Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Televize SHARP AQUOS LC-40LE830E - satelit

Už několik dní se neúspěšně snažím naladit satelitní programy přes integrovaný tuner DVB-S v televizi SHARP AQUOS LC-40LE830E.
V televizi mám vložen dekodér s kartou Skylink (Irdeto). Na externím satelitním přijímači, který také vlastním vše funguje bez problémů, ale není to HD přijímač, tak jsem si myslel, že využiji ten v nové televizi.
Na parabole mám 4 konvertory pro družice 13,0° (Hotbird), 19,2° (Astra1), 23,5° Skylink (Astra 3), 28,2° (Astra2). Při automatickém ladění na televizi, když mám nastaveno Max. 4 satelity přes DISEQC se vyhledá 500 až 1000 programů na 1 satelit, ale vše zahraniční a žádné z nich neznám z výše popsaných družic. Družice mám přiřazeny k SAT1 až SAT4 např. Astra1, Astra2, Astra3 atd. z nabídky, kterou televize umožňuje (cca 20 družic). Navíc se mi zdá, že přes automatické vyhledávání se vyhledají vždy cca stejné programy, a to nezávisle na tom, které družice mám přiřazeny na SAT1 až SAT4.
Dle operátora na bezplatné lince Sharp jsem změnil firmware, ale tím se nic nezměnilo a navíc se mi zdá, že ten firmware ke stažení na stránkách sharp.cz byl podle čísla starší (v nové TV byl 208E....., aktualizoval jsem za 206E......)?
Další rada byla od servisu Sharp - manuálně projít všechny možné družice (bez ohledu na název) a vyzkoušet vyhledávání s nastavením kmitočtu a symbol. rychlosti pro hledaný program tzn. např. pro ČT HD - 11 934, 27500.
Tímto způsobem, se mi konečně podařilo najít všechny volné programy z nabídky Skylink zřejmě na Eurobirdu1, ale jist si tím Eurobirdem1 moc nejsem, neboť když jsem přenastavil v televizi ten Eurobird 1 na SAT1 a zbylé 3 SAT na ŽÁDNÉ, tak už opět nic nenašel! Další satelity jsem zatím tímto způsobem neprohledával - je dosti časově náročné!
Nevíte prosím někdo jak přesně postupovat abych byl schopen si manuálně (automaticky to zřejmě nepůjde) vyhledat programy na výše uvedených družicích. Jedná se mi hlavně o Astru3 23,5° (programy Skylink), ale samozřejmě bych si rád vyhledal i stanice na ostatních družicích 13,0° (Hotbird), 19,2° (Astra1), 28,2° (Astra2)13. Některé zahraniční programy mají dle mého názoru mnohem lepší kvalitu a dá se na ně koukat.
Nevím také, jestli když na SAT1 mám nastaven např. ten Eurobird1, tak kam zatřídí ty případné nalezené programy když na SAT1 jsou již z předchozího automatického ladění ty stovky zahraničních programů.

Předem mnohokrát děkuji za jakoukoliv radu
Martin

springer
Registrace: 3/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

Ještě jedna-dobrá zkušenost

perfektně pracuje s klávesnicí jak drátovou,tak bezdrátovou-např.Logitech K400

korkoran
Registrace: 10/2006

RE: Televize SHARP AQUOS LC-40LE830E - satelit

Výborně, ihned měním názor. ;)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

@springer

Tak mi to nedalo, vyhľadal som manuál a už mi je jasné prečo je s nastavením problém - trochu nezrozumiteľné, no dá sa z toho vymotať. Na stranách 16 a 17 je postup ako vyberať a potvrdzovať jednotlivé položky pre nastavenie satelitného vyhľadávania. Pre teba je dôležité nastavenie - Max. 4 satelity na prepínači DiSEqC, potvrdiť OK. vybrať požadované satelity stlačením hore/dole - vľavo/vpravo, prepínač 0/22 kHz, nastaviť frekvenciu LNB na Nízka: 9750 a Vysoká: 10600 a samozrejme po každom kroku potvrdiť OK a pokračovať pomocou Nasledujúce.
Pred začatím samotného vyhľadávania pomocou Zmeniť nastavenie, sa dá vybrať triedenie podľa abecedy, Šifrované stanice - Áno/Nie, Symbolová rýchlosť (SR)- Jeden z parametrov TP (transpondéra).;) Televízor vyhľadáva a ukladá všetky televízne stanice s možnosťou príjmu, podľa ich nastavenia a podľa pripojenej antény.
Meniť - editovať frekvencie jednotlivých transpondérov môžeš v položke Kontrola intenzity signálu pomocou číselných tlačidiel 0 - 9.
http://www.sharp.sk/cps/rde/xbcr/documents/documents/om/11_lcd-tv/LC40-46LE830E-RU-LE831E-RU_OM_SK.pdf?siteid=24&sitetype=1

Nastavenie tohoto TV je aj na môj vkus zbytočne prekombinované, no načťastie to spravíš len raz - možno - a budeš mať pokoj.

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@korkoran

Tlačítko SAT by si mal mať na dialkovom v druhom rade zvrchu, druhé sprava . Manuál str. 8:

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Manetko

:(( Když já mám LE632E a ta tam má 3 tlačky a ta prostřední je 2.

korkoran

Zřejmě to

je tlačítko 14 SOURCE- výběr- a to mi to nabídne až tam ten diseq bude připojený-moje teorie

korkoran

Re-korkoran

To tlačítko je vpravo nahoře a má popis SAT.Přepíná Diseq 1-4 a nabízí po stisku tabulku s programy na jednotlivých LNB.Model Sharpu konkrétně si už nepamatuji.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

rere

jo a běda ,pokud přidají novej program do nabídky,po novém proladění se znovu rozhází již uložené a seřazené kanály !!!,tuhle televizi nedoporučuji Rv,jenom s externím sat.tunerem,pak je to ok.

...rukama mi prošlo snad vše co má scart a HDMI a DVI

paprika007
Registrace: 11/2006

Reakce na Maneto

Píšeš cituji
Pre teba je dôležité nastavenie - Max. 4 satelity na prepínači DiSEqC, potvrdiť OK. vybrať požadované satelity.

Max. 4 satelity na prepínači DiSEqC nastavené mám.

Problém mám v tom, že nevím, který satelit (mám konvertory na 13,0 19,2, 23,5 28,2) mám přiřadit k SAT1, SAT2, SAT3, SAT4.

Když přiřadím např. Astra 3 k SAT1 - automatické vyhledání najde jiné programy než já chci tzn. Skylink nenajde(najde jiné než jsou na Astře 3) a přes ruční hledání např.12525, 11797 atd. je také nenajde.

Našel jsem Skylink na SAT4, ale to jsem měl všechny SAT1 až SAT4 nastaveny na Hispasat.

Kde je problém?

Ty přednastavené satelity Astra 1, Hotbird atd. se dají nějak přenastavit? Nebo jde jen o to, přiřadit k jednotlivým SAT1 až SAT4 již tyto přednastavené satelity?

Jak dále píšeš
Meniť - editovať frekvencie jednotlivých transpondérov môžeš v položke Kontrola intenzity signálu pomocou číselných tlačidiel 0 - 9.

Myslím si, že toto je pouze ke kontrole síly signálu a ne ke změně nastavení, nebo se pletu?
Navíc jsem tuto funkci také nepochopil protože např. na frekvenci 12525 mi tato kontrola ukázala sílu signálu 0 a přitom jsem ji potom na stejném satelitu při ručním hledání našel.

Předpokládám, že když sílu sigálu zkouším na SAT1, tak když vyhledávám ručně na SAT1 výsledek by měl být stejný nebo se pletu? tzn. signál 0 neměl by ten program najít?

Tak nevím, vždy když si už myslím, že jsem tu logiku nastavení vyhledávání pochopil, tak v zápětí zjistím opak!

Díky za pomoc Martin

springer
Registrace: 3/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra