Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Koupě sat.přijimače:

Dobrý den,chlapi potřebuju poradit.Mám starou telku i starý satelit Shoubox S300.Rád bych si udělal radost a koupil něco nového,ale nastalo dilema jestli koupit televizi už se sat. tunerem (LG,Philips,Samsung),a nebo koupit televizi a sat. přijímač zvlášť. Napadlo mě složení telku Samsung UE-325450,nebo Panasonic TX-L 32E5E popřípadě Philips 32PFL3517H a k tomu přijímač Homecast HS 3200 CIIR . Přiznávám že jsem v tomto spíš začátečník,i když v důchodu a proto se na vás obracím jako na odborníky,prosím poradte. Všem moc děkuji.

mtajchl
Registrace: 1/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30
Odpověď v diskusním vlákně

Re: Koupě sat.přijimače:

No já jsem letos konečně (po cca 2,5 letech vybírání) koupil TX-L37ET5E a s obrazem celkem spokojenost. Jen upozorňuju, že jsem porovnával i s TX-L37E5E (32 palcový model L32E5E je v recenzích hodnocený obrazově opravdu velmi dobře) a řešil tak dilema 100 Hz panelu od LG (řada ET5) vs. 50 Hz od Panasonicu (E5). Běhal jsem po elektrech sem a tam. E5 panel má možná o chloupek lepší černou, ale (a teď přichází má rada) oba tyhle IPS panely (E5 i ET5) jsou velmi špatný při pohledu zhora a sdola a subjektivně mi E5 v tomto přišel horší (doporučuji prohlédnout). Nicméně do stran (v úrovni výšky TV) je to naprosto perfektní a u mně to vyřešilo problém kvůli kterému jsem kdysi vracel Samsung 37C6700 (rychlé šednutí pruhů při poposednutí na sedačce u filmů 2,35:1, příp. 4:3). Nakonec i to pasivní 3D u řady ET5 je celkem koukatelný i když v 37 palcích je hlouka 3D efektu ve srovnání s kinem mnohem menší. Jiná věc je u ET5 nefunkční Wi-fi při zapojení flashky do USB1 - na tom jsem strávil cca 10 hod různými konfiguracemi routeru než jsem zjistil, že to dělá právě ta flashka.

pivoj13
Registrace: 3/2008

Re: Koupě sat.přijimače:

A ještě jeden dovětek: Sat mám Technisat DigiCorder HD S2 a vzhledem k tomu, že mám pocit, že TV sama neumí úplně dobře up-scaling tak využívám up-samplování pro HDMI výstup přímo v Technisatu (zatím se mi zdá nejlepší na 720p, ale zkoušel jsem i 1080i).

pivoj13
Registrace: 3/2008

RE: Koupě sat.přijimače:

Pro tebe bude vhodnou volbou Technisat Technistar SIR, co se televize tyce, mrkni na Philips 37PFL4007K

Katikakus
Registrace: 5/2011

RE: Koupě sat.přijimače:

Pri výbere veľkosti uhlopriečky treba brať do úvahy:
1, Zrak. Ak má niekto z rodiny horší zrak, tak zásadne treba voliť väčšiu uhlopriečku ako 32". Lebo bude musieť behať k tv. pri prepáínaní programov, aby vedel prečítať to, čo potrebuje z menu vidieť.
2, Spotreba. Potrebné je zvážiť koľko hodín denne budete TV prijímač využívať. Pri výbere sa treba zamerať aj na spotrebu ak TV budete využívať často. Potrebné je si uvedomiť, že existujú rôzne eko-režimy, ktoré pri niektorých módoch nevyužijete. Ak sa TV prepne na 3D, tak spotreba značne stúpne. (Hoci v 3D programov zo satelitu je zatiaľ pomerne veľmi málo.)
3, Smart funkcie. Pri výbere TV si treba uvedomiť, že či ho chcete využívať len na prijímanie TV programov, alebo aj multimediálne využitie. Tu treba voliť kompromis, lebo hodiny chatovať, či baviť sa na FB na 40" a viac nie je lacný špás, čo sa týky spotreby. Preto treba zvážiť či plazmu s väčšou uhlopriečkou a spotrebou, alebo LED+ s nižšou spotrebou? KWh už dávno nie je za korunu!
4, Satelitný prijímač ZÁSADDNE samostatný a linuxový! Samozrejme ak sa nejedná o PC analfabeta. Pri výbere treba zvážiť aj PC gramotnosť uživateľa a členov jeho rodiny.
Pretože linuxové prijímače umožňujú tvorbu a inštaláciu rôzných pluginov a addonov, ktoré nahrádzajú "železný" HW.
5, Satelitný prijámač treba vybera taký, ktorý má možnosť pripojenia HDD pre využitie ako PVR (digitálne video).

Ingemar13
Registrace: 10/2012

BIDLO

BIDLO
co se zminuješ o mne .Já jsem spokojený jak se Skylinkem tak i s DIGI TV každý má svoje výhody a nevýhody včetně mazanic na obou . Co se týče TV S VESTAVĚNÝM satelitem taky spokojenost přijdu zapnu a koukám víc nechci a na víc TV nepotřebuji , myslím zdílet , EMU, nahrávání , motor , atd. .To jsou pro mne nepotřebné věci . U nás na český programy koukáme tak 2x3x do týdne když máme ještě čas . R^ :laughing:

standa111
Registrace: 11/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra