![]() |
|
Booting na Vantage oprava pomocí SWve svém dřívějším říspěvku jsem prosil o radu jak vyřešit závadu na Vantage 6000 po zapnutí na dspl. zůstala hláška booting a přijímač nešel. Dostal jsem dost rad, že jsou to kondíky ve zdroji atd. Prodejce odhadl taky že to bude oprava zdroje a cena cca. 1100.- Kč.Náhodou jsem našel tento návod -(přehrání orig soft pomocí RS232) a během 3/4 hodinky jsem tímto postupem přijímač opravil :) zde je odkaz na návod: http://www.cssf.cz/showthread.php?37118-Nahratie-FW-cez-RS-232-k%E1bel |
jona
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 646 |
![]() |
|
RE: Booting na Vantage oprava pomocí SWAhoj jona! A nešlo by to nahrať a opraviť to cez USB? Mne to začalo robiť pred týždňom a jediným riešením je to stále zapínať v zadu vypínačom. Ja som sa už popozeral po inom prijímači a pravdepodobne si kúpim niečo iné ako ty, pretože ten tvoj má určité obmedzenia. |
PeMa
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 968 |
![]() |
|
@ PeMaPřes USB to tam nedostaneš já na ntb. nemám RS232 ale použil jsem redukci USB na sériový port (stojí necelé 200 kč)já měl jsem ji doma z dřívějška Až po nahraní orig. softu a oživení přijímače jsem klasicky přes USB dal soft. s uni čtečkama. |
jona
![]() |
|
RE: Booting na Vantage oprava pomocí SWLenže mne ten prijímač funguje a naskočí mi až po vypnutí a zapnutí vypínača vzadu. Takto to musím stále zapínať iba vzadu bez diaľkového ovládania. :fuming: a tebe vôbec nešiel? |
PeMa
![]() |
|
@ pemamně to nešlo vubec jen booting když ti to jde tak zkus nahrat soft přes USB a uvidiš |
jona
![]() |
|
RE: Booting na Vantage oprava pomocí SWDobre, skúsim... |
PeMa
![]() |
|
Nevímale pokud tam nahraje přes USB jíný např.originální FW tak to bude to samé.Ta chyba bude někde uplně jinde. ;) |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
RE: Booting na Vantage oprava pomocí SWhobo, máš pravdu tak z 50%. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
@HIFIOKNo já bych řekl že ji asi mít budu.Jemu totiž nezatuhnul přijímač uplně a vzadu to normálně zapne a vypne a naběhne.Mám to samé snad s vyjímkou že dálkou nenaběhne tak jednou z 15-20 spuštění.Potom jedině vzadu a naběhne.Zkoušel jsem opravdu hodně FW jak ofi tak neofi a chová se to naprosto stejně at tam naláduju co chci.Možná,ale pochybuji,nezkoušel jsem opravdu hodně staré FW.Jestli máš nějakou zkušenost se starším a závada zmizela tak prosím napiš. |
hobo
![]() |
|
@hoboTaké jsem tento problém řešil,nahrával i super staré softy (teda jen přes usb),ale závada nezmizela a stejně došlo na výměnu součástek, jak zde již bylo popsáno v jiném vlákně. |
velbloud
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 68 |
![]() |
|
@velbloudJá to taky co nejdříve odnesu do opravny,protože FW to asi opravdu nebude at si tam hrajou.Mám ještě jeden tak je šum a fuk jak to tam bude dlouho. ;) |
hobo
![]() |
|
RE: Booting na Vantage oprava pomocí SWTak chlapi, včera som nahral originálny fw do prístroja cez USB potom neofiko a závada sa prejavuje stále. Kašlem na to, budem to zapínať v zadu až pokiaľ nescípne úplne a potom skončí v kontajneri. Už mám vyhliadnutý iný typ prijímača a počúvam len samé superlatívy. Majte sa krásne... ;) |
PeMa
![]() |
|
Jakýpřijímač máš vyhlídnutý pro zajímavost? |
hobo
![]() |
|
RE: Booting na Vantage oprava pomocí SWTo jsem z toho jelen. Známej mi přivezl Vantage 6000, že mu píše jen booting a naběhne až po vypnutí a zapnutí vzadu vypínačem. Tak jsem už chystal pájku a kondíky,ale pro srandu jsem vytáhl i kabel rs 232 a zkusil to přebootovat podle instrukcí (viz výše). Už to trápím několik hodin. Vypínam přes DO i vypínačem, nechávám vystydnout i zapínám hned- a pořád to funguje. Jak vypadají kondíky uvidím až ráno. Jak té závadě došlo nevím ,asi mi to stejně popravdě neřekne - ono to začalo samo, ale evidentně to (asi při blbé změně softu a následujícím zamrzávání) funguje. Vaše názory ? :lookaround: |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
![]() |