Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Autorizace karty Skylink

Včera jsem přes zákaznický servis reautorizoval dvě karty, které nebyly nějakou dobu v provozu. Autorizační zápisy došly během několika sekund a programy naběhly. Přijímač jsem měl nastaven na ČT1. V této souvislosti mám několik drobných dotazů:
1. Jak dlouhá je platnost autorizace od posledního zápisu, tj. za jakou dobu přestane karta pracovat, pokud přijímač nezapnu - třeba na chatě (nemám na mysli servisní poplatek, ale technický údaj).
2. Na kterém programu chodí automaticky autorizační zápisy, je to jen ČT1 a STV1? Pokud bych po delší dobu nesledoval např. ČT ani STV1, vyprší autorizace stejně, jako bych přijímač vůbec nezapnul?
3. Jak často chodí automatické autorizační zápisy. Pokud přijedu na chatu a zapnu přijímač s prošlou autorizací karty, a právě minu poslední automatickou autorizaci, jak dlouho budu čekat na další? Musí být po dobu čekání na autorizace nastavena ČT1, nemohu při tom čekání sledovat třeba volnou ČT24? Samozřejmě že tam nemám přístup na internet, abych reautorizaci spustil ihned z PC.

Standa3
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Autorizace karty Skylink

kuba: 99% nic takového nedělá, protože mají např. zapnutý alarm nebo topení apod. a taky se nic neděje. Ony jsou totiž tyto věci stavěné na nepřetržitý provoz a není žádný racionální důvod, aby něco vyhořelo. A že seš doma každý den je argument k čemu? Klidně můžeš zabouchnout dveře a odejít do práce a za pět minut potom začne hořet. Ty seš skutečně z těch reautorizací úplně mimo a ztrácíš soudnost.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Standa3: Když má někdo peníze na samotnou chatu a věci s tím spojené (daň z nemovitosti, vodu, topení apod.), tak ho nezabije ani pár kW. A kdo chce za každou cenu ušetřit, tak si tam může dát GSM spínačky a zapnout si přístroje na dálku nebo normální časovou zásuvku. Ale to už musí být hodně velký jude :)))

technikTKR

Techniku, ja po těch chatach a domacnostech jezdim denne. Tak vím jak to chodi. A dve vyhorele chaty od zdroju mam primo v okolí. Asi poslouchali tvoje rady. :laughing: Vic k tomu nemam.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

To je tvůj problém, že lidem dodáváš nehomologované krámy. Až ti jednou nějaký zákazník šlápne do úsměvu, tak svoji obchodní politiku rychle změníš :)))
Jinak já znám spoustu míst, kde jedou satelitní přijímače nonstop a žádná škodní událost nikdy nenastala. Stejně jako různé napájecí zdroje na Wi-Fi někde na půdách apod., kde taky nikdy k ničemu nedošlo, max. ten zdroj kiksnul a vyměnil se, ale rozhodně ne, že by cosi začalo hořet.

technikTKR

To technikTKR

Pokud někdo v době aktivní práce investoval do chaty a na stáří ji musí živit (daně, topení apod.), tak musí být jako důchodce trochu jude, a investovat zbývající penízky účelně. Nač kWh navíc, nebo internet v mobilu aby občas reautorizoval kartu.
Ale skončeme to s úsměvem, abychom neřešili, kdo je na které straně barikády podle Wericha. To si asi oba nezasloužíme. Pěkné vánoce.

Standa3
Registrace: 1/2006

Tak si tam dá ty spínačky, ušetří a může být spokojen. OK? :8)

technikTKR

před 3 roky jsem měl DIGI TV na chatě a taky jsem to vypínal ze zásuvky i na 1- 1.5 měsíce a žádný problémy jsem s tím ale neměl .Přišel zapnul a hned koukal . Proto se nastačím divit co se mi může stát u Skylinku po odpojení třeba na 3 neděle- 1 měsíc . To budu 30 min čekat na zápisi to snad ne .To bude už jedna půle fotbalu v prde.. a zapínat TV o 30 min dříve to je úspora kvůli zápisům , a nebo když přijedu nadoraz tak to může být už jen na zapnutí a vypnutí TV protože vše bude v prd... ? Rv

amater3389
Registrace: 7/2012

amater3389

než se pochlubíš s Ci gi ,zjisti si jak choděj zápisy u šítlinku a u ci.gi R^ ;P

pierrepetr
Registrace: 5/2006

uplne nechapu nektery tvurce problemu a hlavne nektery resitele. zjevne zavidej tem kterejm to funguje OK :))))

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra