Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Feed je co?

Prosím nekamenovat. Čemu se říká v satelitní technice feed? Hledal jsem tady na parabole v ABC - nic. Hledal jsem googlem - také jsem nic rozumného nenašel, jen třeba že Viasat mění feed. Ve Wikipedii a slovníku cizích slov také nic srozumitelného.
V anglickém slovníku překlad je - krmit, napájet a tisíc dalších významů. Běžně jako slaboproudář rozumím pojmu "backfeed" jako "zpětná vazba", čili doslova "zpětně nakrmit" nebo "zpětně napájet".
Jaký význam to má ale v satelitní technice jsem nikde zatím nenašel, a přitom je to zde v diskusi často, např. nedávno feed pro Velkou Pardubickou.
Dík za výklad chytrým a chytřejším. :) .

Standa3
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Feed je co?

Tady to máš http://lmgtfy.com/?q=satelite+feed
https://twitter.com/satelliweb

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

Satelitní přenos =(feed)

Přenos trvající "určitou" dobu.Některé feedy se pravidelně opakují...... R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Označenie pre XML subory obsahujúce exportované dáta.

jklajban
Registrace: 2/2006

http://feeds.ssss.sweb.cz/

feel
Registrace: 2/2012

Přenos trvající "určitou" dobu.Některé feedy se pravidelně opakují. - To jako bys napsal "Pravá ruka je ta, která má palec na levém straně".
Prof. Kaledovský na elektrotechnice v Brně učil předmět "Teorie informace". Ten vyžadoval na otázku "Co to je" jasnou, stručnou a vyčerpávající odpověď. Např. u zkoušky v roce 1968 na otázku "Co to je dvourozměrná náhodná veličina" jsem měl popsané dvě strany vzorců a příkladů, a vyletěl jsem, protože jsem neodpověděl na otázku Co to je. Tak dopadlo o rok dříve v roce 1967 60% studentů, které přes Teorii informace a Kalendovského nepřešlo z 4. do 5. ročníku (propadli, nevěděli Co to je...). Opakovanou zkoušku jsem již udělal, protože jsem se naučil (a učím až dosud) věcem rozumět tak, abych dokázal odpovědět na otázku "Co to je ..".

Nyní vážně. Mám pojem "feed" chápat tak, že to je soubor všech informací o dané satelitní stanici, tj. Poloha satelitu, frekvence, polarizace, symbol rate, FEC a plno dalších údajů, které stanici definují? A proč se na to ptal diskutující v souvislosti s Velkou Pardubickou, k čemu to potřeboval?

Jen ještě vzpomenu, co bylo dlouhé roky vyryto na jedné skříni na chodbě fakulty: "Kalenďáku, Kaleďáku, neznám jednu formuli, jestli se mne na ni zeptáš, tak tě kopnu do kulí". V tomto fóru by za odpovědi zasloužilo to nakopání mnoho "chytrých poradců". ;)

Standa3

Jsou to přenosy většinou od někud,někam.Cimrman...divadlo a prezentováno do kin v celé české republice.Některé "feedy" využivají i české televize k zajištění přenosu z přenosových vozů(všechno jsou to dočasné tv přenosy).........nevím jak už to lépe napsat!! :laughing:

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Na tom googlu jsi ale moc nehledal co?

Feed je přenosový kanál, kterým se přenáší TV přenos z místa události nejčastěji do TV studia, kde je následně zpracován a pak jde klasickou vysílací cestou k divákovi.

Většinou se vyznačuje výrazně větší technickou kvalitou, než signál DTH k divákovi.

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

Kolegové Feel, Kamil_k4, Kubísek. Díky, tleskám. Už do toho začínám vnikat. Zkoušku u Kalendovského byste udělali.
Lovci "Feedů", to je asi něco jako "radioamatéři", ale bez QLS lístků. Snaží se zachytit nějaký přenosový kanál, který je určen primárně pro "specifikované příjemce", a tyto lovce uspokojí to, že si ten specifický kanál zobrazí (většinou asi ještě ve vyšší kvalitě) jen pro sebe, i když je souběžně nebo následně přenášen přijímaný program běžným komerčním vysíláním.

Standa3

Standa3

už na začiatku si to mal napísané - krmit, napájet - je to proste signál, ktorý niekoho kŕmi,napája - a nemusí to byť zrovna jednorazové ale opakované, feedy sú aj trvalé napr. pre káblovky, pozemné vysielače alebo satelitné DTH platformy

mmc

tak tak niekedy je lovit feedy zabavka,hlavne tie nase slovenske TV,sak wieme co moderatori rozpravaju ked este niesu w eteri,hresia jak pohani ,hehe

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

teraz Feed na 4w

teraz ide feed ta3 na 4w stimi hlupakmi zlodejmi maju diskusiu

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe

Přenosový satelitní kanál určený pro distribuci signálu z místa dění/např. přenosový vůz/ na přepojovací pracoviště TV stanice. Signál může zachytit i koncový uživatel, pokud zná přenosové parametry.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

To Saxon.

Mi už je to nyní jasné a také Tvá definice patří mezi ty srozumitelné. Ach ta "květnatá angličtina".

Standa3

4:2:2 R^ :) ;) :sly:

wwwe

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra