Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Vypinanie routra

Vypinat router na noc alebo nie? ;)

Postreh
Registrace: 4/2012
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vypinanie routra

tak o tom zadna :)))

tanabe
Registrace: 7/2010

Najlepsie by bolo mat pristup k hlavnym trafostaniciam privodu elektrickej energie a vypinat cele mesta a dediny!
Alebo sa prestahovat,kde elektrika v noci neni-napr pred par rokmi sa vypinalo v rumunsku-a nemusel by si nic riesit!

Kasr
Registrace: 8/2008

A aky mas dovod, vypinat router na noc? Blika ti do oci? :-

HornetF18
Registrace: 10/2011

Pokial to mas wifi mohlo by to suseda vytocit... :)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Vypinanie routra

Dakujem za usmevne ustipacne odpovede. Tak ze nevypinat?

Postreh
Registrace: 4/2012

Je to na tebe, mozes kludne.Ale nie je to potrebne ak si na to myslel,jednak to nezere vela a potom tie zariadenia su na to stavane.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

A ked chces nieco usetrit (pripadne to mas na nevhodnom mieste a rusia ta ledky), tak ich vypajkuj.

Kasr
Registrace: 8/2008

KAsr naco tolko prace, nejaka paska to urobí tiez... :laughing:

liquere

Z hľadiska životnosti je tomu asi jedno, ak blikajú LEDky urob ako píšu kolegovia vyššie, ak kvôli spotrebe tak čosi ušetríš, ale potom to rieš komplexne,t.j. všetky routre,switche,prijímače,TV,..., poprípade sporáky,mikrovlnky, chladničky ???

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

Jedno to určitě není. Většinou odchází zdroje. Já vypínám už několik let a tím oddaluji závady především zdroje. Při dnešní ,,kvalitě´´ výrobků....... A komplexně se to snažím řešit. Ne že by to všude šlo.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Jak bylo výše psáno, stálý chod nebo časté vypínání by nemělo routerům ublížit. Jenže u routeru je většinou i modem a když spočítáme spotřebu obou za rok v režimu stanby, tak se dostaneme na částku asi 432 kč/rok, pokud nemáme nějakou speciální sazbu. Když tuto částku násobíme deseti (v běžné domácnosti nijak neobvyklé),dostaneme se na 4320 kč/rok, co je pro poctivě živící se rodinu už dost. Samozřejmě vypnout ledničku by asi nebylo to pravé, ale co se dá vypnout, proč ne.Už jsem viděl zapojené tyto spotřebiče přes jeden běžný vypínač, který si každý zapnul až tyto (tento) spotřebič chtěl použít. Zároveň tak řeší nebezpečí v době bouřkového období.

člověk
Registrace: 3/2006

Já ho vypínám pomocí časového relé, ale jen z důvodu zdravotního. Mikrovlna je swině, v noci ho nepotřebuju, tak proč si nechat smažit bílkovinu zbytečně...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Saxon - JJ, já osobně to musím vypínat také. Má žena mi tvrdí, že ji světýlka v noci negativně ozařují a já se sní nebudu hádat. Nakonec nikdo není schopen s určitostí potvrdit že nemá pravdu.

člověk

člověk

Dovolím si mít ke tvému příspěvku připomínky:
1. Sice je zvláštní "router a modem v režimu standby", já třeba u routeru nic takového nemám, ale budiž. Nicméně těch 432 korun za rok je nesmysl. Když si vezmu, že to zařízení půl dne normálně běží, tak mi zbývá půl dne (tedy přes noc) že je v režimu standby. Jestli počítám dobře, tak mi to vychází na příkon cca 25 wattů v tom režimu standby. Zkus mě přesvědčit, že nemám pravdu.
2. Proč tu částku násobíš deseti? To jako že běžná domácnost má doma 10 takovýchto zařízení?
3. Chtěl bych vidět "běžný" vypínač, který ochrání spotřebič před nebezpečím v bouřkovém období.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

Joscer

tebe přesvědčovat je ztráta času, proč? to je myslím všem jasné.
1. Jak jsem napsal "většinou" je modem + router, někdo to má v jednom. Dále, ne každý u komplu může sedět celý den jako ty a pustí si ho až po práci. Takže u tebe skutečně i těch 25W za půl hodiny co máš kompkl ve stanby je moc.
2. mikrovlnka, 3 televize, 2 videa, 1x DVD recorder, 2x satelit, nebo septopboxy, PC (někdy 2) router, modem, sporák a věřím že jsem si na vše nevzpomněl.
3. Pokud to ještě nevíš, tak při vypnutí přívodu sítě (230V 50 Hz) se zabrání příchodu napěťové špičky do spotřebiče při úderu blesku do sítě NN.

člověk

člověk

Proč ztráta času mě přesvědčovat? Když uvedeš něco pádného, tak se přesvědčit nechám.
1. V původním příspěvku píšeš o standby módu routera+modemu. O kompu ve standby tam nic nemáš. Tak se pořádně vyjadřuj. Samozřjemě komp ve standby se spořebou 25W je také nesmysl.
2. DTTO. Ty spotřebiče co uvádíš by museli každý mít ve standby něco kolem 12 wattů, aby ses u každého jednoho dostal na 432 korun za rok, když by byly pořád vypnuté.
3. Tohle zkus vyprávět někomu, komu do baráku ještě nikdy neuhodil blesk a ne tomu, kdo s tím má zkušenosti.

Tak vidíš, kdyby sepsal tak trochu nesmysly, tak není třeba na tebe reagovat.

joscer

oprava

Na konci mělo být "... kdybys nepsal tak trochu ..."

joscer

joscer

to je zbytečné, i tak jsem uvažoval zda tobě mám odpovídat.
12x24 je 288 x 365 je 105120W (105.12kWh) x 5 je 525.6 kč a to jsem nepočítal další poplatky jako podpora zelené energie a další. Takže těch 12W je příliš.

člověk

Většině domácností odejde spotřebič při úderu blesku do NN tím že vznikne v síti NN napěťová špička. Proto se do domácností montují různé přepěťové ochrany. Tedy ne proto, že do domu udeří blesk, ale kvůli přepěťové špičce.
Sakra, toto jsem vysvětloval osmiletým chlapcům, tak doufám že ty na tom nejsi stejně.

člověk

člověk

Ano, máš pravdu, těch 12 W je příliš. Ale věř nebo nevěř, jen jsem zkoušel, jestli tě donutím to počítat.
A jen tak mimochodem. Já mám doma cenu za 1kWh 5.29 Kč. U běžného rodinného domu s jištěním 25 Ampér. Je to včetně všech zbytečností, které se platí za to, že se odebírá. Tedy roční zaplacená cena podělená roční spotřebou. Takže jestli ty po započítání 5 korun za kWh ještě napíšeš "... a to jsem nepočítal další poplatky ...", tak máš trochu zkreslenou představu o ceně elektřiny.
A máš pravdu, necháme toho, stejně to nikam nevede.

joscer

člověk

Jasně, takže když uhodí do NN a vznikne přepěťová špička, tak vzdálenost mezi 2 kontakty ve spínači, které jsou asi 2 milimetry v rozepnutém stavu od sebe jsou dostatečnou ochranou.
Chudáci osmiletí chlapci.

joscer

Když to pohodlně jde,tak proč né,proč vyhazovat peníze oknem,zbytečně?Oni se jistě vyhodí jinak,ale ten radosný pocit a o to jde hlavně. :))) :)))

zzaner
Registrace: 9/2006

Ked v panelaku kde je vela routrov si pustis ich zobrazenie ta vystre kolko volov sa dobrovolne ozaruje 24 hodin denne.Plus este co prenika z okolia................evolucia ako tie ponozky ! :laughing: :fuming:

liquere

Tak promiň že jsem napsal 5kč! V tom případě to u tebe nebude 525,6kč, ale 556kč, což je jak vidíš ještě více, ale ono to s dalšími poplatky tak nějak vyjde. Jsem rád že si mi to potvrdil.
2 milimetry je možná u tebe velké vše, ale s kontakty ses netrefil.

člověk

člověk

Nechápu, co jsem ti potvrdil. Když ten výpočet tedy udělám tak nějak střízlivě, tak řekněme, že ten spotřebič je cca polovinu dne ve standby módu. Pak 432/365/12/5.29*1000=18 wattů příkonu. Pokud je 2/3 dne ve standby, tak je to těch 12 wattů. No a je to. Kdo má doma takové žrouty?
Ano, s kontakty jsem se netrefil, ale když šlehne blesk do elektriky, tak je jedno, jestli je to 2 milimetry nebo centimetr. Ale jak už jsem psal. Kdo nemá zkušenost, neuvěří.

joscer
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra