Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Ferguson Ariva - jak na nahraná videa ?

Zdravím,
nevěděl by pls někdo, v čem zkonvertovat nahrané soubory *.TS tak, aby šly přehrát v PC? Zkoušel jsem několik programů (Pinnacle15, VideoConvertMaster, Xillisoft a pod.) a žádný je neumí načíst, natož zkonvertovat.
Dík předem.jj

slatored
Registrace: 9/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

asi to nepôjde :-((

Nepíšete akú máte Arivu, ale 200 vedela nahrávať súbor, ktorý bolo možné prehrať a upravpvať v PC, ale u Arivy 102 a 202 s nahrávaním to je tak, že Ariva nahráva nejaký program na hdd či usb kľúč rozkódovane, čiže ak skylink zmení kľúč tak sa program v Arive dá pozerať, ale súčasne to pri nahrávaní zakóduje nejakým vlastným kódom, aby kôli "autorským právam" uvedená nahrávka nebola prenosná do PC a ďalej šírená. Takto vraj nahráva väčšina pvr prístrojov, či už sa jedná o televízory, alebo satelitné prijímače. Vynimkou sú linuxové satelitné prijímače a nejaká staršie modely hd prijímačov, napríklad Ariva 200, alebo Satelita, čo je v podstate vylepšený klon Arivy 200. U Arivy 200 tento "problém" nebol. Myslím, že aj Deep vedel nahrávať rozkódovane bez použitia vlastného kódovania. Asi pred dvoma rokmi som skúšal Arivu 200 a aj nejaký model DEEP-u, čo je tiež nejaký klon Arivy...To je vývoj...všeto sa robí pre skvalitnenie poskytovaných služieb, všetko pre zákazníka. Inak SkyLink ready prijímače nahrávajú kódovane a pri pozeraní z hdd prijímač používa kľúč, ktorý ťaha z karty, ako keby program išiel zo satelitu, čiže pri zmene kľuča sa už program pozerať nedá...ďalší dôvod, prečo SkyLink ready prijímač nesmie do domu. Inak diskusné fóra sú toho plne a niektoré internetové obchody túto informáciu uvádzajú ako prednosť prijímača, že nahrávka sa dá spracovať v PC a ďalej archivovať bez obmedzenia.

Citron
Registrace: 7/2006

RE: Ferguson Ariva - jak na nahraná videa ?

Zalezi na tom, aka to je Ariva. Ak je to 102/202, tak tato uklada nakravky kodovane a v pocitaci sa prehrat nedaju... U starsich 100/200 by problem byt nemal. Pouzitelne programy su ProjectX, Womble Mpeg Video Wizard (pre SD), alebo VideoReDo, AviDemux (pre HD).

fulcrum29
Registrace: 5/2007

Citronku díky už to asi bude tak. Mě to zarazilo, protože mám pod postelí ještě Arivu 100 a tam to normálně šlo z USB rovnou do PC.
Díky
jj

slatored

Vidim, ze Citron bol rychlejsi a podrobnejsi.... ;)

fulcrum29
Registrace: 5/2007

To: fulcrum29
díky také, to bylo vyčerpávající (hlavně prpo mě osobně)
jj

slatored

Ber to tak, že aj poliaci chcú predávať svoje arivy na celoeurópsky trh a toto asi bol problém...tak sa prispôsobili a preto ani arivu nepustím do domu.

Citron

prpo mě= samozřejmě pro mě

slatored

...a preto ani arivu nepustím do domu

no jo - když je ale nejlevnější HD STB_S!

slatored

Rýchlejší som bol preto, lebo som už o tom písal na iné diskusné fórum...tak som len svoj príspevok okopíroval a trošku upravil :-)) ;)

Citron

Alma S-2100 CX Full HD asi toto je najlacnejšie

Ariva nieje najlacnejší, najlacnejšia je Alma S-2100 CX Full HD, ktorú predávajú v jednom internetovom obchode v Košiciach za 53 eur aj s DPH!

Citron

Alma

HDTV, 1xCONAX (UCAS), HDMI, USB, SCART, S/PDIF, RS-232

Vlastnosti:

Full HD digitálny satelitný prijímač
Licencovaná čítačka kariet CONAX
Nahrávanie programu na externé pamäťové médium
Funkcia Time-Shift (prehrávanie s oneskorením)
Prehrávanie multimediálnych súborov MKV, AVI, MPG, MOV, MP3
Funkcia automatickej inštalácie
4 (7-segmentový) digitálny LED displej
Pokročilé funkcie editácie programov (Zamknúť, Editovať, Presnúť, Preskočiť, Vymazať)
Obľúbené
Užívateľsky príjemné obrazové menu (OSD)
Viacjazyčná podpora
Podpora titulkov (DVB/TXT)
Ovládanie DiSEqC 1.0, 1.2 a USALS
Výstup v Dolby Digital BitStream cez S/PDIF alebo HDMI
Podpora aktualizácie softvéru cez USB alebo RS-232
Spotreba energie menej ako 1W v pohotovostnom režime

Citron

Alma a Ariva - rovnaká cena :-))

Sory, našiel som arivu 102 za 53 eur...predtým som vždy uvažoval o arive 202 a 102 ma nenapadla.

Citron

Pro slatored :
Zkus nahrát pořad s kartou v nějakém modulu, možná to potom pojede i v PC.

47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E

Děda Petr
Registrace: 10/2007

V arivě 202e mám zasunutý modul Smit irdeto a kartu skylink ICE a nahrané pořady z kódovaných programů skylinku jdou v pohodě přehrát v PC. Tak to je asi nejsnazší řešení.

FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink

killors
Registrace: 3/2007

no to je fakt "vylepšovanie" - nahrávanie ako u Arivi 200 som bral ako štandard :((

lacog
Registrace: 8/2012

Zakódována nahrávka lze přehrát v PC!

přehrát jde přes TSDEC (pokud znáš cw klíče...), ale furt lepší než nic...

onenon
Registrace: 5/2012

tsdec

a odkial sa da stiahnut?

Svanci
Registrace: 5/2011

modul - Freesat

Já mám kartu od Freesat, nevíte, jaký modul bych si měl koupit k Arivě 202e, aby to fungovalo bez zakódování? Diky.

Gorka
Registrace: 8/2012

http://www.world-satellite.net/key-tools/46403-tsdec-tool-for-decoding-ts-files.html

par32
Registrace: 11/2007

Mne sa to nezdá...

S tým modulom mi to neide do hlavy, síce odskúšané to nemám, ale keď nahráva Ariva z ICE kartou v uni čítačke rozkódovane a vlastným algoritmom zakóduje nahrávku tak to je jasné...ak nejaký prijímač skylink ready s originál irdeto čítačkou nahráva zakódovane a prehráva nahrávku iba pokiaľ je platný kľúč, tak to je tiež jasné...ale keď tam dám modul originál irdeto, tak by to malo byť ako zo skylink ready prijímačom s licencovanou čítačkou - kódovaná nahrávka, pozerám nahrávku pokiaľ nedôjde k zmene kľúča, alebo nekódovaná nahrávka, ale zakódovaná Arivou, lebo nenahráva modul, ale satelitný prijímač, modul je len rozhranie, nie kompletný prijímač. A z tým freesatom by to malo byť podľa typu karty, ak je karta cryptoworks tak modul cryptoworks, ak ICE (ak taká je-ja neviem) tak cryptoworks/irdeto, ak irdeto tak modul irdeto. Pokiaľ si neodskúšam modul Smit-irdeto, tak neverím, že to nahráva rozkódovane, tak aby sa to dalo prehrať v PC bez úprav... Inak by Skylink a irdeto šli proti sebe a každý kto chce nahrávať by veselo kúpil modul a nahrával a nahrával a nahrával...

Citron

časem možná přijdeš na to (jako já a i mnozí jiní), že nějaké nahrávání a přehrávání v PC nemají smysl a jsou jen ztrátou času !
Jedině co má smysl, je nahrávat z časovače v případě, že nejsme doma, nebo spíme - abychom si mohli programy prohlédnout, až budeme mít čas.
A k tomu žádných kouzel není potřeba.
Z mých zkušeností vyplývá, že právě k tomu se nejlépe hodí VU+ DUO s image VTI 3.0.
Zbytek je na vás...

Děda Petr

Zapomněl jsem dodat, že k tomu ani není třeba mít žádnou kartu... :D

Děda Petr

Oprava
Zapomněl jsem dodat, že k tomu ani není třeba mít nějakou kartu...

Děda Petr

A ještě jeden dodatek :
V poslední době (jakož i v minulosti), si stejně kdekdo stahuje nahrávky z netu, takže nepotřebuje nějaké nahrávání s různými problémy...
Potěšením je, že právě Arivy řady 202E (t.j. i 102E, 150Combo a 250Combo) umí tyto i starší nahrávky bez problémů přehrávat v různých formátech. Zatím jsme nenašli nic, co by nešlo přehrát, i když se jistě asi něco najít dá...

Děda Petr

Presne tak-ked som mal prvy pvr stb som tiez niejake filmy strihal a ukladal v pc. Teraz ma to uz ani nenapadne. Max nieco nahrat cez casovac, pripadne sa mi nechce dopozerat, tak nahrat zbytok.
Akurat kto ma stb s moznostou prehravania v sieti, tak tam nahravka nemôze byt kodovana-ale to umuznuju väcsinou iba linuxy a tam to nehrozi. Napriklad dcera sleduje tv a syn film z hdd stb na pc(alebo opacne, ale to uz s temou nesuvisi-na tv nahravku a na pc tv program).

Kasr
Registrace: 8/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra