![]() |
|
Konec hlasitých reklam v ČeskuPak že senát na nic není. |
mcm1
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 858 |
![]() |
|
RE: Konec hlasitých reklam v Českuto si sa teraz zobudil https://www.parabola.cz/forum/topic-74272/vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Konec hlasitých reklam v ČeskuUz aby to bylo. |
anton
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 261 |
![]() |
|
nevímco vám na reklamách vadí. sice se na ně nedívám,ale stačí si zapnout Auto Volume Control a je to.Nevím jak kde,na kterých bednách to funguje,ale na Sharpíkovi to šlape bezvadně.Zvuk jede téměř v jedné ůrovni... Totˇ můj názor... :8)_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 965 |
![]() |
|
RE: Konec hlasitých reklam v ČeskuNo ja aj kdyz to zapnu na ty moji tv to je slyset aj tak nejsem hluchej mne to vadi ale snad uz bude klid. |
anton
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 261 |
![]() |
|
@antonkdyž tu funkci AVC vypnu,tak je to něco šíleného!!! Někdy jsou tam skutečně v té hladině zvuku šílené rozdíly.A když se "spustí" reklama,člověk se div přitom nepose*e,jak se lekne.. :sly: :sly:_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
Jamess96Agc ti to srovná, ale slyšíš co to udělá se signálem za humus? Dynamika signálu je už tak minimalni a tyhle kurvitka to ještě povysi na druhou. Dnešní mládeži zvuk bez dynamiky nevadí, ale co my, kteří jsme vyrostli na zvuku amerických studii 80-90 let minulého stoleti? Nejlepší zvuk měla Černá deska Metallicy a dvojalbum The Wall od Pink Floyd, dnešní éra MP3 mi pripada jako po výbuchu atomové bomby.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
Pink Floydvinyl jedině přes Actidamp MkIV ,CD je hnus R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
To:jamess96Víš trochu vidím ztvé strany pohrdání nad těmi ostatními co funkci AVC control nemají a kterých je pochopitelně většina a aby si každý koupil novou telku jen kvůli tomu zvuku se mi zdá neefektivní ,rozhodně je lepším řešení aby to srovnali na stejnou úroven hlasitosti s ostatními pořady,jen nechápu proč až nyní když už se na to poukazuje dlouho a proč až v půli příštího roku ,snad ne z technické stránky to by mělo být vyřešeno mávnutím proutku ,stačí nařídit těm co reklamu nabízí aby to pouštěli slaběji a je to jinak jim to neodvysílat a basta,kdyby šlo o platy senátorů či poslanců měli by to vyřešeno do týdne na to jsou machři.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 287 |
![]() |
|
zap AVCLen imbecil si zapne AVC :))) |
robso
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 288 |
![]() |
|
RE: Konec hlasitých reklam v Česku@SaxonJa jim rikam "Digital remastered" generation. Jiste vis o cem mluvim a kazdy, komu se dostalo nejake CD s timto "vylepsenim" do rukou. Na druhou stranu, precejen je plna dynamika vhodna pouze do urcitych zanru, nekde pusobi neprirozene. Co se AVC tyce, fakt celkem dobre jede na Sharpu. U jinych, co mam a mel jsem, nema (nemela) temer zadny ucinek. |
wenk
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 619 |
![]() |
|
@Saxonmožná máš pravdu v tom,že je tam o nějaký db pokles v dynamice,ale u mluveného slova mi to nějak nepřijde na škodu....Nebavím se o hudbě-tam je to ůplně něco jiného.@wenk: jo tak nějak.Naši mají Lg a Toshiba tv a jak píšeš-neí tam nějak slyšet ten rozdíl,pokud zapneš "automat" nebbo ne.Tam je to ůplně jedno...Ten šarpík dovede i zesilovat pasáže,kde se mluví šeptem... _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
RE: Konec hlasitých reklam v ČeskuTo, že se dnes nahrávají ve studiích lívance je smutné.Třeba takové album THE MIX od Kraftwerku (1991) je ruční prací s dynamikou přes 50 dB. Album TOUR DE FRANCE z roku (2004) je již plně zmršená současná nahrávka. Je smutné, že podléhají i takovéto hudební ikony. Dynamická úprava lidského hlasu se musí v rádiu v maximální možné míře odehrávat mimo modulační procesor a ZVUKOVÝ MISTR (nikoliv ZVUKOVÉ HOWADO, nebo automat) musí svou práci dokonale ovládat. Pokud dnes pracují za pultem náhodou lidé co znají a umí, musí být naštvaní do ruda, nebo totálně splachovací. Rádio by mělo ctít v maximální možné míře dynamický rozsah použitých nahrávek, lívance jen z lívanců. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
RE: Konec hlasitých reklam v Českuwenk: ano, mám na mysli přesně to samé jako ty.jamess96: dynamické procesory se používat v současných i minulých vysílacích a nahrávacích řetežcích používat musí, ale s rozumem a v odpovídajících mezích a hlavně, musí je mít pod kontrolou odpovídající zvukový inženýr. To, co se montuje do TV a podobných zařízení pod označením AVC s těmito zvukovými procesory nemá vůbec nic společného. Stejně tak špičkové procesory Orban, či dříve Optimod s DSP šidítkami pod označením Phobos Audio, které má na výstupu téměř každá česká VKV radiostanice. Mluvené slovo? Dnešní speakeři v hudebních stanicích absolutně svůj hlasový projev neumí kontrolovat, nikdo je mluvit neučí, chodí na mikrofon přímo z ulice, nebo v lepším případě od pultu v nějaké diskotéce. Takoví speakeři jako Strejček, Lukavský, Rýmský a mnozí další maji kompresor v hrdle a z úst chodí ideálně upravený. Retnici u nich neuslyšíš, sykavku taky ne. Tohle téma je asi tak deset let uplně vyčerpané a je skoro zbytečné o něm vést hovory. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@Saxonasi si nějak nerozumíme...Já se nebavím o vysílání v rádiích,kde se to nedá poslouchat...Nějak si odbočil a udělal zde "odbornou přednášku" o našich rádiiích a používaných procesorech :))) Vím,že pracuješ bo si pracoval v ČrRozhlase a určitě máš super zkušenosti. R^_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
RE: Konec hlasitých reklam v ČeskuNeodbočil, je to všechno na jedno brdo, tedy o lidech. Kdyby o zacházení s technikou v broadcast mediích rozhodovali technici a ne PR, nebo obchodníci, nemuselo by se toto vůbec řešit, nebo cpát do TV přijímačů takové kraviny jako AVC.Tohle nějaký zákon nevyřeší, ani pokuta, je to v hlouposti a nevkusu lidí v této zemi. Proš to v Německu, či Rakousku fungovat může a tady ne? ;) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@Saxonjo jo chápu.V celku máš pravdu.Kdyby tam stál v čele firmy maník jako Ty,šlapalo by to jinak než tedˇ. Jsi technik,máš 100% sluch (jako já :sly: ) a hlavně věci rozumíš.Né,jako ti kravatoví "šampóni",kteří rozhodují o věcech,o kterých nemají ani páru.To je škoda a jak říkáš,nemuseli by ani ty "kraviny" existovat..._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
RE: Konec hlasitých reklam v ČeskuTak to nikdy, takové ambice nemám, nechci se dostat do blázince. ;)Na tyhle kravaťáky všichni jednou dojedem, vlastně už dojíždíme. Pěknou zasněženou neděli, jde se něco dělat. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@Saxonpárkrát jsme spolu už tady měli "řeč" a vím,že víš!!! Já jsem nikdy v rádiu nemakal,ale Ty máš velké zkušenosti !! Já jen z příjmů rádiových vln a to ani ne zdaleka,jaké Ty a pak z dob,kdy jsem se bavil jako DJ :-D ! Tak se měj fajně a jak říkáš,pěknou bílou neděli!!! I tady v Uh.Brodě je trošku bílo ... :)))_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
RE: Konec hlasitých reklam v ČeskuJeště překopíruju sem, aby to úplně nezapadlo.Můžete si prostudovat: http://www.ctu.cz/cs/download/plan-vyuziti-radioveho-spektra/rok_2011/pv-p_22-06_2011-09.pdf http://www.nssoud.cz/files/SOUDNI_VYKON/2011/0005_2Ao__110_20120607032117_prevedeno.pdf O nákladech řízení před zdejším soudem bylo rozhodnuto ve smyslu ustanovení § 101d odst. 5 s. ř. s., ve znění účinném do 31. 12. 2011, dle kterého žádný z účastníků nemá v tomto typu řízení právo na náhradu jeho nákladů. Takže část nákladů na řízení zaplatil každý z nás. České stanice dál vysílají, jako před tím. Tady se dá ČTÚ vytknout jediné - až nyní něco dělají. Zato RRTV je banda podplacených povalečů, která jde stanicím v prznění autorského díla na ruku. OSA v tomto pravděpodobně nic nedělá. A dodávám: Na Slovensku (tolerance 0 dBr), v Česku (tolerance 0 dBr) a v Rakousku (tolerance 0,4 dBr) to řeší zákon. V Německu to vyžaduje tamní "RRTV" (tolerance 0 dBr). Ve Švýcarsku vysílají NORMÁLNĚ SAMI OD SEBE na hodnotě 0 dBr. Pro rozhlasové stanice: Lidé si Vaše nevkusně slisované zvukové paskvily nepřáli. Udělali jste z toho kšeft s lidskými mozky. Vaše argumentace, kterou si může každý přečíst je naprosto směšná. Zvuk Vašich stanic je až na čestné výjimky otřesný, kdyby jste ho poslouchali, museli byste denně několikrát zracet. Jsem rád, že jste museli část toho soudní líčení platit. Jsem rád, že soud rozhodl tak, jak rozhodl. Jelikož rozhodnutí soudu nerespektujete, jen to ukazuje na vaší zrůdnost a malost. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
RE: Konec hlasitých reklam v Českuja sem zrovna hledal kam nahlasit, ked na barrandove reklamy jsou hlasiteji nez zvuk filmu.doufam ze jim daji aspon jednu tucnou poucnou pokutu ked dobrovolne nic nechteji s tim delat. |
sioga_bs
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 280 |
![]() |
|
RE:Konec hlasitých reklam v ČeskuTo je všechno moc pěkné a zajímavé,třeba o těch rádiových stanicích.Jde také o to na čem se rozhlasové stanice poslouhají,pokud např. poslouhám rádio na mikrosystému Panasonic tak stejně nic nepoznám.O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
![]() |
|
RE: Konec hlasitých reklam v ČeskuTak si poslechni na mikrosystému Panasonic celý den Bayern1 a pak si pust Radio Impuls, nebo Radiožurnál. Jestli neuslyšíš rozdíl, tak sprintuj na ušní oddělení. ;)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
![]() |