejich signál slabý. Vyměnil jsem konvertor Ultra Black za SilverTech a většina těch nefunkčních HD DVB-S2 8PSK transpondérů se rozeběhla, ale některé cukají. Chtěl bych to vyřešit tak, abych mohl chytat slabé i supersilné družice. Lze přidat na parabolu s motorem další LNB, které bych schválně namířil mimo ohnisko paraboly? Diseqc přepínač se zapojí před motor? Přijímač vypadá, že by si mohl s podobným nastavením poradit. Rady, že si mám koupit funkční přijímač nechci, subjektivně se mi zdá, že má nádherný obraz v HD a hlavně v SD. ;)

charlie4
Registrace: 2/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Dva a více konvertorů na parabole s motore...

Bohatě bude stačit, když si ten motor nastavíš pořádně.

bretah
Registrace: 9/2012

k čemu

vice konvertoru ?? když poradne nastaviš ,tzn vodovahou nosni tyč a pak elevaci musiš chytit vše !! začni na 16"vychodne na stred a pak krajni polohy ,na 55cm placku s motorem sem rozhybal vše co sem potreboval takže na 100cm ti musi jit i to o čem se mne jen zda :laughing: 100 ma užši vyžarovaci diagram tudiš je citlivejši na nastaveni ! takže trpelivost a hlavne teple počasi ;)

WADER
Registrace: 12/2009

Parabola i motor jsou nastaveny skvěle, jde 45 východ až 30 západ. Není to nastavením motoru ani paraboly, je blbě softwarově ošetřeno, když je silný signál. Rv

charlie4

Zjevně to není pravda. Jaký měřící přístroj byl použit při nastavování ?

bretah
Registrace: 9/2012

Nikde jsem na motoru parabolu s víc jak s jedním LNB konvertorem neviděl a předvolba v nemu satu to neumožňuje. S pozicionerem to jde, mám tam 3. LNB. (2x singel, 1x twin).

CES
Registrace: 4/2007

test

tak schvalne otoč Intelsat 12 (45°E), freq. 11,591 GHz, pol. V, SR 5830, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK je tam test Fox Adria fta mne to na placke 55cm sviti na 88/75 signal /kvalita :)))

WADER

Preco neodporucate na parabole s motorom viac LNB? Ja mam 5ks nastavenych na 0,8W, 4,8E, 13E, 19,2E a 23,5E a som nadmieru spokojny. Pri beznej prevadzke nemusim tocit motorom, prepinanie programov je rychle a zaroven som si nezrusil moznost raz za cas prejst aj ine satelity.

dublaha
Registrace: 1/2009

charlie4

ještě mi tady u Tvého popisu schází, jak daleko máš parabolu s motorem od přijímače a druh kabelu, kterým to máš propojeno. Já jsem měl stejný problém, když jsem z důvodu vzrostlých stromů na svém pozemku umístil parabolu 105DU s motorem na stodolu, kde jsem vedl kabel dlouhý přes 80 m. Při nastavování paraboly + motoru na stožáru jsem použil nejdříve krátký kabel a propojil přijímač s malou TV pod stodolou , abych vyděl hodnoty nastavování a zkrátka motor i parabolu abych nastavil co nejpřesněji a také abych neustále "neotravoval" ostatní členy rodiny, s otázkami na signál apod. Po (řekl bych) dokonalém nastavení všech hodnot a dotažení všech šroubů jsem propojil takto nastavenou parabolu už domů kabelem o délce přes 80 m s tím, že bude kabel umístěn v "krkavici" pod zem, a v dokonalém utěsnění. Jaké bylo moje překvapení, když jsem doma zjistil, že družice mají tak malý signál, že je to na hranici sledovanosti atd. Tady na Parabola.cz jsem před lety založil vlákno na téma kabel a jeho délka, kde na můj dotaz ohledně kabelu přišlo spoustu reakcí, že i 100 a více m kabelu "no problem". Ještě jsem připojil i značku kabelu pro úplnost. Byla to samozřejmě hloupost, protože kabel byl nejlacinější "šmejd" a po zakoupení kabelu Nordyx "CU", plně stíněný a tady jak drahý, tak kvalitní byl skutečně NO Problem". Dnes je kabel zakopán, nad ním krásná travička a nikdo ani nepozná, že tam něco vede :o) . Přijímám všechny družice a programy zachytitelné v ČR se slabým signálem + - (samozřejmě dle počasí a velikosti mojí padaboly).
2)Problém MOTOR + více konvertorů...
Toto jsem vyzkoušel na pozici 85,2E , kdy jsem dojel s motorem na mou konečnou pozici (tedy doraz)80E (můj nulový bod 13E) a přidal vedle druhý konvertor právě pro pozici 85,2 E. Ten jsem "našilhal" a propojil oba konvertory s venkovním přepínačem DiSEqC mezi konvertory a motor. Přepínač mi dělal nepředstavitelné problémy, kdy někdy přepnul, někdy ne a nakonec jsem to musel odstranit a oželet pozici 85,2E a ruské pakety tam vysílající. Ještě dodám, že jsem vyzkoušel umístit přepínač i za motor , ale také výsledek KO. Podle mých testů připojit přepínač s motorem nejde. Pokud to někomu tak jede, budu rád také za případné názory a sdělení. Ať se vede. ;) R^

PS"to byl román po ránu, snad se Ti to hodí...

(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)

marco37
Registrace: 7/2008

marco37

tady je nazorne vydet že když se chce tak to jde :))) dle tveho popisu velice precizni prace R^ opravdu si myslim že na 100cm gibertinku mu musi jit vše ! at se vam dari ;)

WADER

Díky za reakce. Kabel mám dvakrát stíněný, je na něm napsáno Triple line High Class 110 db, délka 22m. Vím, že ty transpondéry musí fungovat, protože na Ariva 202e šly. Ale Arivu si fakt kupovat nechci, protože její obraz je subjektivně o několik tříd horší než u Showbox Vitamin. Rv Spíš by mě zajímalo to přidání dalšího konvertoru a propojení přepínače s motorem.

charlie4

pro WADER

Fox Adria šlape jak víno, SD kanál se s anglickou zvukovou stopou.

charlie4

charlie4

Ano jde to bez problému.Provozoval jsem to tak na 105cm parabole motor a ještě 5X LNB.
Mám to zde na fotkách v galerii.

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

TO:pat

on se ale ptal na ten přepínač + motor, jak bude reagovat a kde ho umístit. Mezi motor a konvertor-y, nebo až za motor. To jsi nikde nenapsal a v Tvé galerii jsem to také merně hledal. Já jsem vyzkoušel oba postupy jak jsem popisoval a na mojí Ariva 200HD to nešlo, tedy někdy přepnul, jindy zase ne. Pak se to zaseklo a já čekal tenkrát na ráno(světlo), abych to dal do pořádku, tedy pouze zase jeden konvertor bez přepínače.... ;) R^

(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)

marco37
Registrace: 7/2008

aha tak sory tak jsem to špatně pochopil
Hlavně zdravíčko at nám slouží :)

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

silny signal ?

máš pravdu. Vitamin je chúlostivý na silný signál (krátky kábel a vysoký zisk LNB). Jednoducho to môžeš vyriešiť zaradením útlmového článku s variabilným nastavením útlmu napr. SDR20F a nastavíš si optimálnu úroveň na vstupe Vitamína ;)

Slovak DX satellite overwrite club.

Peon
Registrace: 8/2010

to mu nikdo