Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Bulharský Skylink, Rumunský Digi a nebo UPC?

Skylink mě začal strašně strašit, že si budu platit za něco, co nechytnu a nebudu tedy moci sledovat. Proto se Vás ptám, co doporučujete?

Historie: Do minulé neděle jsem bez potíží sledoval MTV Live HD, iConcerts HD, Viasat HD, Nat Geo HD a Nat Geo Wild HD Za ten týden jsem udělal u Topfieldu SBI-2060 jako smrtelník úplně všechno. Ze všeho nejdříve jsem si poslal zbytečně několikrát refresh karty. Pak jsem vymazal všechny Bulharské TP ... bez výsledku. Utáhl jsem parabolu, (talíř k nosné tyči). Poslal jsem stroj do továrního nastavení. Podladil, jak navrhoval Hornet. Mám poslední SW_1.00.14 od samotného prodejce v ČR ANTENEX s.r.o. Ve chvíli, kdy nastavím ručně Astra 3B (23,5°E)kmitočet: 12,207 GHz polarizace: vertikální SR: 27500 FEC: 5/6 (původně 3/4) norma: DVB-S2 modulace: 8PSK, s pilotem tak mi ukazuje TF full kvalitu a signál, ale nic nenaladí! Přitom v totožném nastavení mi funguje MixBox. Je možné, že nám něco Skylink tají a dělá z nás nyní d.e.b.i.l.y?

Proto se ptám, kam nyní utéct a už neplatit Skylinku? Neváží si nás platících zákazníků, asi jim opravdu teď bude stačit jenom Servisní poplatek.

Longines
Registrace: 3/2012
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48
Odpověď v diskusním vlákně

Joscer

Joscere, že ty nám ešte niečo tajíš?

tatar
Registrace: 4/2006

tatar

Že by třeba číslo bot?

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

RE: Bulharský Skylink, Rumunský Digi a nebo UP...

Od začátku tu píši že majitel již uvedeného přístroje nijak nepochybil a přístroj nejede. Jestli koupil certifikovaný stroj a vlivem správného používání mu nejede, je to vina výrobce, nebo Skylinku, nelze toto s určitostí říct. Každopádně měl Skylink počítat s tím že se stroje budou aktualizovat jak bylo v návodu psáno i při testu. Jistě, pokud tam výrobce něco dodatečně zničil, byla by vina na něm. To by ale muselo zlobit všem co si tento stroj koupili a aktualizovali. Kdežto když Skylink provede něco s kartou, nastane situace jiná, podobná výše uvedenému.

"V čem může Skylink experimentovat na TP, kde mu nepatří ani jeden přenášený bit?"
Na TP nevím, ale s kartami ano a pokud ty ne, tak to jsi asi jediný! Nevím jestli Skylinku patří bit jeden, nebo dva o tom tu píšeš jen ty.
Tu je psáno o kartě (kartách) které různým způsobem poničí Skylink různými zásahy a víc se k tomu nehlásí. Jeho "mluvčí" to jednoduše svede na výrobce přístrojů, nebo dokonce na uživatele a má vydělaný.

člověk
Registrace: 3/2006

Docela mi uniká proč by měl někomu Skylink ničit kartu. Ale to nevadí, od dob přijímačů s full HD výstupem jsem si na to zvknul.. ;)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

člověk

Teď už nevím, co bych dodal. Úplně jsi mě odboural. Fakt nemám slov.

joscer

Joscer

No ty mě tentokrát skoro taky. Téměř jsem zapomněl na tvou povahu.
Obvolal jsem několik prodejců se sat. technikou a projednával jsem s nimi aktualizaci daného přístroje a výše uvedené problémy s tím spojené. A výsledek? Průměrná odpověď zněla asi takto: Prodáváme jich dost, tyto přístroje vcelku „jdou“ a dosud se nikdo neozval že by mu nějaký program nejel. Dokonce mi pár z nich řeklo, že stroj prvně aktualizují a až potom prodají. S uvedeným problémem se nesetkali.
Takže Joscere, skoro se ti mě podařilo obelhat svými příspěvky o nemožnosti aktualizace. Nezlob se, ale to nebylo zavádějící, to byla přímo lež a zavádějící lež.

Tomik353 - to je ale otázka pro Skylink, ne pro mě! Přesto bych ti zkusil odpovědět slovy pana Jaroslava: Při těchto drobných vylepšení které provádíme může nastat za určitých okolností nějaký výpadek příjmu, který však budeme hned řešit. Děje se tak pro zlepšení ochrany proti nelegálnímu příjmu.
Nevím zda prohlášení Jaroslava bylo přesně takto, ale tak to vyznělo.

člověk

joscer

Zase dalsie indicie, ze pracujes, alebo si agent skylinku.
Nic v zlom. Mne to osobne nevadi-ja ich full ponuku som tohto roku "sledoval" asi 8 mesiacov(skoro 3 promo a gratis s vymenou ice) a mimo vymeny som im nedal ani cent. A mimo serpo im nedam ani v buducnosti. A osobne mam jeden stary stb (showbox s300)so starou crw za blockerom davno neplatnu(samozrejme-da sa riesit aj inak) a jeden linux(abipbox 9900) a ziadne problemy so skylinkom, zapisy a refreshe a podobne som nezaznamenal.

Kasr
Registrace: 8/2008

človek

zaujímavé by bolo, keby si namiesto "prejednávania s predajcami" zašiel k niektorému z nich s prijímačom, ktorý na uvedenom TP nebeží.
Myslím že by si sa dočkal iných odpovedí.
Napr. keď mrkneš na stránku jedného z nich tak hneď narazíš na poznámku, že "prístroje s updatovaným FW ktoré sú nefunkčné downgradujú len za poplatok a nevzťahuje sa na ne žiadna záruka..."
tiež zaujímavý by bol pohľad ČOI na tento problém (SOI by si to totiž nedokázal vysvetliť čo to je FW a DVB-S) :laughing:

Dagy2
Registrace: 11/2010

Kasr

"Zase dalsie indicie, ze pracujes, alebo si agent skylinku."
Už dávno jsem se přestal snažit vysvětlovat, že toto není pravda. Mě už je to jedno, co si kdo myslí.

joscer

člověk

"Průměrná odpověď..."
Krásný výraz, to by hned tak někdo nevymyslel.
PS: a kolik průměrných odpovědí bylo, že ti, co si ten přístroj koupili, tak ho mají jen na základní nabídku a tudíž s TP 12207 s FEC 5/6 nemohou mít problémy? To ti prodejci věděli také?
Mohl bys dát nějaká telefonní čísla na ty prodejce, že bych si tam také zavolal? Admin to snad nebude považovat za reklamu.

joscer

Kasr - Asi by takový prodejce se pokusil dopátrat co je příčinou a podle toho se zařídil. Nemyslím si ale, že by prodejci prodávali stroje , které by se jim druhý den vracely. Samozřejmě polámat se může cokoli, ale tady šlo o to, zda aktualizovaný SW uvedeného typu je plně funkční nebo ne. A vykonstruovat tu lživé odůvodnění jen proto aby ostatním bylo nakáleno na hlavu a obhájil tak Skylink se mi zdá až podlé. Proč to dělá, když se Skylinkem nemá nic společného?
Mě bylo stejně už divné tvrzení že byla uskutečněna konverze s technikem Skylinku který mu hned odpověděl na email i když měl dost nepříjemnou otázku.

Joscer - to co jsem napsal si může ověřit každý. Stačí si otevřít google, zadat typ stroje a začít obvolávat prodavače s technickým dotazem.
Nezlob se, ale takovou podlost cosi udělal je na mě dost.

člověk

člověk

Ty máš fakt dost.

joscer

Rekapitulace

Takže než se odpojím, pokusím se o rekapitulaci. Uživatel si koupil přijímač Topfield SBI-2060 s certifikací Skylink. V certifikačním listu je uvedeno, že přístroj je certifikován se SW 1.00.09. Není uvedeno nic jako že "a novějším" nebo "a vyšším". Co je v návodu k obsluze o možnosti upgradu je tím v té chvíli irelevantní.
Výrobce vydá soft 1.00.14, kde je něco jinak než v softu uvedeném v certifikačním listu a něco přestane "chodit", přičemž tento soft nepředložil k recertifikaci.
Kdo nese odpovědnost za to, že co šlo a ještě jde ve starším softu nejde v novějším softu?

joscer

Sám seš irelevantní.
V návodu je jasně psáno o možnosti aktualizace SW, proti které test nic nenamítá a ani není proč.
"Výrobce vydá soft 1.00.14, kde je něco jinak než v softu uvedeném v certifikačním listu a něco přestane "chodit", přičemž tento soft nepředložil k recertifikaci." To je tvoje podlá a vykonstruovaná lež, protože stroje běží dál a dobře. Jak jsem již psal, to by musely přestat chodit všechny tyto stroje co byly aktualizovány. Už vidím fronty lidí jak jdou vracet přístroje protože nechodí. Ve skutečnosti je (sice ne fronty), ale chodí naopak kupovat a problém původního tazatele může být způsoben ojedinělou závadou stroje (to nelze nikdy vyloučit), nebo dle vyjádření Jaromíra drobným zásahem do vylepšení bezpečnosti karty proti ilegálnímu příjmu.
O jaké recertifikaci tu zase lžeš? To jako myslíš že každé tři měsíce vám budou nosit firmy balík peněz abyste jim certifikaci obnovili? A když ne, tak něco uděláte aby byly nuceni vám tyto balíky nosit? Však na to jsou lidi, ne?
Je to absurdní co vše zloději dokáží vymyslet a přitom je mimo získání peněz celá certifikace k ničemu. Jenom to v konečné fázi zvýší cenu, ale kvalitu obrazu určitě ne.

člověk

Je to skoro podobne jako ISO 9891:).Jednou jsem se ucastnil jakehosi vyberoveho rizeni u kulateho stolu:).Zde mi pomazane hlavy sdelili,pane XY,ale vy nemate jakesi ISO,takze bohuzel:).Na to jsem jim rekl,ale vazeni panove,ja zadne ISO nepotrebuji,totiz pokud neco zdupu,pak nemusim nikoho a nic hledat dle jakehosi ISO ,totiz,zdupal jsem to ja,pan XY:).

hdpe
Registrace: 11/2007

Spousta lidí si stále neuvědomuje, že žijí v korupčním státě, nebo nechtějí uvědomit, což je horší.

člověk

člověk

Ty bys byl dobrý politik. Já jsem položil jednoznačnou otázku, tys toho sice hodně napsal, ale na otázku jsi neodpověděl.
A že by tedy měly přestat chodit všechny přístroje s aktualizovaným SW na 1.00.14? Zřejmě nejsi schopen okamžitě "online" chápat text, který právě čteš. Proto ti zopakuji. On je totiž problém s TP, na kterém jsou některé HD PAY TV programy. Chceš mi snad tvrdit, že všichni, co mají tento přístroj si předplácí tyto programy, aby zjistili, že je někde problém?
Že mám nějaké peníze za certifikace u Skylinku (vlastně za jakoukoliv činnost pro ně) může tvrdit jen POMATENEC.
Teď už fakt končím.

joscer

joscer, zase jsi se předvedl.....

HiFiOK
Registrace: 12/2006

HiFiOK

Díky za poklonu.

joscer

joscer

Mohl bys dát sem ten email od toho technika skylinku, že bych se ho také neco zeptal?. Admin to snad nebude považovat za reklamu.

tatar
Registrace: 4/2006

tatar

Dobrý pokus. To by mi asi ten technik poděkoval.
Pokud se chceš zeptat, napiš sem co tě trápí a já mu to přepošlu. Odpověď ti pak dám zase někam sem.
Věř, nevěř.

joscer

Niejako mas velmi blizko k technikom a dalsim z skylinku.
Divne. Nie nepracujes v skylinku, ani nie si agent. Ty si iba ich fanusik a na facebooku stale klikas paci sa mi...

Kasr
Registrace: 8/2008

Kasr

Tak s tím facebookem jsi hodně vedle. To ani Kolumbus nebyl tak vedle, když přistál u břehů Nového světa a myslel si, že je v Indii.
Ale v jednom máš pravdu. Nikdy jsem nezastíral, že mi je Skylink z providerů satelitního vysílání nejbližší.

joscer
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra