Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

IR povely do přijímače ve skříňce

Hezký den, nemáte někdo jednoduché řešení pro receiver zavřený ve skříňce a jeho následné ovládání IR dálkovým ovládáním? Jednou jsem u někoho viděl, že měl použity něco jako světlovodné kabely - jeden konec na IR čidle receiveru a pak vlákno ven vyvedené v rohu skříňky...

Máte někdo nějakou radu?

Tomáš
Registrace: 9/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: IR povely do přijímače ve skříňce

Nezavirej ho upeces ho.

satman1
Registrace: 9/2010

IR povely do přijímače ve skříňce

Hledej IR extender nebo Přídavný přijímač IR signálu

marecek29
Registrace: 7/2009

Pokud je přijímač po záruce, tak je řešením "vymontovat" přijímaci diodu, prodloužit ji kusem kabelu a umístit do místa odkud bude vidět na dálkové ovládání.

Při novém přijímači jedině přenašeč IR signálu.

colombo
Registrace: 1/2006

Do skriniek(kobiek,ciel)sa zatvárajú väzni,blázni a niektorý švihnutý, aj STB,TV a pod.Ale to je a bude jeho problém,on nepotrebuje radu nás,ale psychiatra.Nech sa darí. :laughing: :)

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

IR povely do přijímače

Taky jsem to řešil skrýt do stolu dá se stb po záruce jen jsem jaksi nedomyslel přístup ke kartě ale zatím nebylo třeba ji vyndavat ;)

Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100

alda
Registrace: 2/2007

za televizi

a na bok dej zrcátko,které nasměruješ R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

CSBox mini s dokoupenym IR cidlem (200,-).

008
Registrace: 1/2006

Pri aute ked ti nedosiahne uz signal z dialkoveho prilozis ho k hlave a otvoris,ale tu ci to funguje??? :laughing: :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Tomáši

Kdybys chtěl, tak zrovna tu dělám IR extender pro jednoho maníka. Je to s Atmelem a podporuje to všechny používané kmitočty IR-ka (30 až 56 kHz) - nastavuje se propojkama na DPS, akorát je nutné použít správný přijímací člen (TSOP...) podle daného DO. Schéma, plošňák a software klidně Ti klidně pošlu. Napájí se to z výstupu 12V na přijímači nebo z nějakého rozumného zdroje 9 - 15V (spotřebu jsem neřešil, není určeno pro napájení z baterek). Celková cena součástek je tak do 150 Kč. No já vím, že existuje levnější varianta s 555, ale tohleto je stabilní a nic se na tom nenastavuje. :-p Teď letím pryč, ale objevím se tu, tak se kdyžtak ozvi.

Louskacek
Registrace: 3/2007

tu bola schema takeho vynalezu ako ty potrebuješ http://www.cssf.cz/showthread.php?31418-Prodlu%9Eov%E1k-DO

jopo166
Registrace: 1/2009

a tu sa to predava http://www.dipolnet.cz/ir_extender_dalkoveho_ovladani_signal_irb-600u_3cestny__R94130.htm

jopo166
Registrace: 1/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra