Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

VU+Solo 2/první dojem

Zdravím.
Podotýkám, že nejsem odborník. Včera jsem si přinesl Vúčko. Po tří hodinovém zprovozňování jsem byl značně rozladěn. Teď už vím, že nikdy Linux. Při porovnání s Humaxem HDCI 2000 je obsluha nebe a dudy. U Humaxe pohoda při nastaveí azprovoznění. Žádné nesmyslné a zcela zbytečné položky. Jednoduchá obsluha a obraz naprosto stejný. Můj názor je, že tento stroj je vyloženě pro hračičky kteří stráví půl života u satelitu. Ale nehaním ho. Je to určitě vinikající stroj ale jak už jsem napsal-pro hračičky. Už teď mne mrzí, že jsem vyhodil 8700,-. I proti zákonu,žádný nanuál. Slovensky pět stránek jak ho zapnout. To je vše. U Humaxe bylo naprosto všechno. Horko těžko jsem naladil kanály a nepřišel jsem na to jak je uložit do oblíbených a ani na to jak je přepínat.Zatím jsem nepřišel na to jak nastavit obrazový výstup,rozlišení.
Prosím, neporadí někdo kde sehnat český manuál? Po prodejci jsem chtěl aby vše nastavil a připravil k provozu včetně stáhnutí potřebných plugin pro kartu výměna, ale marně. Nestalo se.Myslím, že nejsem tupec určitě se to naučím ale potřebuji žduchnout. Dík za trpělivost při čtení.
Možná kdyby se našel ve Zlíně někdo kdo to Vúčko má v malíčku tak by chom se domluvili za nějakou odměnu na pomoci. Jarda.

tatin
Registrace: 8/2007
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 111
Odpověď v diskusním vlákně

@tatin

Pokud ti kostickuji programy, muze to byt zpusobeno prijimacem. Solo2 ma problem s drivery na tuner.

Hypnos
Registrace: 3/2009

RE: VU+Solo 2/první dojem

solo2 mam asi dva tyzdne a programy mi idu ako maju vobec nekostickuju chce to len vela citat o linux strojoch,nic rychlejsie som este nemal.
pre PeMa flash ma 256 mb a nie 128

MARCADOR
Registrace: 5/2008

tatin

Hlavně napiš jaký bude tvůj druhý dojem R^ :)))

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

Kto kupuje linux stb ma si jeho kupu premysliet. Ja tiez linux pouzivam relativne kratko, ale info v mojom mozgu o enigme1 a 2 ,pluginoch, emu pre linux... sa hromadi uz niekolko rokov. A pred kupou som studoval este intenzivnejsie, po kupe tiez. Vlastne studujem stale. Sice mam iba ipbox9900(dalsi stb do skrine,kde sa hromadia a novy k tv by mi polovicka PRAVOM zatrhla,ked vsetko funguje,ako ma). Mam na flashke 4 image-3 uz niejaky cas bez uprav a 100% funkcne a jeden tiez 100% funkcny, ale stale do neho rypem. Keby som ho rozbil, môzem rychlo preinstalovat-mam zalohu(ale aj kompletnu kopiu vsetkych particii na inej flashke-staci prehodit), alebo prepnut na iny image.

Kasr
Registrace: 8/2008

@tatin

pokiaľ si bol spokojný z obsluhou u Humaxu a chcel si niečo podobné, za tie peniaze by si bol kúpil aj s HDD napr. TechniSat DigiCorder HD S2 PLUS 160GB, prípadne iný model od tohto výrobcu. Možno by to stálo za to ho ešte vrátiť a kúpiť niečo iné, aj keď ja mám značku, ktorú si kúpil a nesťažujem si ;)

doky
Registrace: 1/2007

Tatin nic proti ale Ty mas problem nielen so spickovym Vu+ Solo2 aj aj s LNB a nastavenim paraboly...

Zgemma H9 Combo, Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v6.3,OpenESI 9.0,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + TV JVC LT-65VAQ8235

Miko
Registrace: 1/2006

to tatin

To chce klid, když jsem si kupoval Ultimo, svůj vůbec první linux, cítil jsem se přesně jako Ty. Měl jsem Topfielda a ted se vším byl "problém". Ale věděl jsem do čeho jdu a že chci studovat, tušil jsem, co všechno jsem zanedbal. Dnes na něho nedám dopustit a jiný sat bych nechtěl. Dej tomu čas, čti, studuj, popř. si nech udělat instalaci. Uvidíš, že budeš spokojený...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

rukan

rusim sa na to pamatam ked si sa prvykrat pytal na nieco.Tak rok dozadu,alebo kolko?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Asi tak nějak, v květnu to bylo. Dokonce jsem na to tři týdny nesáhl, dozrával jsem já i ultimo :)))

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Ako olomoucke syrecky! :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

:) kup radsej nieco ine, na urovni ako si mal predtym. to radim za predpokladu ze nemas k dispozicii cas (1-2 roky) a nadsenie ovladat linuxove prijimace. pozn.- presne tento prijimac sa chystam kupit aj ja, ale moj predosly receiver je tiez linux...koniec koncov aj na pocitaci mam os linux ;)

ludo
Registrace: 3/2006

to chce klid

a proč strašit někoho linuxem,zákazníkům všech generací dávám jen linuxy,vše chodí super,na začátek je dobré od někoho získat kompletní seting a pak se s tím týden seznamovat,je to počítač,taky jsi hned nic neuměl a návod je k ničemu R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

tatin

Není než souhlasit s fesacik.
Opravdu uděláš nejlépe, když ho vrátíš pokud nemáš rok čas se s ním hrát a to Tě manželka opravdu asi vyhodí nebo si najde jiného.
Vím o čem mluvím, dodávám Edisiony Argus a speciálně u zákazníků, kteří chtějí novinky a koupí si složitější přijímače třeba linux Argus Pingulux nebo už i Highspeed s wifi, je tak do 20 dnů měním nejlépe za jednoduchý Argus Piccollo IP nebo Argus VIP, pokud chce perfektní obraz. Pak raději nabídnu za úplatu kompletní naladění dle požadavků zákazníka.

Taky si myslím, že jsi tady hodně lidí pobavil, nic ve zlém.
Vrať ho a vem si nelinux.
K návodům, nechal jsem přeložit z němčiny od výrobce, ale stejně jsou ty návody o ničem, chce to studium, zkoušení...

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

nic nevracej

,za pár dnů budeš spokojen a nikdy nic jinýho nebudeš chtít,nech vychladnout emoce a nech si to nejprve od někoho nastavit,udělej zálohu a pak si zkusíš co to umí,kdybys to rozďoubal do 10min to máš znovu ze zálohy R^ :laughing: R^

pierrepetr

Presne tak, nic nevracaj, len citaj, na zaciatok postupuj ako som ti napisal a budes coskoro stastny, ze ho mas a ze si objavil nieco nove vo svojom zivote. Uz ho nechajte pracovat, prve dojmy su prve dojmy, kadzy to vnima inak a radsej ho podporte ako by ste mu mali nadavat, aj ked napisal svoj prvotny stresujuci zazitok s prvotnym oboznamenim sa s tymto boxom. To mate ako so zenami, nie kazda spravi na vas dobry dojem hned :)) . Tatin, nevzdavaj to, ja ti drzim palce a ostatni tiez prejavili svoju podporu :8)

Torodial-90,all Enigma2 devices for a good watch TV :)

fesacik
Registrace: 6/2008

jako když

koupíš nové auto,nebo mobil,taky to hned není OK R^ :laughing: R^

pierrepetr

ked to nastavis

ozivis kartu,pripadne uzitocny plugin a das to kludne aj starsim ludom co budu len pozerat a nahravat,ani nevedia ze maju nejaky linux.Kto experimentuje bez vedomosti ten ma potom GS a problemy.Ale to su tí co obycajne nerobia zalohy a potom placu.

liquere

hlavně klid

Koupil jsi dobře,nic složitého na tom není a po pár dnech to máš v malíku...žádné roky na normální používání nepotřebuješ .Základem je image která si vše stáhne z internetu sama.(Vti ,Pli).Na zprovoznění
karty Skylink ICE a dívaní se potřebuješ stáhnout jen cccam 2.3.0 nebo scam 3.59 (opět to jde z menu přístroje Vti,Pli ).Ostatní věci rád poradím třeba přes mail. R^

VU+ Ultimo 4K

papagiorgi
Registrace: 12/2004

ojoj1

Vše zálohovat,zkoušet,hledat.Jinak ten "Pingulus" má dvě polohy,běžná mašina,která bezproblémově maká,nebo mašinka na hraní.Nevím zda tenVu je na tom stejně?? :lookaround:

zzaner
Registrace: 9/2006

VU solo

je
"běžná mašina,která bezproblémově maká,nebo mašinka na hraní"

i topfild 6000,nebo homecast můžeš dodrbat,stačí továrko nezadáš disecs a už tady můžeš plakat,jak jsme denně svědky R^ :laughing: R^

pierrepetr

Já talin taky držím palce, jen píši ze zkušeností se zákazníky, jak napsal správně pierrepetr:
"nech si někde nastavit základ, udělej zálohu",

....nauč se zálohu kdykoliv vrátit a pak si hrej.....hodně štěstí.

zzaner
..nevím jak VU, ale u Pinguluxe je opravdu ta výhoda, že má vlastní otevřený linux - Spark, do něj stačí nahrát plugin na naše karty a vše maká jako běžný přijímač bez jediného zádrhelu.

Pak pro otrlé a hravé - Enigma2, Neutrino,.....

Ale i tak si s ním neví běžný zákazník bez nastavení rady, nemyslím tím samo sat.fandy....
Proto jsem psal, v začátku si připlatit za základní konfiguraci...

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

ojoj1

"Pak pro otrlé a hravé"
tedy mě to začíná připadat jako že linux je něco pro normální a ostatní jen pro b.l.b.c.e,co s tím děláte za problém,jako když si někdo pořídí PC,je to jen pro vyvolené?,ne,každý může mít PC,ale musí se s tím naučit pracovat,je to úplně to samé,linux-nelinux,už nestrašte neznalé,je to normální přijímač,který umí ovládat každý,jen ho neumí nastavit každý,ale každý dnes neumí nastavit ani novou TV,kdo to nezvládá,nechá si to nastavit a jede,stejně tak si spousta lidí nechá nastavit PC a pak už si sám jezdí po netu,pouští hudbu,prohlíží videa atd.,pokud si smaže windousy,pak se nemůže divit,že to nechodí,je to to samé,ničeho se nebojte,kupujte linuxy,chodí to super,nikdy nebudete litovat R^ :laughing: R^

pierrepetr

Taky nechápu, proč furt každej žvaní, že linux neni pro laiky, že je pouze pro hračičky. Naopak, linux se dá nastavit pro laiky uplně ideálně, například pro staré lidi se dá pomocí keymap nastavit DO uplně na míru. Nemluvě o komfortu plné zálohy pro případné vyresetování od zákoše. Na AB foru je od jednoho nicka pěkný přehledný text, jak zvládnout první kroky. Sám jsem si text vytisknul a zvládl jsem podle něho rozjet vše podstatné.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

návod na první kroky

http://www.ulozto.cz/x27CinS/navod-vu-plus-duo-v1-zip

snad se autor návodu nebude na mě zlobit, pokud ano, pak to okamžitě smažu. ;)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Saxon

Linux je aj pre laikov(ked im ho niekto sprevadzkuje), ale aj pre "hracicky".
Pc, tiez, ked si kupim nie je v takom istom stave po niejakom case pouzivania, ako po kupe s predinstalovanym os.
Ale, kto chce linux stb iba na sledovanie tv, tiez nan nemusi vôbec siahnut.
Ja osobne uz obycajny stb uz by som nechcel. To iste plati o mobilnom telefone. Mam android, a par dni po kupe bol rootnuty a spravene upravy v suborovom systeme, druhy ma aj zmeneny kernel, inu rom...A hlavne nim dokazem komplet ovladat a spravit upravy v linux stb. Vsetko mimo editora programov.
Zasiel som ot, ale ty si pisal clanok o iphone a ios, tak tu naznacim moznosti.
Telnet, internetove prehliadace-web rozhranie,oscam...,total commander(nejdu menit atributy-inac ako v pc),andftb-pre mna horsi ako TC, ale vie zmenit atributy,samostatne programy na oscam a cccam-inac nepotrebne, programy na ovladanie stb a prehravanie streamov-dreamdroid,timote.... Programy na nastavenie paraboly-enigma signal meter, satfinder...(samozrejme nenahradia merak, ale jednoduchy satfinder, a obrazovku tv s kvalitou signalu ano). No a dishpointer a podobne-zobrazenie polohy satelitov. Je toho viac, ale toto su najdôlezitejsie.

Kasr
Registrace: 8/2008
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 111

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra