![]() |
|
Vypinanie routraVypinat router na noc alebo nie? ;) |
Postreh
Registrace: 4/2012 Příspěvků: 53 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
RE: Vypinanie routraOt- ja mam dvd player starsieho data vyroby (vyssia spotreba v standby) zapojeny v el. sieti a je minimalne 2 roky nepouzity-asi ho vypnem natrvalo.A k routrom-mam niejaky tenda smejd,po vypnuti nebezi korektne,nejde sa prihlasit do wifi siete,musim ho vypnut znova,potom je ok. Fw neriesim-vypnuty je iba pri vypadku elektriky,pripadne ked z nejakej priciny vypinam elektriku v baraku. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 662 |
![]() |
|
joscersnaž se psát příspěvky aby nebyly zavádějící a bylo by to v celku dobré. Už jsem ti uvedl příklad, uvedu ti jeden další z tohoto vlákna. Napsal jsem že jsem dětem vysvětloval jak to je s přepěťovou špičkou co lidem ničí spotřebiče (většinou napájecí část). Ty jsi odepsal že jsem chlapcům vysvětloval že 2 mm mezi kontakty je dostatečná ochrana. To je zavádějící. Z druhé strany ti ještě odpovídám proto, že nepoužíváš vulgární výrazy.Počítal jsem modem 5W + router 5W a 1 kw 5kč.A dále jsem psal že ne každý může na PC být 23.5 hod denně co se týče tvého případu. Co se týče vzdálenosti kontaktů, tak bydlíme na vesnici kde v létě je nebezpečí špičky vysoké a při použití běžného vypínače tzv. lustrák se zapínají jednou klapkou dva spínače což dělá dohromady vzdálenost 14 mm. a stačí to pochytat běžné a tu časté přepěťové špičky. Zatím nebyl jediný případ co to takto zařízený má a přesto by mu odešel nějaký spotřebič. |
člověk
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 103 |
![]() |
|
RE: Vypinanie routraTak kdo chce vypínat tak at vypíná roční spotřeba u všech dnešních krámů v pohotovostním režimu ročně není zanedbatelná. Z důvodu přepětové špičky do sítě NN vlivem bouřky žádný běžný vypinač nevyhovuje(u sítí venkovních)Saxone ato ozařování tím pidiwatem to si děláš legraci ne? Mě spíše vadí co všechno s těch krámů leze za rušení.Tak vypínání když to není třeba vítám. Zdraví Jarik. |
jarik
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 94 |
![]() |
|
člověkUž fakt naposled. Já prý zavádím. A ty?V jednom předešlém příspěvku píšeš o vypínání spotřebičů nějakým běžným vypínačem a v posledním příspěvku dáváš za příklad vzdálenosti mezi kontakty u lustráku. Teď už fakt není co dodat. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
člověk - dodatekA ještě jedna (asi) sranda. Počítal jsi 5W + 5W. To je v tom, jak jsi psal, standby režimu? Co je to u routeru či modemu standby režim?Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
joscerto je ked stojis vedla routru R^Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
joscerNapiš co jsem napsal zavádějícího!Ano lustrák je běžný vypínač v domácnostech se používající a o vzdálenosti kontaktů jsi začal psát první ty. To je jedna z tvých zavádějících taktik, vyprovokovat a potom to svést na druhého že tu blbost si nenapsal ty, ale druhý. Stejně tak například s výkonem ve watech jsi napsal že píši nesmysly a nakonec se ukázalo že výpočet je dokonce přesný a to jsem počítal od oka. A poslední tvá otázka opět snaha zavést problém někam jinam, kam by se ti to hodilo. Jednoznačnou otázku a nebo odpověď jsem ještě v tvém příspěvku nenašel. |
člověk
![]() |
|
RE: Vypinanie routraZdar synci,zmeril jsem si spotrebu modemu (WebStar SA) + routeru (ASUS RT-N16),ktera je 13W=0,013kW cinneho vykonu (12,1 VAr jalovinky ,pri cos fi=0,73:).Ted jsem zaskocen,ale predpokladam,ze u domacnosti se jalovina nemeri a tedy nezpoplatnuje:)-do pytle,musim se mrknout na elektromer.Tudiz,kdybych modem s routerem vypinal ve 22h a zapinal v 6h (tzv.vojensky rezim),vznikla by teoreticka uspora za rok cca 38kWh.Tak to zkontrolujte:). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Vypinanie routraNo jo o jeden Temelin menej.... :8)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Vypinanie routraMyslel si že se "jalovina" nezpoplatňuje? Bohužel, když spočítáš všechny spotřebiče co jsou v provozu celý rok, tak dojdeš k tisícovým částkám. To ještě někteří lidé mají osvětlení rybičkám a nebo jiné havěti, bublátka rybičkám, vyhřívání rybičkám, nebo podobné havěti!? Nabíječka a podobné zdroje neustále strčené v zásuvce...To jsou potom částky! |
člověk
![]() |
|
RE: Vypinanie routraZdar,no na tu jalovinku se musim podivat,starky elmer ji nemeril,ale digital by samozrejme mohl.Zeptam se techniku na CEZU. Smaryja,hned zitra kreslim kompenzacni rozvadec:). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Vypinanie routraJe pravdou, že staré mechanické elektroměry měly tzv. brzdu, která v době nulovém, nebo téměř nulovém odběru vracela červené označení na ukazateli intenzitě odběru dopředu okýnka a do určité intenzity odběru ukazatel stál. Jenže tato hranice se pohybovala tak v řádu jednotek watů a tak malá spotřeba se běžně ani nevyskytuje, protože vždy jsou ve stanby minimálně aspoň 4 spotřebiče a to už brzda neudrží.Není to však podmět ke stresu, ale stojí to za úvahu zda něco nejede zbytečně a zda by to šlo udělat nějak jednoduše abych zbytečně necpal peníze do kapes Čezu (Eonu), potažmo Kalouskovi... |
člověk
![]() |
|
kdo šetří,má za tři,pokud nenažranci čezu začnou klesat zisky,co udělá?,zdraží,stejně jako to udělali vodárny,teplárny,už vám to došlo šetřílkové,energie je dost,dokonce není kam uschovat R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
člověkJednoznačná otázka zazněla:"Co je to u routeru či modemu standby režim?" A odpověď od tebe NIKDE. U elektroniky (obecně) je standby režim režimem pohotovostním, tedy, že přístroj "neběží", ale je schopný být zapnut dálkovým ovládáním. Pokud tedy totéž platí u routeru či modemu (jsou takové, co mají standby režim, tedy čekají na zapnutí?), tak spotřeba 12 W v takovém režimu je teda SUPER. PS: než začneš reagovat (pokud budeš chtít reagovat), dobře si přečti vývoj diskuze mezi námi dvěma, ať zase nenapíšeš, že zavádím. Hlavně první tvůj příspěvek, kde píšeš o tom stanby režimu. O nic jiného totiž nejde. Kdybys tam napsal, že za provozu to "žere" tolik a tolik, tak by bylo vše OK. Tuhle diskuzi mezi námi dvěma jsem tak trochu vzal jako zábavu a čekal, kdy přijdeš na to, že jsi o tom standby režimu napsal nesmysl. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
Joscerety ale dobře víš že jsem to myslel tak, kdy router + modem jsou v klidu a mají nejmenší spotřebu, však taky píšeš "ale budiž". Pokoušíš se mě vyprovokovat na slovíčku, protože ti už nic jiného nezbylo i když je všem (mimo tebe) jasné jak to bylo myšleno.Ale to můžeš zkoušet na někom jiným.1. Napsal si mi provokativní větu hned v prvním příspěvku: "Nicméně těch 432 korun za rok je nesmysl" Nyní jasně vidíš, že tvůj příspěvek je nesmysl, protože se ukázalo že výpočet je přesný a tobě dokonce vyšel ještě vyšší! "2. Proč tu částku násobíš deseti? To jako že běžná domácnost má doma 10 takovýchto zařízení?" Tato věta je vyloženě provokativní, protože nemá žádný jiný smysl. "3. Chtěl bych vidět "běžný" vypínač, který ochrání spotřebič před nebezpečím v bouřkovém období." Vysvětlil jsem ti jaký a jak toto lze jednoduše uskutečnit a jak to v praxi už funguje. Nezůstalo z tvých provokativních dotazů nic čím bys mohl ještě argumentovat, pokud si myslíš že ano, tak to zkus. |
člověk
![]() |
|
člověkOno to fakt nemá cenu, dokud se budeš tvářit, že TY NIC. Podívej se zpět, v jakém sledu jsem použil to "ale budiž". Pokud jsi schopen chápat psaný text, tak bys věděl, že to bylo použito v tom směru, že já sice neznám možnost standby režimu u routera, ale nevylučuji ji. Proč by takový router nemohl být.A jestli je proto tebe situace, kdy je zařízení v provozu plně funkční, jen "nejede" na plný výkon režim standby, tak už nemám, co bych dodal. Jen snad, že toto lze vyprávět skutečně jen 8mi letým chlapcům. Howg. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
joscertakže žádný argument, žádná odpověď který by vysvětloval Datum přidání: 19.10.2012, 07:43.54 DNES! Když není žádný argument, to se pak dá jedině napsat "Ono to fakt nemá cenu, dokud se budeš tvářit, že TY NIC."Myslel jsem opět že aspoň něco sesmolíš na svou obhajobu. Jinak slovo standby je v překladu pohotovostní, ne tady ovládání ovladačem, nebo cokoli jiného.To znamená že přístroj je schopen kdykoliv pracovat naplno a router tento stav má kdy nepracuje naplno, tím vzniká jakási jistota že je jeho spotřeba nejnižší. Ale to ty přeci víš, nechtěl jsem učit orla lítat. Nicméně otázky máš na úrovni osmiletého chlapce, takže proto ti to takto vše vysvětluji. Na starého chlapa by to byla pouze provokace. |
člověk
![]() |
|
člověkNo, když jsi mi tak hezky vysvětlil slovo standby (hlavně ve spojení s provozem routeru), pak už jsem tedy na kolenou a vzdávám se další diskuze. Na tebe fakt se znalostmi nemám a asi jsem si s tebou neměl nic začínat.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
JoscerKónečně! Ale zase se neupejpej.Vždyť jsem ti hned na začátku psal že to s tebou bude ztráta času, hlavně po přečtení tvého bodu 1,2,3. Trochu uvažující osobě je hned jasné že na takové body je jen otázka času kdy to pochopíš že jsou absurdní. Ale mohlo být hůře - to že by si to nikdy nepochopil. Jestli ti to nyní zní jako urážka, tak se omlouvám, protože tak jsem to nemyslel. Jak jsem již psal, cením si u tebe že dokážeš psát i opoziční příspěvky bez vulgárních výrazů. To každý neumí. Ať se ti daří. |
člověk
![]() |
|
RE: Vypinanie routraK vypínání routeru - je to jedno, vypnutí nepatrně sníží spotřebu domácnosti, ale je to nepohodlné, pokud nepřidám nějaké další "udělátko" na automatické zapnutí, stálé puštění routru mu neuškodí, jsou na to stavěné (teda, nepočítám deset let staré vykopávky s levnými zdroji a nekvalitními vnitřnostmi)K probíhající diskuzi, osobně mám router (24 hodin puštěný)s funkcí "power-saving mode", tzn, pokud není na wifině přenos, sníží router spotřebu, o kolik nevím, nemám zájem to měřit. Vzhledem k tomu, že mi doma 24 hodin bublají tři vzduchování, 4 akvarijní filtry,10 hodin denně svití asi 12 hodin zářivky v akvárkách, topí akvarijní topítka (mám zhýčkaný ryby, chtějí mít stabilně 27 stupajsňů, jinak se mnou nemluví), hřejou 2 servery, plazma je puštěná skoro pořád, mmc mi nahrává, všechny velké kuchyňské spotřebiče na mne svítí s informacemi o teplotě a času, na záchodě mívám denně tak kadihodinku s čtením, v zásuvce mám neustále nějaký ten dobíječ baterek, tak jistě pochopíte, že nějaký ten kilowatek na routeru neřeším :))) |
ketiv666
Registrace: 4/2012 Příspěvků: 158 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
![]() |