Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Mimo mísu:Univerzální nabíječka

Čau,už delší dobu pasu po slušné univerzální nabíječce baterií.Našel jsem:http://www.megapixel.cz/energizer-univerzalni-nabijecka-s-lcd Nemáte prosím s ní někdo zkušenosti?Díky

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mimo mísu:Univerzální nabíječka

Mám tuhle http://www.tipa.eu/cz/nabijecka-baterii-ipc-1l-voltcraft/d-116091/
Umí sice jen AA a AAA ,ale jde nabíjet i 1 baterie. regenerace výborná věc.

Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..

Karlos1
Registrace: 2/2007

Za B. Je spravne. Dvoukanalovou nabijecku nebrat.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Mam nabíječek a akumulátorů, že nevim ani kolik. Nejvíc používám tuhle:
http://www.lucascomp.cz/Nabijecky-a-prislusenstvi/Nabijece-akumulatoru/Nabijecka-MW-1270-Zaruka-24-mesicu--expedujeme-do-3-dnu.html

Nabíječka má typové označení MW 1270

Má totiž oddělenej napaječ 12V, kterej se dá případně využít i pro jiný účely a vlastní nabjíječka se dá napájet i z autobaterie, což je další případná výhoda někde v Campu apod.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

Morous

Promin, ale ta je úplně na (nevhodné slovo) :))) Příklad než jsem měl tuhle nabíječku tak baterky vydržely ve fotáku cca 100 fotek. po regeneraci vyfotím s těma stejnýma 300.

Karlos1

HM, třeba máš i pravdu. Když byly děti malý, a začínaly tyhle akumulátory, tak jsem si udělal nabíječku a makala i s akumulátorama roky. Dneska koupim 4 baterky, nabiju je dám do foťáku, 2 vydrží kolik dní, druhý 2 vydrží chvíli a jsou prázdný. Ty serie jsou každá jiná, některý jedou i v mrazu jako z praku, jiný nevydržej. Těch 1.2 V je prostě málo. Němci teď dělaj 5-ti baterkový přístroje, aby tam bylo těch 6V, ale blbě se to nabíjí. Navíc se to do klasický nabíječky nedá dát, protože jsou letovaný a musíš to vypodložit Jinak ty kecy vo speciálních procesorech v nabíječkách je třeba brát s rezervou. Když sem napíšu, že mám elektronickou nabíječku na autobaterii, a že když je baterka úplně prázdná, že ji nabíječka nepozná a tudíš nenabije, a že ji tedy zegeneruju tímhle adapterem 12V, tak se někteří budou smát.

Morous

Jasné :))) mě je taky vcelku fuk co si kdo koupí,mám ji doma a jsem s ní max spokojenej. Už to ,že nabíjí každou zvlášt je pro mě výhoda.Nabíjecí baterky mám všude kde to jen jde.

Karlos1

JJ, dávam je i do meteostanice, do kuchyňský váhy atd. Dokonce se mi celý rodině podařilo vysvětlit, že MP3 přehrávač na tužkový je výhodnější než se zabudovaným aku. Dcera to pochopila až když jela autobusem na Sicilii a když všem Ipodům a dalším vymoženostem došly baterky, a ona jenom vyměnila baterii a jela dál ještě pučila kamošce jedno ucho

Morous

Ak dáš nabíjacie batérie do diaľkového ovládača alebo hodín, môžeš pozerať akurát von oknom, inak figu uvidíš. Majú nižšie napätie (len 1,2 V namiesto 1,5) ako obyčajné a máločo s nimi funguje. Mne nič.

Karner
Registrace: 3/2010

Mrkni se na kontakty

Morous

Majú nízke napätie, a to hodiny a ovládače nemajú rady.

Karner

Nabíječka Voltcraft IPC-1 je velmi slušná na AA a AAA akumulátory (NiMH a NiCd).
Nabíječka IMAX B6 je velmi slušná na NiCd, NiMH, Li-Pol, Li-Ion, LiFe a Pb (používám ji i na autobaterii :8)

lada69
Registrace: 1/2008

RE:Mimo mísu:Univerzální nabíječka

Zatím všem děkuji za názory R^ Zaujala mne také podle recenzí nabíječka Voltcraft IPC-1L.

Saták1

@ Karner - s tim napetim je to pravda, ale ne to ze ovladac pri nizssim napeti nefunguje. Pouzivam dobijeci tuzkove SANYO Enelop ve vsech ovladacich a nemam s tim zadny problem. Jeste jsem se nesetkal s tim ze by dalkac s 2x 1.2v nefungoval.. Clanky se vybiji i pod 1 volt...

DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100

Josef35
Registrace: 8/2012

Mne s nižším napätím nefungujú hodiny, ovládače a meteostanica a čudujem sa, že iným áno.

Karner

Tak sa nečuduj a nabij to pořádnou nabíječkou

Morous

Dobíjecí články jsou citlivý na náraz. Možná jsi s nima klepnul, nebo už z krámu nejsou dobrý. Záleží taky na kapacitě. Včera bylo -7, tak jsem ve venkovním teploměru k meteo dobíjel. Hodiny - tam dávam jetý 1,5V tak 1-2x za rok. Mám je v garáži a jedou i v mrazu. Nabíjecí je tam dávat škoda.
No a ovladač- mám ovladačů, že nevim kolik, tam dávam zprvu originál a když dojdou, dám tam nějaký jetý. Ale pravdu máš, že 1,2 není 1,5. S tím souhlas.

Morous

Je to sice každého věc, ale z výše uvedených nabíječek bych nedoporučoval ani jednu. Nabíjet AAA baterii 300, nebo dokonce 700 miliampérami je vědomné ničení baterií.Ona se nabije, to ano, ale příliš rychle a to se žádné baterce nelíbí. Dokonce je pravděpodobné, že se článek tzv. přebije na vyšší napětí a pak pracuje i jako 1.5 voltový, ale takový článek relativně za chvíli zahodíte, zkrátka nevydrží co by měl.
Viděl jsem tam baterky GP a na ty je dobré mít nabíječku GP (cca 300kč.), která nabíjí mnohem citlivěji. Nevýhoda je, že podstatně déle.

člověk
Registrace: 3/2006

RE:Mimo mísu:Univerzální nabíječka

Já mám také baterie GP a k nim nabíječku GP která byla v balení,obyčejná jen na 2 baterky,nesignalizuje nabytí článků a musí se hlídat.Proto bych chtěl nabíječku která mi ukáže jak jsou baterie nabyté když je vytáhnu ze skříně,pomůže mi odhalit špatné články,protože některé mám už dlouho,signalizuje nabytí a udržuje články čerstvé.

Saták1

Člověče - současné inteligentní nabíječky maají kromě zdroje elektronickou část, která by měla upravovat nabíjecí proud podle provozních podmínek a stavu baterií. Některej typ lépe, jinej hůře. Schválně to někdy změřim a udělam si charakteristiku.

Morous

Morousi

Vycházel jsem z technických dat uváděná k jednotlivým nabíječkám. Že má něco mikroprocesor ještě neznamená že je to nejlepší (nebo inteligentní?) Ty reklamní upoutávky co mají platícího nalákat znám. Netvrdím že všechny takové nabíječky jsou špatné, ale setkal jsem se i s takovými nabíječkami, které zřejmě vlivem nevhodného oživení z výroby doslova ničily baterky a to nejenom o kterých je výše řeč. Logicky vzato i když jsou dobře naštelované, nabytí za 1.5 - 3 hod.je ničí i když je tam třeba 10 procesorů, to ty baterky nemohou dlouho vydržet. Téměř všechny běžné baterky mají doporučený nabíjecí proud max. asi 1/10 její kapacity.
Proto si myslím že dobrá je jednoduchá nabíječka která dává pro AAA zhruba 70 mA a pro AA kolem 230 mA. Čas nabíjení je určen v návodu k použití nabíječky, ale pohybuje se nějak 10 - 24hod. dle kapacity. Jen tak mimochodem, žádná firma nepotřebuje aby vám nějaký výrobek vydržel příliš dlouho. Žijeme přeci v odpadním hospodářství, ne?

člověk
Registrace: 3/2006

Mam jiz par let nabijecku AV4m, maximalni spokojenost.
Mezitim existuji dalsi verze AV4ms, AV4m+. To je jen otazka, jak daleko se stim komfortem ma jit.
http://www.accu-select.de/

JardaD
Registrace: 7/2011

To ví snad každej, že nabájecí proud je desetina. Mám tyhle nabíječky 2ks /MW 1270/ už léta, a těch cyklů je nepočítaně. Ve Foťáku, na kole a v diodovejch lampičekách do kempu dávam 2600mAh, AAA používám 1100mAh. Některý sady mam 5let a furt jedou. Až si někdy vzpomenu, tak si schválně udělam charakteristiku nabíjení, ale zase moc mě to nebere. Když bude potřeba, koupim baterky nový. Ale na nabječku si stěžovat nemůžu. Měl jsem a mam i jiný namječky,/kompakty/ ale tam časem upadly kontakty nebo perka. Tyhle s odděleným zdrojem 12V mi vyhovujou víc. No a k tej délce nabíjení - jestliže baterie nesvítí nebo neutáhne foťák, neznamená to, že je prázdná a že by se tedy měla nabíjet 10 hodin. A odborný návody-no komment

Morous

Jo a ještě poznámka. Nabíječku ani dobíjecí baterie nekupuju v Česku, ani ve spřátelenejch lokalitách jako je SK, PL apod. Doporučuji německou kvalitu, stačí Mediamarkt nebo Saturn.

Morous

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra