Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

dvd recorder

mam dotaz dvd recorder mi nejde zapnout ani dalkovym ovladačem ani ručne mužete mi poradit? děkuji

stanik
Registrace: 7/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 80
Odpověď v diskusním vlákně

RE: dvd recorder

U nás v práci. Strakonice to je meka dudaků, takovej Rezny je něco jako Černý na Moravě. Kvilda je super, vůbec cela Šumava je fajn. Jako mladého me to vůbec nebralo, ale nyní když tam jedu, tak se těším jako malé dítě.

http://webcam.sumava.eu/

Třeba se ti to bude líbit

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Koukni tam až rano, nebo přes den. :)

On Air!

Saxon

jasně

nemají reflektor do tmy a mlhy,na dudácký festival jezdím dost často,je to super na Strakonickým hradě,ale pivo nic moc R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

To jsem chtěl ještě dodat. Kdo pije Nektar, posere hektar. :)))

On Air!

Saxon

no nekup

to,když už tak platan,ale vůbec ty piva strakonický jen v sebeobraně,já na výletě nejradši budvárek v mastnejch krámech,ale to už je taky dávno,nevím,jestli ještě fungují,doma gambáč,nebo sváteční bernard,ten jede asi nejvíc a z vín,Stará myslivecká R^ :laughing: R^

pierrepetr

Masný už jedou asi 4 roky, předtim to bylo dlouho zavřené kvůli tahanicim mezi tehdejšími vlastníky.
Nejlepší Budvar býval ve Vatikánu na Lannove třídě. Já mám raději Plzeň. Do Masnejch nechodím, obsluha stojí za howno. Na Kleti točí Žumberk a kroužek od Budvaru, obojí nepasterizovane, střídám je.

On Air!

Saxon

tak to

jsem tam byl před zavřením,někde v roce 1987,dobrý pivo,dobrý žrádlo a chrápal jsem v Gomelu,hezký týden školení R^ :laughing: R^

pierrepetr

Gomel je teď Clarion. Budvarska restaurace v Clarionu je dobra i nyní, nedávno jsem tam byl. V roce 87 byl Gomel asi luxus, dneska je to trochu jinak. Zrovna když jsem tam byl na obědě, tak tam zrovna ukradli nejaké australské babce kolo přímo před vchodem. Ta cumela jako vrana. Palačak nedaleko... ;) jdu chrnet.

On Air!

Saxon

nemá jezdit

z austrálie na kole,dobře jí tak,příště bude chytřejší R^ :laughing: R^

pierrepetr

dvd recorder

Také používám DVD rekordery, s tunerem DVB-T. Je to stejná kvalita nahrávky, jako při vysílání, i to HD. Když to pustím přes HDMI. Takže nějak nechápu tady ty útoky proti DVD. Vždyť je to také digitál. A jestli se ty nuly a jedničky nahrají na to, nebo na něco jiného, je asi fuk.

sateliťák
Registrace: 2/2006

sateliták

To se velice mýlíš! Pokud se bavím o tom samém, tak tento přístroj v žádné případě nenahrává na DVD ani na HDD čistý stream z vysílání jako PVR, ale pouze digitalizované analogové AV, které sám tento přístroj převádí z programového streamu z vysílání. V podstatě se dá napsat, že analogový AV signál, který přístroj posílá přes Scart do TV znovu digitalizuje/dají se volit úrovně komprese XP,SP,LP atd/ a vypaluje na nosič DVD, případně ukládá na interní HDD. Takže kvalita na mediu nemůže být srovnatelná ani s tím co je k dispozici na výstupu Scartu. Kvalita je stejná možná po stránce obsahové a umělecké, ale nikoliv po technické... ;)

On Air!

Saxon

Přesně tak.
digitál - analog - digitál - analog digitál

Takto krásně vypadá cesta signálu, ale není důvod to nepoužívat.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

No, ale on má DVD rec. se zabudovaným DVB-T tunerem a jede po HDMI, tak ty převody D/A/D odpadaj.

CES
Registrace: 4/2007

dvd recorder

On vám to,,Petříček" vysvětlí!

zeze
Registrace: 5/2011

CESko

Ale pouze pro případ live sledování a to ještě není tak uplně jisté, ledy bys znal detailně obvodové schéma takového přístroje. Každopádně tam probíná minimálně přepočet rozlišení.
Pochopitelně to opravdu nic nemění na právu používat takový přístroj a být spokojený, to je bez debat.

On Air!

Saxon

Saxone

No to mám kliku, že jsem si DVD recorder nikdy nekoupil, protože nikdy neměli v technické výbavě co jsem já chtěl. R^

CES
Registrace: 4/2007

Pokud na DVD můžeš nastavit kvalitu (kompresi) záznamu, tak tam převodníky ADA jsou.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

co není jasné?

vše jsem vysvětlil v první větě,na kterou se spustila lavina neználků a chvaličů záznamu,DVD recorder nahrává krásný analog pomocí převodu na digitál na jedničky a nuly,je jedno čím to propojíš,k tomu zmršení dochází uvnitř nahrávače a venku si klidně dej HDMi ,doporučuji nastudovat vnitřní propojení nahrávače,pak není třeba diskutovat,jediná čistá nahrávka je PVR,tam se ukládá vše co leze z tuneru bez jakéhokoliv zásahu i s audiostopami,teletextem atd.,ale jistě recordér má své uplatnění,nahraju si správy,kouknu na ně a smažu R^ :laughing: R^

pierrepetr

zeze

rád vysvětlím,jenže musí ten druhý chápat,ty to nejsi,jak jsi se předvedl JZD R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

No ale to PVR to také někam musí ukládat. Také na nějaký HDD.
A opakuji znovu, že není rozdílu v kvalitě koukání přímo, nebo z nahrávky, někdy se nahrávka zdá dokonce i lepší.

Jinak byly i videa - Super VHS, které uměly také nahrávat titulky, teletext současně s nahrávaným pořadem. :)

sateliťák

sateliťák

ano,PVR to bere jako jedničky a nuly a takto to dává na HDD,proto je nahrávka čistý klon pořadu,videa sem netahej,to je čistý analog R^ :laughing: R^

pierrepetr

tak jinak

příměr,CD přehrávač propojený přes cinch do vstupu PC,jedeme jedničky nuly CD,převedeme na analog a ženeme do PC,převedeme na jedničky a nuly a ty pálíme na CD rom,takto funguje recorder uvnitř přístroje ,jen stručně R^ :laughing: R^

pierrepetr

Dvd rec ma opodstatnenie iba u analogoveho signalu! A basta! U nas uz iba u analogovej kablovky,pripadne prevod vhs do dvd.

Kasr
Registrace: 8/2008

Kasr

a u některých jedinců na Šlágr TV,to bych toleroval,není co zku.r.v.i.t R^ :laughing: R^

pierrepetr

video

jsem uvedl jako příklad, že to byl analog, ale co všechno uměl.
Jinak digitál je hezká věc, až na to rušení příjmu kdejakým projíždějícím neodrušeným autem (Trabant, motocykly), ale také mobily - kostičkování až ztráta příjmu. U analogu se objevilo jen pár čárek a bylo to.

sateliťák
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 80

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra