Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Nový HD satelitní přijímač pro Skylink

Ahoj, sháním pro známý satelitní přijímač a nevim si rady s finálním výběrem.
Co od něj očekávám:
* čtečku IrDeto
* Skylink ready (bude tam nová karta ICE)
* USB pro přehrání filmů apod. (není podmínka, jen výhoda)
* HDMI
* podpora českých znaků

Při výběru kladu důraz na cenu, protože chtějí opravdu co nejlevnější variantu, která jim bude fungovat.

A teď to, co jsem tak nějak vyfiltroval z netu:
Kaon KSF SA710IR (mám možnost sehnat za 1199,-)
Kaon KSC SA276IR (mám možnost sehnat za 1899,-)
Homecast HS3200IR (2142,-)
Mascom MC2200HD (2188,-)
Mascom MC250HD (2399,-)
Optibox MiniZebra (2499,-)

Z výběru jsem vyřadil Strong SRT 8345CI a Techisat Technistar S2 z důvodu, že bych stejně musel dokoupit CI modul pro kartu.

Díky za jakýkoliv rady, připomínky a pomoc s výběrem.
PS: Osobně se mi nejvíc zamlouvá Kaon KSC SA276IR, ale slyšel jsem, že je problém s updatem firmware. Je to ale jen od jednoho člověka, takže to může být "Jedna bába povídala.". Dál pak Mascom MC2200HD z důvodu dalšího CI slotu do budoucna. Na Optibox MiniZebra jsou zase dobré recenze a hodnocení.

avalagne
Registrace: 10/2012
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60
Odpověď v diskusním vlákně

Doplnění parametrů

Samozřejmě musí mít HD tuner...

avalagne

RE: Nový HD satelitní přijímač pro Skylink

Dobrý je třeba ten Homecast 3200IR za 1899Kč ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

Moje odporúčanie

Osobne by som upustil od požiadavky na certifikáciu Skylink ready. Túto certifikáciu by mali dávať skôr ako výstrahu toho, že budú problémy. V praxi to mimochodom nie je záruka vôbec ničoho - ak budeš mať problémy, tak ich ešte skôr budeš mať s certifikovaným prijímačom.

Na tvojom mieste by som zvolil Arivu 202E a pre pokoj v duši, by som do nej dal certifikovaný Irdeto-modul SMIT. Ja používam tento variant už pekných pár mesiacov a Ariva nešla jedine v prípade, že nebol signál (čo však samozrejme nebola chyba toho prijímača). Predtým som mal certifikovaný prijímač Topfield (2050) a aj napriek tomu, že bol pekne drahý, kvalitatívne nestál za nič...

Surfer
Registrace: 11/2007

RE: drobeček

A kde jsi ho našel za tolik? :bigeyes: :)))

avalagne

RE: Surfer

No mě se právě Ariva nezdála podle názvu, ale zkušenosti s ní nemám. Takže ty říkáš dobrý jo? ;)

avalagne

No na seznamu - zboží.cz ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

Jo ty myslíš ten s neznámou dostupností... Ty jsem vynechal ;)

avalagne

Nechci dělat reklamu,ale známému jsem sehnal tento:
BEN ELECTRONIC BenSat 300IR-PVR DVB-S HD černý
Cena: 2 490,- Kč (vč. DPH)
Je to podobné jako Golden 870 XP.

Ji.sat

No a mě to tam ukazuje skladem 3ks ;) :)))

drobeček

Re: Avalagne

Áno, ja si nesťažujem. Pred Arivou som mal Ferguson 8900 HD a to bol svojho času tiež veľmi dobrý prijímač.
Kvalitatívne (obraz, zvuk) mi Ariva úplne vyhovuje a ak sa občas vyskytne nejaká chybička vo firmware, tak v najbližšej verzii bude na 99 % odstránená. A nový softvér vychádza v priebehu 1-2 mesiacov. Podpora tohto výrobcu je rozhodne úplne iná, ako má napríklad Topfield, Humax či iní. Tí sa len tvária, že problémy nie sú, pretože sa vraj nikto nesťažoval.

Ak dáš do Arivy ešte aj certifikovaný modul - čo by si síce momentálne nemusel, ale ak si chceš byť istý aj do budúcnosti, tak to urob - tak nepredpokladám žiadne problémy. A ak by aj, tak nebudú väčšie, ako by si mal aj s certifikovaným prijímačom.

Surfer
Registrace: 11/2007

Jojo, už jsem to našel, máš pravdu. Druhá věc je, jak je to aktualizovaný... Ale to je mimo mísu. Proč bys doporučil ten Homecast? Vlastní zkušenost nebo něco jinýho? :8)

avalagne

Ze Skylink ready patří k těm lepším, jednoduchá obsluha, dobré zkušenosti ;) :)))

drobeček

na jeden si zapomel a samo ze na ten nejlespi Techisat Technistar SIR

tanabe
Registrace: 7/2010

RE: tanabe

Ano, funkce a výbava jsou u něj super, ale trochu jsi zapomněl na cenu. Psal jsem, že hledám cenově nejvýhodnější...

avalagne

RE: Surfer

Počkej, takže by tam teď nová Skylink karta jela? I když má UNI čtečku bez certifikace pro Skylink...? Ty to tak máš?

avalagne

Ano, karta jede v Arivách zatím OK ;) :)))

drobeček

Tak to asi vezmu tu Arivu 202E... CI modul je pak otázkou 800,- Kč. Ty Arivu asi v lásce nemáš co? :))

avalagne

Taky jsem ji chvilku používal tento polsko-čínský stroj, ale obraz je nevalné kvality a HW taky nic moc... ;P , favoritem jsou spíše linuxové stroje, např. HDbox 9105plus apod. ;) :)))

drobeček

jak pise drobecek ARIVA po obrazove strance nic moc:-) teda pokud nemas LCD LED atd tv a nevidel si pred ni a ani po ni neco jineho:-) ale na vyblbnuti staci to zase jo

tanabe

RE: drobeček and tanabe

Já mám doma ještě Topfield TF6000CR, ale to je z důvodu, že na TV nekoukám ;) Teď to mám pro ty známý jako náhradu za Digi TV, kde je obrazová kvalita snad nejnižší z dnešní nabídky, takže si myslím, že budou i tak spokojený... Nebo ne? Jinak bude jim to hrát na LG 42LD450...

avalagne

tak pokud je prechod z DIGI tak i ARIVA ti udela paradni obraz:-)

tanabe

Ja pouzivam Zebru mini a jsem s ni spokojen. Zatim jsem nenasel nic na co bych si mohl stezovat. Mam ji propojenou HDMI s TV 152 cm a obraz je proste super.

dungis
Registrace: 11/2004

Pokud

to teda bude přechod z DIGI na placené SD Skylinku tak ten přechod možná ani nezaregistruje. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

SD ze Skylinku a k tomu Ariva na 42palcové TV, no nic moc ;) :)))

drobeček

DVB-S vs. DVB-T kvalita obrazu

Spíš mě teď napadlo, jestli to vůbec pro ně má cenu... Když budou koukat na základní programy jako je ČT, Nova, Prima apod. Je tam obrazová kvalita hodně rozdílná? Myslím ze Skylinku vs. pozemní příjem... U toho satelitu je pořád ale lepší budoucnost mi přijde... Ale kdo ví, kdy zase Skylink přehodnotí svoje podmínky a zaplatíme si opět víc. Co myslíte s tou kvalitou?

avalagne
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra