![]() |
|
Jak velkou anténu na motor?Rád bych si koupil co možná největší anténu a umístil ji na zeď. Tam by měla být i s motorem. Můj dům stojí na kopci, kde celkem dost fouká. Kolik cm anténu byste mi doporučili?Poslední anténář mi instaloval pouze 80cm a nedaří se mi chytit třeba BADR a další podobné satelity. S některými družicemi si však poradí, ale rád bych svou programovou nabídku, pokud možno zvětšil. Díky za rady. Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 881 |
![]() |
|
RE: Jak velkou anténu na motor?Jen na "kopci" uvést nestačí.....Třeba minimálně 105(115,125,135)cm.Záleží jak to u tebe vypadá....stromy,zahrada,možnost upevnit parabolu na "zem",s tím související "výhled". Určitě to lze dát i na střechu,ale....tam už dáš max.105-ku=pořádný stožár,motor na "výměnu".... Na začátku jsi uvedl na zeď.Máš ji aspoň na "jih"..? V Galerii třeba Pat... https://www.parabola.cz/galerie/ctenari-pat/ Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 859 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Jak velkou anténu na motor?Najdi si nějaké "pěkné místo" v závětří, nejlépe na zemi, nebo "při zemi", šoupni tam gibertinku 105 a bude to ok. Nemusí být parabola vždy nutně na střeše, kde je největší vítr. Ještě se podívej do specifikacích motoru, máš tam uvedený max průměr paraboly. Ve všeobecnosti nejvíc fouká ze západu, což je pro parabolu u našich nejvíc využívaných družic nejmenší odpor. Při nejhorším Ti motor vydrží jenom dva roky, záleží na něm. I potom bude funkční, ale bude mít vůli a to pro pěsné nasměrování není moc dobré.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Jak velkou anténu na motor?presne tak najst take miesto kde moc neveje a ktomu by som zobral gibertiny 125cm a motor Powertech 280 a mozes lovit signaly do aleluja R^🔱3CY🔱
|
mirny
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 063 |
![]() |
|
RE: Jak velkou anténu na motor?Dovolím si trochu oponovat, 125 už je pěkná kráva a dokud to nemáš na slabou astru 28 /BBC/, tak nic navíc oproti 105 Ti nenaladí. Badr a zbytek v pohode s velice slušnou rezervou. Kromě toho 125 je veeeélice náročná na přesné nasměrování, to bych na svépomoc bez měřáku neviděl. Ale jinak anténa je to pěkná, o tom žádná...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Jak velkou anténu na motor?115 Emme Esse som mal niekolko rokov na streche. U nas fuka paradne. Dalo sa, ale ako uz bolo spomenute motor vydrzal tak rok - rok a pol potom som ho musel vymenit kvoli velkej voli. Teraz ma nejak lovenie preslo tak som so stvrtym motorom kupil aj mensiu parabolu. 115ka lezi v garazi ked mate zaujem. |
milan69
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 190 |
![]() |
|
RE: Jak velkou anténu na motor?ahoj ja bych mel zajem a za kolik |
venca263
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 513 |
![]() |
|
RE: Jak velkou anténu na motor?Dajte mi na vas e-mail, aby sme to neriesili na diskusii. |
milan69
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 190 |
![]() |
|
RE: Jak velkou anténu na motor?Můj email je venca263@seznam.cz |
venca263
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 513 |
![]() |
|
tukane,Dovolím si trochu oponovat,když se bude dělat motor, tak se samozřejmě počítá s příjmem Angličanů. A se 125-kou toho naladí i tak víc než s menší a ještě má u ostatních větší rezervu. Vím o čem píšu, Ty asi ne. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
to HifiHm, nevím s čím se počítá, o té astře jsem psal, je to na něm. Ale když tam na motoru vznikne vůle, tak při každém pohybu větru to bude mít výpadky a bude po rezervě...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Jak velkou anténu na motor?mne leží prebytočná 180/190 Prodelin offset. S tou už by si na Badr nemal problém ;)Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 553 |
![]() |
|
RE: Jak velkou anténu na motor?Při instalaci těžší a větší paraboly (nad 105cm) dávejte také pozor na dostatečnou tuhost držáku motoru při dotahování. Např. na 125cm hliníkovce se musel SG2100 dodatečně vyvařit pláty pásoviny a vyměnit šrouby. Předtím se ten nosný plech při dotahování krotil a nedaly se dobře nastavit krajní pozice. |
MilanTuma
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 296 |
![]() |
|
![]() |