Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Panasonic TX-P37C2E

O víkendu jsem pomáhal stěhovat tuhle bednu. Po zapojení jsem dal továrko a naladil v "domácím" režimu, jenže ejhle. Majitel i já jsme uznali, že obraz je rozmázlý, obličeje na SD kanálech z DBV-T, ze satelitu i z MC jak hnědá skvrna, kontrast se nedal doladit - HD nebylo o nic lepší. Jako by byl obraz degradován o jednu úroveň. Přitom před stěhováním bylo vše ok. Zlepšilo se to při nastavení ostrosti na maximum. Při projíždění menu televize mne majitel upozornil,že to menu je nějak jiné, nějaké funkce chybí, některé jsou navíc. Dal jsem tedy znova továrko a zvolil režim "Obchod" a ejhle - obraz jak víno.
Přiznám se, že jsem na tohle ještě nenarazil, nebo spíš mne to nenapadlo. Má někdo podobnou zkušenost či vysvětlení?

ketiv666
Registrace: 4/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Panasonic TX-P37C2E

Mam lem jednu otazku.Preco treba po stahovani davat tovarko?Problem si si urobil sam,ked majitel nevedel co tam ma nastavene.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Továrko jsem dával já, dělám to vždy, když ladím něco nově začátku. Prostě mám už sám pro sebe zavedený určitý postup - nerad se půldne hrabu v tom, kde je co a jak nastavený

ketiv666

Tipujem, ze v tom rezime obchod je vsetko vysvietene a dane skoro na mximum,preto to bolo ako vino.Otazka je co tam mal povodne nastavene.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

O kvalite vina kazdy ma svuj nazor....

Vysvetleni je snadne - majitel dostal od prodejce TV s nastavenym rezimem "Obchod" a nikam jinam neprepnul.....

r13
Registrace: 8/2007

Podle něho je teď menu přesně takové, jako bylo před stěhováním, tzn. že měl od začátku nastaveno "Obchod".
To o tom maximu jsem si myslel taky, faktem je, že ukazatele nastavení obrazu(jas, kontrast,atd..) u předdefinovaných režimů jsou na stejných pozicích jako v menu "Domácnost".
Znamenalo by to,že např. nastavení Kinorežim je v menu "Obchod" nastaven o řád výše, ačkoliv opticky jsou ukazatele v obou nastaveních na shodných pozicích?

ketiv666

Kazdy rezim ma svoje nastavenia, pokial nevidis rozdiel tak neviem preco, mozno nejaka spacialita panaka.Philips je jasny,tam rozdiel nastaveni v roznych rezimoch vidim......co je logicke.

liquere

Možná jsem to špatně napsal - nastavím Kinorežim v módu "Domácnost" a obraz je nekoukatelný, nastavím Kinorežim v módu "Obchod" a obraz je pro mne, kámoše i jeho paní v pořádku. Přitom hodnoty pro nastavení Obrazu (jas, kontrast, ostrost, barevná sytost,...) jsou v obou módech na ukazatelích shodné.
To je to, co mi vrtá hlavou, proto se ptám, zda je to tak standartní,nebo jde ta plazma do kopru, nebo jsem v módu "Domácnost" něco opomenul v jiných nastaveních

ketiv666

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra