Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Satlink WS-6905 (DVB-T Finder)

zdravím all. Pořídil jsem si WS-6905 (ebay.de - použitý), a až nyní zjišťuji, že mám verzi, která neodpovídá přesně starému ani novému provedení. Chtěl jsem se zaregistrovat na tomto fóru:
http://www.forum.satlinkmeters.com/
ale tam mě nepřijali mezi sebe (v.č. mého ws-6905 nemají v databázi, Finder původní majitel koupil mimo klan jejich obchodníků).
Takže bych uvítal spolupráci nebo radu od někoho, kdo vlastní tento "Vyhledávač" nebo má přehled a poradí třeba dobré forum (DVB-T) nebo je zaregistrovaný na výše uvedeném fóru, atd.
S tímto měřákem jsem byl zatím jen jednou na střeše nastavovat anténu. Za ty peníze toho umí hodně, mimo 2 klasických páskových indikátorů síly a kvality signálu, ukazuje i Ber a S/N, na displeji lze zobrazit přísl. program i se zvukem, vnitřní accu by měl vydržet 4 hodiny provozu, atd...
Jak jsou přesné hodnoty parametrů, které nabízí a má-li tedy smysl si pořizovat ws-6905? Na to odpověď neznám, ale je to určitě lepší než vláčet na střechu přenosnou LCD.
DVB-T je a bude oproti DVB-S alchimie. Při dobrých příjmových podmínkách (homogenní pole s dobrou úrovní signálu bez pre echa) nepotřebujete žádné vybavení. Pokud
bydlíte někde v "kotárech" nebo husté bytové zástavbě nepomůže ani profi měřák za 100 kKč.
Příp. info jako SZ prosím zašlete na email:
emailold@seznam.cz
díky K

cikan
Registrace: 8/2010
Odpověď v diskusním vlákně

jen nechápu

,co potřebuješ,možná se někdo najde,kdo chápe,nevím,jasně a stručně,co ti nejde

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Satlink WS-6905 (DVB-T Finder)

Vše funguje, takže jde o drobnost.
Nevím jakou mám verzi firmware a HW(nevím, jak ji zabrazit). Mám 2 manuály, ani jednomu přesně můj typ neodpovídá. Taky chybí čeština.
Takže chci přepsat firmware (něco už mám stažené), ale dokud si nebudu jistý, experimentovat nebudu. Také podrobnější informace se mi hodí.

cikan

cikán

nejprve si uvědom,co ti nová verze přinese,nová ještě neznamená lepší,i nová může mít chyby,pak bude nová oprava té nové a dokolečka,pokud to jede nic neřeš,pokud se nudíš laboruj,ale to riziko tam je,softy dělají jen lidé a ti mohou chybovat

pierrepetr

to pierrepetr
tohle já všechno znám, dost dlouho blbnu kolem DVB-S. Tuhle hračku jsem si pořídil (mám ji 2 dny - byla neuvěřitelně levná), abych měl alespoň něco pro začátek s DVB-T.
Nevím, jak v Tvém okolí, ale u nás je hodně lidí, co se vrací (od satelitního) k pozemnímu příjmu. Já mezi ně nepatřím, ale příjem gratis mnoha lidem stačí.
Jinak, jaké měřáky používáš Ty (DVB-S, DVB-T)?

cikan

RE.Satlink WS

Táta vždycky říkal,když to není rozbitý tak to nespravuj!

zeze
Registrace: 5/2011

cikan

nezlob se ,ale to ti nemohu napsat,spustil bych velkou lavinu,snad SZ,nebo mail

pierrepetr

@cikan

Ako hracka je to fajn,ale ak budes chciet robit nejake normalne meranie, tak sa na tie hodnoty moc nespoliehaj. Presne tento "meraci pristroj" sa mi dostal do ruk a porovnaval som hodnoty s Roverom a bolo tazko usudit, o ake hodnoty sa opriet.Ak budes riesit bezproblemovy prijem, tak na to ti bude stacit. Avsak budes musiet mat vedomost o tom,ze ci v danom mieste ten prijem bezproblemovy je. Pri DVB-T je naozaj vela faktorov, ktore ti mozu nepriaznovo ovplyvnit prijem a s tymto "merakom" to proste nezistis.

dodiak
Registrace: 7/2011

Pierre

Proč by to mělo způsobovat lavinu? Používáš ETH, ETL od R&S, nebo naopak něco za par šupů? Bojiš se závisti? Koukej to prasknout! ;) taky me to zajímá.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@cikan

Zapomeň, že máš Satlink, máš pouze nějakou kopii, neboť pod názvem satlik to vyrábí asi 50 továren v Číně, to je riziko ebay a jiných pofiderních serverů. Nevím však, kolik jsi za ten vyhledávač zaplatil, ale u nás stojí okolo 100 euro.

matchboxx
Registrace: 9/2012

to matchboxx

koupil jsem ho skoro nový výhodněji než uvádíš. Taky jsem na NETu našel pár odkazů do Číny - prostě žijeme v konzumním světě, kde cena rozhoduje.
Budu ale oponovat, že ebay.de je pofiderní server (to spíš Aukro). Samozřejmě se občas i tam objeví podvodník (paypal navíc ručí do 500 E), k tomu ale slouží hodnocení. Kombinace ebay/gixen/kamarád v D je skvělá a využívám ji rád. Nedá se to srovnat s českým trhem - ale je to o náhodě, jak se zrovna sejdou nabídky...

cikan

jednu vec však nechapem uš som čital vela o tych satlinkou a nechapem prečo je ten satlink lepši alebo včom je lepši ako napriklad prenosne LCD tu chybovosť ukazuje bohvieako a pre nastavenie anten potrebuješ poznať uroven signalu a tento merak ju neukazuje ani pre začinajuceho človeka ktory z antenami začina to nieje podla mna bohviečo Viem cena tohoto pristroja je 100ečiek ale cena prenosnej telky ktora ho nahradi 70ečiek

jopo166
Registrace: 1/2009

to jopo166

dej sem pls link na LCD za 70 E, které má nahradit ws-6905.
Já vidím výhodu ws v rozměrech, pohodlném a rychlém ovládání (tlač. jsou dostatečně velká), výdrži.
Mě se s ním zatím(2x) pracovalo přijemně - sice nesvítilo sluníčko...

cikan

to mudr.sat

díky za pomoc (SZ)

cikan

Saxon

radši prásknu,jaký mě chutná pivo

pierrepetr

To už víme, měj se. ;)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

napr tento sencor čina ako čina http://lcd-prenosne.heureka.sk/sencor-spv-6713t/ :)))

jopo166

inač na ten tvij akože merak existuju nejake 3 softy a to natej strankekde sa ty nemožeš zaregistrovať ale ludia ich velmi nedavaju dotych prijimačoch lebo prijimač či finder či ako sa to vola dosť často skape. ;)

jopo166

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra