![]() |
|
Satlink WS-6905 (DVB-T Finder)zdravím all. Pořídil jsem si WS-6905 (ebay.de - použitý), a až nyní zjišťuji, že mám verzi, která neodpovídá přesně starému ani novému provedení. Chtěl jsem se zaregistrovat na tomto fóru:http://www.forum.satlinkmeters.com/ ale tam mě nepřijali mezi sebe (v.č. mého ws-6905 nemají v databázi, Finder původní majitel koupil mimo klan jejich obchodníků). Takže bych uvítal spolupráci nebo radu od někoho, kdo vlastní tento "Vyhledávač" nebo má přehled a poradí třeba dobré forum (DVB-T) nebo je zaregistrovaný na výše uvedeném fóru, atd. S tímto měřákem jsem byl zatím jen jednou na střeše nastavovat anténu. Za ty peníze toho umí hodně, mimo 2 klasických páskových indikátorů síly a kvality signálu, ukazuje i Ber a S/N, na displeji lze zobrazit přísl. program i se zvukem, vnitřní accu by měl vydržet 4 hodiny provozu, atd... Jak jsou přesné hodnoty parametrů, které nabízí a má-li tedy smysl si pořizovat ws-6905? Na to odpověď neznám, ale je to určitě lepší než vláčet na střechu přenosnou LCD. DVB-T je a bude oproti DVB-S alchimie. Při dobrých příjmových podmínkách (homogenní pole s dobrou úrovní signálu bez pre echa) nepotřebujete žádné vybavení. Pokud bydlíte někde v "kotárech" nebo husté bytové zástavbě nepomůže ani profi měřák za 100 kKč. Příp. info jako SZ prosím zašlete na email: emailold@seznam.cz díky K |
cikan
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 72 |
![]() |
|
jen nechápu,co potřebuješ,možná se někdo najde,kdo chápe,nevím,jasně a stručně,co ti nejde |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: Satlink WS-6905 (DVB-T Finder)Vše funguje, takže jde o drobnost.Nevím jakou mám verzi firmware a HW(nevím, jak ji zabrazit). Mám 2 manuály, ani jednomu přesně můj typ neodpovídá. Taky chybí čeština. Takže chci přepsat firmware (něco už mám stažené), ale dokud si nebudu jistý, experimentovat nebudu. Také podrobnější informace se mi hodí. |
cikan
![]() |
|
cikánnejprve si uvědom,co ti nová verze přinese,nová ještě neznamená lepší,i nová může mít chyby,pak bude nová oprava té nové a dokolečka,pokud to jede nic neřeš,pokud se nudíš laboruj,ale to riziko tam je,softy dělají jen lidé a ti mohou chybovat |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Satlink WS-6905 (DVB-T Finder)to pierrepetrtohle já všechno znám, dost dlouho blbnu kolem DVB-S. Tuhle hračku jsem si pořídil (mám ji 2 dny - byla neuvěřitelně levná), abych měl alespoň něco pro začátek s DVB-T. Nevím, jak v Tvém okolí, ale u nás je hodně lidí, co se vrací (od satelitního) k pozemnímu příjmu. Já mezi ně nepatřím, ale příjem gratis mnoha lidem stačí. Jinak, jaké měřáky používáš Ty (DVB-S, DVB-T)? |
cikan
![]() |
|
RE.Satlink WSTáta vždycky říkal,když to není rozbitý tak to nespravuj! |
zeze
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 670 |
![]() |
|
cikannezlob se ,ale to ti nemohu napsat,spustil bych velkou lavinu,snad SZ,nebo mail |
pierrepetr
![]() |
|
@cikanAko hracka je to fajn,ale ak budes chciet robit nejake normalne meranie, tak sa na tie hodnoty moc nespoliehaj. Presne tento "meraci pristroj" sa mi dostal do ruk a porovnaval som hodnoty s Roverom a bolo tazko usudit, o ake hodnoty sa opriet.Ak budes riesit bezproblemovy prijem, tak na to ti bude stacit. Avsak budes musiet mat vedomost o tom,ze ci v danom mieste ten prijem bezproblemovy je. Pri DVB-T je naozaj vela faktorov, ktore ti mozu nepriaznovo ovplyvnit prijem a s tymto "merakom" to proste nezistis. |
dodiak
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 380 |
![]() |
|
PierreProč by to mělo způsobovat lavinu? Používáš ETH, ETL od R&S, nebo naopak něco za par šupů? Bojiš se závisti? Koukej to prasknout! ;) taky me to zajímá.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@cikanZapomeň, že máš Satlink, máš pouze nějakou kopii, neboť pod názvem satlik to vyrábí asi 50 továren v Číně, to je riziko ebay a jiných pofiderních serverů. Nevím však, kolik jsi za ten vyhledávač zaplatil, ale u nás stojí okolo 100 euro. |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
to matchboxxkoupil jsem ho skoro nový výhodněji než uvádíš. Taky jsem na NETu našel pár odkazů do Číny - prostě žijeme v konzumním světě, kde cena rozhoduje.Budu ale oponovat, že ebay.de je pofiderní server (to spíš Aukro). Samozřejmě se občas i tam objeví podvodník (paypal navíc ručí do 500 E), k tomu ale slouží hodnocení. Kombinace ebay/gixen/kamarád v D je skvělá a využívám ji rád. Nedá se to srovnat s českým trhem - ale je to o náhodě, jak se zrovna sejdou nabídky... |
cikan
![]() |
|
RE: Satlink WS-6905 (DVB-T Finder)jednu vec však nechapem uš som čital vela o tych satlinkou a nechapem prečo je ten satlink lepši alebo včom je lepši ako napriklad prenosne LCD tu chybovosť ukazuje bohvieako a pre nastavenie anten potrebuješ poznať uroven signalu a tento merak ju neukazuje ani pre začinajuceho človeka ktory z antenami začina to nieje podla mna bohviečo Viem cena tohoto pristroja je 100ečiek ale cena prenosnej telky ktora ho nahradi 70ečiek |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 790 |
![]() |
|
to jopo166dej sem pls link na LCD za 70 E, které má nahradit ws-6905.Já vidím výhodu ws v rozměrech, pohodlném a rychlém ovládání (tlač. jsou dostatečně velká), výdrži. Mě se s ním zatím(2x) pracovalo přijemně - sice nesvítilo sluníčko... |
cikan
![]() |
|
to mudr.satdíky za pomoc (SZ) |
cikan
![]() |
|
Saxonradši prásknu,jaký mě chutná pivo |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Satlink WS-6905 (DVB-T Finder)To už víme, měj se. ;)On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Satlink WS-6905 (DVB-T Finder)napr tento sencor čina ako čina http://lcd-prenosne.heureka.sk/sencor-spv-6713t/ :))) |
jopo166
![]() |
|
RE: Satlink WS-6905 (DVB-T Finder)inač na ten tvij akože merak existuju nejake 3 softy a to natej strankekde sa ty nemožeš zaregistrovať ale ludia ich velmi nedavaju dotych prijimačoch lebo prijimač či finder či ako sa to vola dosť často skape. ;) |
jopo166
![]() |
|
![]() |