Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

ARIVA zamrzanie programov

Poprosím o radu. Pri prepínaní mi zamrzne prijímač. T.J: ostane statický obraz a nereaguej na DO. Pomôže len vzadu vypnúť.
ARIVA 100E, soft 2.18B6. Setting som robil ručne - vyhľadal, vytvoril fav a zoradil, aby som predišiel problémom, ktoré žiaľ sú.

Je chyba software alebo hardware? Čo poradite? Po nahraní nového softu som urobil továrenské nastavenie a až následne vyhľadával stanice a ostatné nastavenia.

AZBOX PREMIUM HD, Enigma2 OpenPli 2.1

tonicek
Registrace: 3/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42
Odpověď v diskusním vlákně

RE: ARIVA zamrzanie programov

Dakujem chlapci. Ono k CRT obrazovke je mi asi na prd nejaky black panther a podobne. Kolko som sa tu na fore napocuval veci o kacerov (Illusion M3), ktorý doteraz fachá na chate. Ja mám doma AZ BOX Premium, aj ten ľudia zvozili, ale mne vyhovuje, youtube ide, nahráva, prehráva, timeshift ide, filmy bez problémov, a na 125 cm plazme je to OK. Inak Arivu majú ešte dvaja známy (jednoducho mzda na východe nepustí) a tam to ide bez problémov, takže asi tak.

Idem nanovo preinštalovať, hodiť setting od lososa a uvidime.

tonicek

Stačí tam USB-čkem poslat jenom setting popřípadě ještě klíče a fachá to dál.
Tohle dělalo kámošovi na A 220 obraz zmrznul a zvuk šel dál. :)))

48" LED FullHD Thomson 48FU4243 KAON DIGI 0.8W Thor - FE 80cm 55" 4K Samsung UE55JU6072 H.265 (HEVC) Tuner v TV H.265 DIGI CamModul 0.8W Thor FE 80cm.

Farell
Registrace: 6/2010

Nic v zlom ale tak vyklopte kolko mate kamosov a susedov a znamych ktorym to blbne..........

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

opakuji se, ale mám v terénu asi 50 ariv a problémy byly tak u 5-6ti kusů.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Ja osobne ako som pisal okrem tejto ešte tri, a ani jedna nema problem. Soft som menil, lebo predtym mala podobný problemik, že občas ostala tma a trebalo prijimac vypnut DO a zapnut. Teraz je to horšie, že musi vstať z postele a vypnut ho vzadu.

tonicek

Kuba verim ti, ale toje 10%.........

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Já mám doma 2x Ariva 200Hd a ani jeden problém možná proto že ke mně nikdo nemusí jezdit :laughing:
Ale udělám si vše sám Od setingu přes Share/*mu. :8)

48" LED FullHD Thomson 48FU4243 KAON DIGI 0.8W Thor - FE 80cm 55" 4K Samsung UE55JU6072 H.265 (HEVC) Tuner v TV H.265 DIGI CamModul 0.8W Thor FE 80cm.

Farell
Registrace: 6/2010

Určite je v terénu najviac Ariv zo všetkých HD mašín,tak nejaký odpad musí byť.Keď to porovnám s Skylinkom doporučenýma prijimačmi,tak mi to vychadza,že viac problémov je stými licencovanými.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

@ tonicek losos doporučuje vždy před zmenou firmware tam naládovat nejdřív originální se stejným číslem a samozřejmě továrko jak před tak po změně. Zřejmě ti tam zustal opravdu nejaky balast z minula.
@ liquere sám vlastníš uno s aaf a píšeš že raději moc pluginy nemusíš aby se to nerozhasilo. Ariva má v těch softech taky dost možností takže se nedivím že občas nejaké problémy má. u linuxu si vybereš, vyzkoušíš,popř. smažeš což u ariv bohužel nehrozí

bedanek
Registrace: 12/2009

@tonicek

Mohol by si skúsiť prečistiť pamäť číselnou kombináciou zadávanou v menu Arivy.

V diskusii k FW 2.18B4* sa píše:
"čistenie RAM memórie prijímača funguje aj pri tomto firmware. ako už bolo spomínané, vymažú sa tým zbytočné možné pozostatky z iných predchádzajúcich firmware. postup: menu : tools : information : zadáme na diaľkovom skytý kód 38383. vyjde hlásenie EEPROM ERASE OK, PLEASE RESTART. ariva bude neovládateľná, musí sa reštartovať zadným tlačidlom manuálne. keď ale vypínate iba na pár sekúnd, tak sa môže stať, že vám zapne posledný pozeraný kanál, OSD nezmizne a ariva sa nebude dať ovládať. riešením je, že necháte prijímač vypnutý trošku dlhší čas, povedzme na 2 min. po zapnutí by už všetko malo ísť korektne. pamäť by mala byť čistá."

Streaming: Netflix, HBO Max a spol. Iné: VOYO, Magio TV. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E).

zmarian
Registrace: 6/2011

@ tonicek

A samozřejmě to tam ládovat přes rs232

bedanek

@bedanek - ja som tiez zacinal na illusione,este aj teraz mam niekde v skrini, ale postupne som prechadzal, az som dorazil k linuxu. Tie pluginy som myslel tak, ze nepouzivam take co su pochybne,väcsinou na vselijake update keys a lebo nejake pubertacke veci. Okrem toho mi zbytocne zväcsuju velkost img.A aby sme sa rozumeli, ani nahodou netvrdim, te VU+ je vrchol vsetkeho. V case ked som to kupoval to bol jeden z moznych kandidatov s dobrou kvalitou a hlavne podporou.Nemyslel som nic v zlom...... ;)

liquere

@liqere já taky nic ve zlém,taky mám vu+ které není jak píšeš vrchol všeho nicméně obrazovou kvalitu má takovou jak si jí kdo nastaví, takže kecy od bretaha o sračkoidech jsou mimo mísu. Mám ale i tu arivu 102E přes jeden rok bez jediného problému ve které jsou právě ty autoupdate keys a jiné linuxácké pluginy které se přidávají skoro každým novým firmwarem takže se opravdu nedivím že je to celkem vyhledávany stroj kterému občas něco nesedne.

bedanek

To je pravda ja sa na obraz VU tiez nestazujem....... R^

liquere

Tomik535

nejsem si jist ,co bys rád,upřesni R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zajímá nás procesor v nejskvělejším růžovém black panterovi..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Tomik535

tak to ti neřeknu,ještě jsem neměl ani jedinou reklamaci,tak jsem ho fyzicky neměl rozebraný,ale zkusím to zjistit R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra