![]() |
|
Formát obrazu u starých snímků na nových TVZdravím vás,ještě jsem se pořád nerozhodl o koupi nové TV jako náhrady za moji 4 r.starou 107 LCD LG,která je kaput-viz moje předchozí dotazy - prosím ještě o jednu radu:jak nové TV at již Plazmy nebo LED přizpusobují výsledný obraz obrazovce?Konkrétně:když chci,abych měl nezkreslený obraz,neroztahaný s nepřirozeně širokýma hlavama,tak to sice jde udělat pomocí reciveru fce.Pillar Box,ale výsledný obraz dole i nahoře nevyužívá celou plochu obrazovky nechá tam 10 a 15 cm černý pruh, a to i po stranách.Výsledná uhlopříčka koukatelného obrazu pak není 107,ale max.80 cm,pokud nechci mít zdeformovaný obraz.Eliminují tedy nové typy TV tento rušivý jev? |
Piller
Registrace: 8/2003 Příspěvků: 455 |
![]() |
|
NEELIMINUJÍzajdi do sklenářství ať ti zarámují obraz 40x30 do rámu64 x30 ale bez PRUHU!!! a Hvězd ! |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Formát obrazu u starých snímků na nových T...To by snad dnes mělo být normální - předpokládané, že zobrazovač zobrazí obraz tak jak je, bez svévolné korekce poměru stran a bez svévolné detekce a ustřižení černých pruhů z obrazu.Standardní, kvalitně provedené vysílání použití takových triků ani nemá zapotřebí. Pokud ovšem vysílatel buď zaspal dobu, nebo se rozhodl levně nakoupit a šířit pořady "optimalizované" pro zobrazovače s úhlopříčkou 4:3, tedy doplněné včleněním vodorovných černých pruhů přímo do obrazu, budou diváci na svých 16:9 TV sledovat obraz stylu poštovní známka, orámovaný ze všech 4 stran. Bohužel, stačí projet SD nabídku např. Skylinku a takových odstrašujících a trestuhodných případů se nenajde zrovna málo! Něco jiného je vysílání obsahu widescreen/superwide/kinoformát/4:3, ten musí být pro HD vysílání doplněn černými pruhy. Bohužel, norma u HD, pokud je mi známo, neumožňuje anamorfní vysílání s poměrem stran jiným než 16:9. Čili až nastoupí zobrazovače širokoúhlejší než 16:9, budeme opět i z BluRay sledovat kinofilmy orámované ze všech stran. Opravu prozívavě vymyšlené. |
Wintermute
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 308 |
![]() |
|
RE: Formát obrazu u starých snímků na nových T...Takže mi nezbývá než se dívat na zdeformovaná těla a obličeje a nebo se smířit s tím,že výsledný obraz bude skoro poloviční než mám obrazovku.Co víc si muže člověk za 20 000 Kč přát. |
Piller
![]() |
|
RE: Formát obrazu u starých snímků na nových T...hold to musis zadat po svem providerovy signal 16:9:-) |
tanabe
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 1 806 |
![]() |
|
RE: Formát obrazu u starých snímků na nových T...Su pristroje, ktore dokazu obraz prisposobit aj bez skreslenia. Napriklad Isio s poslednymi dvomi fw, upravi aj orezany HD obsah, ked si to teda uzivatel zela. Takze sa nemusi pozerat na "postovu znamku" :-) |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
![]() |
|
RE: Formát obrazu u starých snímků na nových T...sem si myslel že Hornet je špičková technologie Rv |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Formát obrazu u starých snímků na nových T...Plasma Panasonic - funkce Zoom 2 dělá přesně to, co chceš. |
wally
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 122 |
![]() |
|
RE: Formát obrazu u starých snímků na nových T...tonek? o čo ti ide??? |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
![]() |
|
RE: Formát obrazu u starých snímků na nových T...K tomu zakazu hvezdne pruhovanych obrazkov by sa mal vyjadrit dpha ! :)))Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Formát obrazu u starých snímků na nových T...Já mám u LCD Philips ambilight (to osvětlení za telkou je super - nechci už jinou televizi) funkci auto a obraz je vždy perfektní - jak požaduješ. R^ |
rush
Registrace: 1/2012 Příspěvků: 83 |
![]() |
|
RE: Formát obrazu u starých snímků na nových T...Když jde ručně v nastavení upravit obraz do formátu 4:3,14:9,16:9 a zvězšit obraz, nechápu proč to nejde zvětšit automaticky.To mi fakt uniká. |
Piller
![]() |
|
RE: Formát obrazu u starých snímků na nových T...Piller: zeby chybicka bola na strane vysielatela? to co ty pozadujes by znamenalo ze TV by musela byt Homo Sapiens s IQ nad 160 :8)nech sa dari, ahoj ;) Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
RE: Formát obrazu u starých snímků na nových T...Zdar,smaryja jiz jsem zde,(v ramci Pillar boxu),si davej predevim pozor na hvezdnepruhovane formaty z MGM:). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Formát obrazu u starých snímků na nových T...Absolutně nejhorší je program Film Europe, některé filmy, hlavně ty české, co byly natočeny ve 4:3 rozplácnou do formátu 16:9 a hlavně, že filmy mají evropské ceny a vysílatel to takhle zprzní. Už nikdy Film Europe. RvDM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta
|
Kibicak
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: Formát obrazu u starých snímků na nových T...Dle vkusu kazdeho soudruha,pak dle meho soudruzskeho vkusu,je tento galskykohoutovy program na kulovy h*ovno Jasanek:).Co se mi soudruzsky paci,si stahnu z net (nebo jiz mam) a slyset francouzsky hlas Belmonda je pro mne utrpeni,priznavam vsak,ze jsem minimalne jazykovy analfabet:). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Formát obrazu u starých snímků na nových T...No kurna hdpe ja si vas dvoch stale pletiem, to je bracha? :)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
![]() |