Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DAB

DAB+ v L-Bandu - spektrum signálu

Jste někdo schopen a ochoten změřit, vyfotit a dát k dispozici spektrum kanálu DAB+ v L-Bandu ve vašem regionu? Jde mi pouze o obálku OFDM signálu o jeho průběh. Je fuk, jestli to bude Teleko, nebo RTI. Díky. To, co leze z budějovického hotelu Clarion se mi vůbec nezdá v pořádku, tak to chci porovnat s jiným vysílačem.

Lze na to použít spektrák ze satelitní sekce 950-2150MHz s vypnutým napájením LNB a nějakou UHFkovou anténou co jde až nahoru UHF pásma.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DAB+ v L-Bandu - spektrum signálu

Ahojda,copak se Ti nezda? Tak na tu antenu od Tebe mi to na pude jede tak na 60 procent,ale kdyz to zapojim dole v pokoji,tak diky ztrate jen na 20 procent,musim to rano nastelovat:-)jinak dikes

djbasslick
Registrace: 6/2012

djbasslick

ještě točíš desky?,jak to jde? R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Djbasslicker

S anténou musíš na stozar a to co nejvýš. Nemáš přímou viditelnost a půda představuje velký útlum pro kmitočet kolem 1,5GHz. Ten tvůj tuner se mi líbí. Na signálu se mi nelíbí jeho průběh. Má to být OFDM s šířkou kanalu 1,7MHz a ve skutečnosti to má zasahuje kolem 20MHz. Z úzkého obdélníku je široký trojůhelník/spektrum/. Potřebuju to porovnat. Brotjacklriegel má šířku kanálu v pořádku, RTI nikoliv.

On Air!

Saxon

Saxon

Já jsem viděl spektrum z Lysé hory a je to přesně ohraničené jako TV mux, jenom je to uzké těch 1,7 MHz. Na tom Clarionu to mají asi přebuzené nebo rozkmitané.

visper
Registrace: 5/2008

2 pierrepetr - pořád točím naplno a jsem moc spokojenej:-)) co Ty? Tě tu často sleduju
2 Saxon - tak jsem anténu dootočil, sice ji mám pod střechou ( protože na střešním okně je tolik sněhu, že to nezvednu ) a hraje mi to signálově Quality v rozmezí 45 - 60 procent, ale občas vypadává. je to zvláštní, mi to spadne třeba ze 60ti procent na nulu a pak to zase najede..

djbasslick
Registrace: 6/2012

Visper

Díky moc za info!! R^

On Air!

Saxon

pierrepetr

kdyby jenom točil desky, od 14:00 mele taky pantem na jednom rádiu a to je občas za trest... ještě že jen občas dělám dýl než do 14:30 a to pak nemám naštěstí moc času poslouchat rádio :laughing:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

eemil

Někdo mele zadarmo na Parabole, někdo za těžkou vatu na radiu, či v klubech. Kdo umi, umi... :laughing:

On Air!

Saxon

Saxnon

no politici to umí ještě líp :dead: :)))

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

no nevim jestli je nejaka diskoteka vubec vyhrou. spis je to resuscitace kostlivce ze skrine. vyhrou ale neni to, ze jeste nepochopil ze na tyhle freq by to chtelo zesik a poradnou antenu, kdyz to hodla provozovat na dlouhym svodu. nebo snad pouziva nejake poradnej kus kabelu ?
me ten obrazek signalu prisel divnej hned jak si ho postnul.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

já na L-Band nejspíš nic extra /anténu/ pořizovat nebudu, bydlím cca 10km vzdušnou čarou na přímou viditelnost od hotelu a chodí mi to na obyčejnou širokopásmovou směrovku UHF bez preampu. Pevně doufám, že to pravé DAB u nás pojede ve třetím pásmu z Kletě. Pak se teprve rozhodnu co pořídím za receiver.
Docela se mi líbí Yamaha T-D500

On Air!

Saxon

ja sem hlavne zvedavej co ta akce ty skupiny radii kolem beatu, country aspol, jestli ty jejich aktivity povedou k muxu s obsahem stanic jimy vlastnenych. a vubec to nemusi bejt vIII pasmu. klidne Lko pro kazdy mesto. IIIpasmo vidim v zakladu pro ceskej rozhlas. ale treba se nechame prekvapit.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Ano, Český Rozhlas primárně usiluje o vstup do DABu ve III. pásmu. Jakmile tu možnost mít bude/u ČRa/, tak okamžitě mizí z DVB-T. To je známá věc. Ale ČRo má nyní nové vedení, takže stát se muže cokoliv. Každopádně nyní má rozhodnout GŘ jestli jedna krajovka může vstoupit do MUXu RTI. ;)

On Air!

Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra