Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

koax Nordix CM-407/Cu

Možno sa spýtam, zbytočnú otázku, ale potrebujem to vediet.

K mojej HD zostave som kúpil kvalitnejší koax Nordix CM-407/Cu, ale montážnikovi nevyšiel až po prijímač a musel nadpájať svojim základným koaxom.
Má to zmysel vymeniť za Nordix CM-407/Cu aby bol v celku ? Zlepší to aspon o trochu signál.

Prosím bez zbytočných poznámok :((

Maxxes
Registrace: 9/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: koax Nordix CM-407/Cu

jde o délku provozuji 180metru belden h126 tam by to bylo znát ale pokud to je cca do 50metru bych jednu dobře udělanou spojku neřešil spíš ten montážníkuv základní koax. ;)

Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100

alda
Registrace: 2/2007

Tak nejak. Otazkou je co je to zakladni koax :)
jako minimum beru Belden H121/125. Ale v patek jsem delal novostavbu a po elektrikarich tam byl CB50. To je teprv (nevhodné slovo).

J a
Registrace: 7/2005

To máš pravdu. Mě to samé s CB50 čeká o víkendu. A nechtěj jej vyměnít. A k němu slučený DVB-T. To zase budou nervy :scared:

HiFiOK
Registrace: 12/2006

jaký nervy?

koax za 3kč do 30metrů netřeba řešit a ani nebylo třeba,uvnitř vůbec,ležící na střeše občas po šesti-deseti letech,taky jsem pár kšeftů zrušil pro zatvrzelost zákazníka,tak to dal jinému,nechal mu co měl, zákazník spokojen a jede to dodnes R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

CB50

no nevim, měřil jsem teď signáli na jednom domě kde se dělali společný rozvody a pro kratší svody bylo použitý CB50 pro delší CB 113 a větší (nevhodné slovo) sem neviděl, hlavně teda ta CB50 je mazec, proměřoval jsem s ní asi 10 zásuvek a tři z toho sem musel rozebírat kvůli ulomenýmu živýmu, divim se že si ty firmy takhle serou do bot :-)

Squere
Registrace: 9/2010

U všech mých tří satelitních svodů mám na přístupném místě v blízkosti TV "rychlospojku" zhotovenou z běžných IEC TV konektorů (nejlevnějšího typu bez průběžného stínění). Při bouřce nebo při delším odjezdu kabel v tom místě snadno rozpojím.
Provozně to nemá viditelný vliv na kvalitu signálu. Při bouřce se pak neděsím z možného poškození přijímače. Samozřejmě taktéž rozpojuji přívody 230V. Z toho "znásilnění svodu" mi plyne, že používání nejkvalitnějších koaxů na svody u běžného příjmu ze satelitu na 23,5 a 19,2°jsou vyhozené peníze. To však neplatí pro lovce signálu z exotických satelitů.

Standa3
Registrace: 1/2006

Standa3, píšeš nesmysly.Zřejmě si toho moc nedělal.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Stando,koaxial s medenym stinenim a opletenim je po technicke strance lepsi a kvalitnejsi nez koaxial s hlinikovym stinenim a opletenim.To nema nic spolecneho s dx prijmem.

HYPER
Registrace: 11/2010

Chtěl jsem hlavně zdůraznit, že někteří lidé musí být "cool" za každou cenu. I zde se občas dočtu, že každý rok "kupuji nový mobil" nebo "satelitní přijímač". Samozřejmě ten nejdražší, abych byl "cool". To platí i o koaxu, když satelit tak na něj jen to nejdražší. I levné auto dojede do cíle jako Lambordini, stejně tak jako levnější satelit s běžným koaxem uspokojí. Jen pro mnohé by s tím levnějším nebyli "cool". Tím neříkám, že to drahé není lepší, ale ve výsledku to splní stejnou službu.

Standa3
Registrace: 1/2006

Dneska se v profesionalnich aplikacich HFC ,SMATV siti,jiz nepouzivaji CU kabely,protoze to neni nutne.Pro distribucni site napr.CommScope QR 540,860 a pro "drop" site CommScope RG6 ,F59...Profesionalni propojovaci kabelaze pro hlavni stanice/ datova centra DOCSIS ,se pouzivaji napr.CommScope F59-HEC-2 (trojite stineni 120 dB),tam se CU vyskytuje minimalne (snad ve forme "pomedeni".Ano stejny koax. v medi se lisi nepatrne-zanedbatelne mensim vf utlumem a rovnez mensim odporem v ss smycce pro napajeni (zde podle delky a zateze si muze kazdy propocitat ubytky).

hdpe
Registrace: 11/2007

Děkujeme FKU za rozbor a navrhuji.. ;)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Zdar Tomiku,doufam,ze mne do Drevoplechu Praha nevymeni,ani po znich:),i kdyz tam meli pry 57 biografu:).

hdpe
Registrace: 11/2007

A ještě více holubů a jeden splachovací :-/

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra