Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Maximum E 85 a PLTV na 10°E

Zdravím,pokud bych dal tu 10°E na střed(s kvalitnějším LNB)
bude to stačit s alespoň mírnou reservou na slušný příjem.?
Zatím tu PLTV řeším přejezdem 105 ky,ale raději bych ji měl
trošku jinde..na 27,5°W
Dík za rady.

710nav
Registrace: 10/2006
Odpověď v diskusním vlákně

Ask Saxon ...

Saxon tu kdysi psal, že přímo kmitočet 11,388 se "pere" s něčím na 13°E - a na tuto parabolu to nefunguje. Pokud budeš mít více času, tak to vyzkušej, ať je zkušenost z více zdrojů.

Osobně bych vybral toto LNB, které jde i natočit
http://www.klelektronik.cz/antenni-a-satelitni-technika/ab-lnb01-msingle/ a dal bych ho i na 13°E ...

S 10°E na střed (28e-1w - by mělo fungovat) by to bylo asi nej nastavení, tak by jsme věděli jak na to - pokud to bude fungovat ...

Já mám 10°E i s PLTV HD na T90, ale ta je o 1000 Kč dražší ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

to ivo2001

Dík za info..a odkaz,hele to lnb je nějak levný,má to někdo
testnutý ?? Zatím mám na střed 13°E ,ale Cyfru+ zatím nepotřebuji..takže bych to chtěl zkusit posunout a přenastavit,tedy jestli to má smysl...čau ;)

710nav
Registrace: 10/2006

RE: Maximum E 85 a PLTV na 10°E

Já ho mám zatím na fix parabole Astra 1N - a výsledky lepší než
IBU ...

Dále ho mám na T90 na 28e, 7+5°E - je to ok...

Hlavně je úzké - tz. můžeš štelovat :)

NAjdi si zde to téma od Saxona - možná tam bude ještě něco - je to tak 3-4 měsíce ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

710nav:

"hele to lnb je nějak levný"
Áno, je, aj ja som si to všimol. Ovšem nie z dôvodu či to bude "fachať", ale som si uvedomil kam až dokážu niektorí výrobcovia (skorej by možno pasovalo zdierači zamestnancov)stlačiť cenu. Veď to je skoro zadarmo. Keď si zrátame materiál, výrobné linky, energie na výrobu, "mzda" zamestnancom, preprava, marža pre veľkopredajcov, marža pre malopredajcov...z toho mi vychádza, že ľudia čo pracujú na tých výrobných linkách, pracujú skoro zadarmo! Nakoniec, občas sa na túto tému objaví niečo aj v telke. Samozrejme mi je jasné, že vyrábajú série začínajúce niekde na státisícich kusov.

Eman
Registrace: 4/2007

Na porovnanie

ešte dodám, že v dobe keď sa začínalo so satelitným vysielaním tak som si chcel postaviť satelitný prijímač (vedomosti aj prístup k meracej technike som mal), ale oddradila ma cena za konvertor, nakoľko som vtedy mal oveľa dôležitejšie finančné výdavky.

Eman
Registrace: 4/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra