Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Vantage 7100S časovač

Naprogramuji časovač, najede to v pohodě, ale nevypne se. Čím by to mohlo být?

sateliťák
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

a to jen

teď,nebo od doby koupě?,co se nevypne přijímač,nebo nahrávání R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Vantage 7100S časovač

Od doby koupě nevím, protože jsem to nepotřeboval. A nevypne se přijímač - nahrávám z toho na DVD.

sateliťák

Nemám stejný přístroj, můžeš skusit následující:

Menu - správa časovače - najet na událost (= zadání parametrů záznamu) - OK - v události najít parametr Standby a ten změnit na Zap. (tím se přístroj po skončení nahrávání sám vypne)

Mělo by Ti to pomoci.

nikname
Registrace: 6/2008

Vantage 7100S časovač

Dobře, zkusím to, to jsem právě nevěděl jakou to má funkci, vím, že to tam je. Možná, že už jsem to i zkoušel, ale nevím. Zkusím.

sateliťák

Vantage 7100S časovač

tak jsem to vyzkoušel a nic. Přijímač zůstává stále zapnutý. Zkoušel jsem ten Standby jak On, tak Off.

sateliťák

Můžeš ještě zkusit:

Vždy po zadání události č.1 (OK) ve správě časovače najedu na další událost v pořadí - č.2 (nic zde nezadávám) a vše uložím červeným tlačítkem na ovládání (vedle je zelené, žluté a modré tlačítko), pak vyjedu tlačítkem Back a vypnu přístroj do poh. stavu.
Také je třeba dávat pozor při zadávání doby události - nad Standby = ON je položka Trvání (mám ji na 5 min = začátek záznamu musí být po skončení zadávání události delší než oněch 5 minut, jinak se přístroj po skončení záznamu sám NEVYPNE, doba trvání nejméně oněch 5 minut).
Dále je zde položka záznamové zařízení - v krajním případě lze nahrávat najednou na USB i na DVD (označí se USB, nahraje to však na obojí - musí však být přes USB připojen alespoň 8-16 GB disk).
Pokud ani toto nepomůže, bude třeba vše řešit e-mailem a postupně kontrolovat veškerá nastavení.

nikname

Vantage 7100S časovač

Nyní tam mám naprogramováno na 3 dny, dnes to jelo 1. den a zůstalo to zapnuté. Doba zapnutí je 70 minut.
Přes USB nemám připojeno nic, jenom na HDMI do TV a na S-video do DVD rekordéru.
Může být ještě něco špatně nastaveno, ono ale už těch možností moc není, nebo nějaká chyba v softu.

sateliťák

Ještě

jsem si všiml, že po uplynutí naprogramovaného času, to zádání na té řádce zmizí, ale přístroj je dále zapnutý.

sateliťák

Tak ještě poslední pokus

Podle zmizení naprogr. času to opravdu vypadá na banální chybu při jeho nastavování.
1) Standby = ON (uložit)
2) Trvání (nad Standby) = 5 min (uložit)
3) Zkus ve správě časovače najet pod poslední naprogramovanou událost (např. máš 3 pozice naprogramované; pouze pomocí šipek najedeš na č.4 - nic jiného nedělej), poté potvrď červeným tlačítkem (neplést s tlačítkem REC na nahrávání u PVR), vše se uloží, poté vyjeď Backem, poté vypni do pohotovosti.

Nebo můžeš vymazat všechny naprogramované události a zkusit nanečisto nějakou pokusnou, viz výše - např. 7 minut ( třeba od 11:00 do 11:07) - s veškerým programováním (včetně vypnutí do pohot.stavu) musíš skončit PŘED 10:55 - to je oněch osudných "trvání = 5 min". Vše by mělo bezchybně fungovat.
Ať se daří!!!

nikname

Tak ještě poslední pokus

Jestli tomu dobře rozumím, tak najet na další prázdnou programovatelnou pozici a uložit. Tak to zkusím, sice už mě to také napadlo, ale ještě jsem to tuším nezkoušel.

sateliťák

Jestli

ta chyba není v tom že v USB není nic zapojeno a náhrává jenom analogově třeba do DVD.Tam možná bude ten zádrhel jak již bylo popsáno výše.Podle mě bude asi chyba tady.

hobo
Registrace: 1/2007

Tak jsem zkusil

tu prázdnou pozici časovače a také nic.
Myslíš, že tam není nic zapojeno, to by podle mě nemělo vadit, když po uplynutí naprogramovaného času se to vymaže. Tak si myslím, že časovač funguje jak má, jenom nevypne přístroj.

sateliťák

Zkus

to nic zato nedáš. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

Tak ještě poslední pokus

Rozumíš tomu dobře - najet na další prázdnou programovatelnou pozici a uložit (ale POUZE poté, co zadáš NOVÉ údaje na předchozí pozici, nesmíš použít to, co již bylo naprogramováno dříve) a zkontroluješ Standby = ON a Trvání (nad Standby) = 5 min.
Nejlépe je opravdu vše vymazat a zkusit nějaký pokus trvající poze několik minut (viz můj předchozí příspěvek).

Mně pomohlo až pečlivé hlídání doby trvání 5 minut (veškeré programování včetně vypnutí přístroje do pohot. stavu musí být ukončené NEJPOZDĚJI 6 a více minut před zahájením záznamu) - přístroj se z pohot. stavu "probudí" právě těch 5 minut před začátkem záznamu. Asi je to kvůli možnosti nahrávání z USB. Pokud to nestihneš, tak se už sám NEVYPNE.
Současně je třeba najet na další prázdnou programovatelnou pozici a uložit POUZE červeným tlačítkem (vedle je to modré, žluté a zelené), přístroj vše potvrdí, poté už z toho můžeš vyjet tlačítkem Back (2x) a vypnout do pohot. stavu.
Pokud se vše přesně nedodrží, přístroj se mi NEVYPNE - potvora jedna.

nikname

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra