Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink - jazykové stopy, titulky (výuka AJ)

Zdravim,

potřebuji se trochu zdokonalovat v angličtině, napadla mě i varianta TV.Chci se zeptat Vás, co máte nějaké předplacené programy jestli nejsou v některých programech i titulky (anglické nebo české) předpokládám, že jazyková stopa v angl. jazyce v těch programech převážně je? O víkednu jsem u známých viděl Travell a tam byly titulky tuším, Srbsky, Maďarsky a ještě nějaká další hrůza, ale AJ titulky nebo CZ tit.jsem tam neviděl (AJ zvuk tam myslím byl) :-) Chci se zeptat jestli v ostatních porgramech se dají najít zvukové stopy v kombinaci s titulkama k výuce AJ (zvuk AJ - tit.CZ, zvuk.AJ-tit.AJ, zvuk CZ tit.AJ) Moc děkuji za informaci

opous
Registrace: 6/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Skylink - jazykové stopy, titulky (výuka A...

NGC -zvuk AJ,titulky CZ

jarek65
Registrace: 1/2011

HBO HD Anglická stopa a CZ titulky

Longines
Registrace: 3/2012

Na zdokonalovani anglictiny je nejlepsi si poridit nabidku zahranicniho operatora. S original jazykovymi stopami ci dokonce takovou technickou vymozenost jako jsou titulky, byt lokalni, je to u nasich provideru velka loterie. Nikdo ti hlavne nezajisti, ze tam ty stopy budou vzdy. Treba takove HBO HD v UPCD/Freesat je pouze s neposlouchatelnym dabingem. Titulky, ktere HBO HD relativne nedavno spustilo jsou bud anebo. Kazdy z mistnich operatoru origo zvuk/titulky nasazuje jen tam kde se mu to hodi, ci je ma k dispozici. Jakmile jednou sluzbu spusti, jakoukoliv, o jeji rozvoj se dal nestara.

T90 @ 23E,19E,13E,9E,5E,1W | Prodelin 1244 @ 28,2E| VU+DUO4K | NAS | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402

xilt
Registrace: 4/2006

Sice nie Skylink,ale anglická stopa a CZ titulky

http://www.ted.com/translate/languages/cs

tatar
Registrace: 4/2006

Na rychle nauceni jednoznacne Astry na 28.2E,

vysilaji nejenom filmy, ale napr. i ruzne diskuzni porady, pri kterych se angllictinu naucis snadneji.
Na ruznych stanich (treba Channel 4 HD, ITV atd.) je nejenom klasicky teletext, ale i DVB subtitles, coz je vylepseny teletext - text je u toho, kdo prave mluvi, je barevne rozlisen atd.

Fuba 85, Inverto Black Premium, SG-2100A Moteck, Skystar HD2, HTPC

pavsla
Registrace: 6/2006

Diky za informace a za odkazy. S 28.2E, to bude problém, to by chtělo větší parabolu, na to nemám kapacity :-)

opous
Registrace: 6/2009

S anglickym zvukem jsou prakticky vsechny programy, u tech dokumentarnich uplne vsechny s vyjimkou Spectrum HD. U filmovych tak pul napul. Ja mam na tv nastaveny jako preferovany zvuk anglictinu a tak na 99% veci se koukam v anglictine. Krome Spectra a par filmu jsem cestinu nikde nemuzel pouzit. Co se tyce titulku to nevim, ale myslim ze to zadna slava nebude.

Mikek
Registrace: 7/2011

Na zdokonalovani anglictiny je nejlepsi si poridit pritelkyni z anglicky mluvící casti sveta.
Žádná televize nepomuze.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Dagy2

No :))) Ja si myslím, že vzdychať bude dosť podobne, ako Slovenka či Česka. R^

PISTOK153
Registrace: 11/2010

Discovery

Já mám na kabelovce Discovery Science s anglickou stopu a občas naskočí anglické titulky, pamatuji si seriál How the Universe Works, tam byly i ang. titulky. Ale ERI TV také vysílá titulky při anglickém dubingu, myslím, aby se tam ti Afričané rychle naurčili anglicky.

Gorka
Registrace: 8/2012

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra