Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

VU+Solo 2/první dojem

Zdravím.
Podotýkám, že nejsem odborník. Včera jsem si přinesl Vúčko. Po tří hodinovém zprovozňování jsem byl značně rozladěn. Teď už vím, že nikdy Linux. Při porovnání s Humaxem HDCI 2000 je obsluha nebe a dudy. U Humaxe pohoda při nastaveí azprovoznění. Žádné nesmyslné a zcela zbytečné položky. Jednoduchá obsluha a obraz naprosto stejný. Můj názor je, že tento stroj je vyloženě pro hračičky kteří stráví půl života u satelitu. Ale nehaním ho. Je to určitě vinikající stroj ale jak už jsem napsal-pro hračičky. Už teď mne mrzí, že jsem vyhodil 8700,-. I proti zákonu,žádný nanuál. Slovensky pět stránek jak ho zapnout. To je vše. U Humaxe bylo naprosto všechno. Horko těžko jsem naladil kanály a nepřišel jsem na to jak je uložit do oblíbených a ani na to jak je přepínat.Zatím jsem nepřišel na to jak nastavit obrazový výstup,rozlišení.
Prosím, neporadí někdo kde sehnat český manuál? Po prodejci jsem chtěl aby vše nastavil a připravil k provozu včetně stáhnutí potřebných plugin pro kartu výměna, ale marně. Nestalo se.Myslím, že nejsem tupec určitě se to naučím ale potřebuji žduchnout. Dík za trpělivost při čtení.
Možná kdyby se našel ve Zlíně někdo kdo to Vúčko má v malíčku tak by chom se domluvili za nějakou odměnu na pomoci. Jarda.

tatin
Registrace: 8/2007
Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 111
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU+Solo 2/první dojem

Pierre upresni to tak, ze ten navod predpoklada aj nieco vediet o PC. R^

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

ano je to tak

,každý,kdo chce být uživatelem sat.,nebo PC,nebo auta,nemusí,ani nepotřebuje rozumět systému,chce jen užívat zařízení ,žádný návod,nechat nastavit a používat R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Liquere,

žehličky už mají usb dobíjení,nebo nedej bože sw přeměnu na aut.pračku ? Čumím ! :O

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

spyko

dufam ze nie, ale ako poznam ludstvo daleko k tomu nemame. Mozno zabudovany mobil a bude kopec ludi po svete behat s popalenou hubou.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

saxon

Díky za ten návod. Před chvilkou jsem si ho stáhl a vitiskl a je fakt jasný. Včera mi volal prodejce od kterého jsem to koupil jesli bych mohl ten přijímač vrátit, že je čistý a měl ho pro jiného zákazníka ale prodavačka ho dala omylem mně. Dal mi jiný stroj pochpitelně stejný model. Doma při zapnutí už tam bylo naprosto jiné menu. Teď už jsem mohl nastavit i to rozlišení o kterém jsem psal, že to nejde. Čili nastavovacích prvků je tam dostatek a je to perfektní.
Chci se zeptat,při studování toho návodu mám poměrně jasno. Jen nevím jestli při zněně image mám na flešce napsat:vuplusduo nebo vuplussolo2 ? Pak ještě radu. Mám routr který má pevnou IP adresu. K němu mám připojený sat.,multimediální přehrávač DUNE a PC. V návodu se píše,že je lepší pro sat. pevná adresa ale tu má jen router a při zapnutí jednotlivých zařízení přiděluje vždy jinou. Je nějaká cesta jak to udělat. Pevnou adresu bych radši využil pro PC hlavně k vůli torrentům. Mám objednaného odborníka na parabolu, protože HD pořád kostičkují a nedá se na to dívat. Je zajímavé, že když tam dám zpět Humax tak HD jdou perfektně. A teď mne zase nekamenujte ale Humax má ostřejší a lepší obraz. Ale podle manželky má Vučko obraz příjemnější na oči. Jarda.

tatin

tatin :
Ak si preluskas aj nastavenie routra, zistis, ze na kazde zariadenie vies preddefinovat pevnu IP :) - staci ju sparovat s MAC addresou daneho zariadenia a mas vybavene.
Co sa tyka obrazu, tak k tomu sa vyjadrovat nebudem, lebo som si vsimol, ze kazdy image ma inu kvalitu, a tiez nevysielaju stale to iste, aby sa to dalo objektivne posudit.
Vidim, ze uz z toho robis riadne multimedialne zariadenie a este si z toho nespravil ani poriadny satelit, ale toto poradie uz je v tvojich rukach. Hlavne sa hraj, len aby si neskoncil na zaver tak, ze na miesto sledovania TV budes neustale sledovat co, kde je nove a co kde ako nastavit... :)))

Torodial-90,all Enigma2 devices for a good watch TV :)

fesacik
Registrace: 6/2008

" Doma při zapnutí už tam bylo naprosto jiné menu. Teď už jsem mohl nastavit i to rozlišení o kterém jsem psal, že to nejde. Čili nastavovacích prvků je tam dostatek a je to perfektní."

Tak ti tam dal asi iny img. Co tam mas teraz? ;)

liquere

nastavenie obrazu na VU

tatin: ako vylepsit obraz na VU prijmacoch najdes v prispevku od revisa tu:
http://ww.ab-forum.info/viewtopic.php?f=131&t=50093&hilit=myty+a+pravda+o+kvalite+obrazu

pauco
Registrace: 1/2006

No moc jsem toho včera nestihl, jen naladit a uložit do oblíbených. Vrtal jsem se v tom asi dvě hodiny a ani jsem si neuvědomil co tam je ale asi VTi. Nastavit to samozřejmně umím ale není to obraz na který jsem byl zviknutý. Toto už je přístrojem ne nastavením. Ten obraz je pěkný ale jako by v mlze. Pokusím se najít nějaký filtr na šum. Pokud tam bude. Teď jsem celý den v práci takže se nemohu podívat.

tatin

o tom už

jsem psal dávno,že VU má obraz vyšísovaný a proto mám doma medialink black panther,byl jsem ukamenován argumenty ostatních,kteří ani tento skvělý přijímač nikdy neviděli,ber to tak,jsou mašiny s luxusním obrazem,ale zase tolik neumí,tak si vyber,všechno mít nemůžeš ani v 21.století,malou redukci uděláš v menu TV,pak si zvykneš a zapomeneš jak to bylo před tím,potom už jen budeš chválit obraz ,to je tzv.zvyk R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Je to VTI. S nastavováním jsem se trochu přecenil. Včera jsem si s tím trochu pohrál a mohu říct, že už jsem spokojen. Jsou tam sice nastavovací elementy o kterých přesně nevím co způsobí ale vyzkouším. Musím najít někde vysvětlivky některých položek. Až se mi podaří vyřešit sílu signálu na víc než 43 a kvalitu na víc než 81 tak budu asi zpokojen. Jo ještě upravím tlačítka na dálce podle staženého návodu.

tatin
Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 111

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra