| 14.09.2007, 20:24.20 | |
Ovladač k DM 500sProdám dálkový ovladač k DM 500S.Nabídněte.100 procentní stav.Přístroj odešel po zásahu bleskem. |
![]() mller |
| 14.09.2007, 20:42.19 | |
Ovladač k DM 500s400 sk. |
![]() mibarca |
| 14.09.2007, 21:16.52 | |
RE: Ovladač k DM 500stak to teda nechapem čo si tam mal guľový blesk ??? |
![]() duel74 |
| 14.09.2007, 21:25.52 | |
RE: Ovladač k DM 500s500sk.mmmichal@gmail.com |
![]() mmmichal |
| 14.09.2007, 21:51.05 | |
@duel74 - Co nechápeš?Letošní léto bylo bohaté na bouřky a přál bych ti vidět, co jsem tu měl na stole. Běžně i díra ve spodním plechu přijímače nad zdrojem, jak kdyby se opilý svářeč dotkl elektrodou...DM 500 má navíc kvalitní síťový adaptér alá Čankajšek, u kterého při špičce nad 1000V (žádám návrat státní zkušebny a norem ČSN!!!)mezi primárem a sekundárem dojde k prohoření a následné karbonizaci velké části plošného spoje, takže pokud po napěťové špici nevypadne proud,uzavře se fáze přes přijímač do (většinou) uzemněné antény. Většinou se vypaří nějaké ty spoje v DM a samozřejmě to chytne CPU a paměti. Prostě totální škoda. Tímto je myšlen výboj při zásahu blesku. Ne to,že ti jebne do střechy. To pak, jsi-li naživu, řešíš hasiče, a ne Dreambox... |
![]() Zorbas |
| 14.09.2007, 21:58.34 | |
@ZorbasDobrý, konečně mi někdo zvednul náladu, díky. A máš pravdu, léto bylo úrodné. A Co všechno odešlo !!! A těch routerú a PC a sat. boxú. Pěkné léto. |
![]() pepiino |
| 14.09.2007, 22:04.52 | |
A těch síťových karet v přijímačíchLetos jsem vyměnil dobrých 40 ASIXů v DM 500,7020 a 5620.A DAVICOMů v IP Boxech. A většina to hraje na záruku. Nebo ani ne záměrně,ani neví,že "to přišlo po síti". Pepěťové ochrany? Na co. A pak se diví. zorbas |
![]() Zorbas |
| 14.09.2007, 22:13.11 | |
pekneto aby som po 4 rokoch pri búrke vytiahol zo siete a aj koaxial. |
![]() oneeeee |
| 14.09.2007, 22:20.25 | |
@ oneeeeeeeeNo ono by možná stačilo přepěťovú ochranu. Většinou to chodilo po tel. linkách. Kdybysi to schytal do paraboly tak bych Ti pravděpodobně tohle nepsal, by si si užíval klidné atmosféry na krchově.@ Zorbas a když byla siľovka na desce, tak machři " opraváři " měnili celou desku / většinou stačilo za 190 zasunout novou síťovku. do PC |
![]() pepiino |
| 14.09.2007, 22:26.31 | |
Buď klidný,ani já to nedělámPřepěťovky mám všude,kde to jde, ty zachytí hodně,ale také ne úplně všechno. Je to,jako kdybys přestal jezdit autem v dešti,abys zabránil nehodě. Blbost. Jde o to jen snížit riziko. Přepěťovky určitě ano (včetně ethernetu!). Uzemnění,bleskosvody,rozvody v pořádku. Ale abych odpojoval všechny štekry,když odjedu v létě s rodinou na víkend,tak na to kašlu.zorbas |
![]() Zorbas |
| 14.09.2007, 22:38.15 | |
@PepiinoU přijímačů (kromě AB IPBOX 200S) není odnímatelná karta na konektoru,LAN obvod je součástí mainboardu. Většinou po zásahu bleskem po síti se mění LAN integráč, konektor RJ45,galvanicko-impedanční transformátorek a drobné R,C součástky kolem. U IP BOX 200S se "na rychlovky" přehodí celá LAN karta, ovšem i ta se stejným způsobem repasuje, není důvod ji zahazovat,když je po opravě plně funkční.U těch PC myslíš, že když odešla onboard síťovka,tak se dokoupila PCI karta a jelo se dále,že? Super řešení. Znám dost servisáků elektroniky, kteří "celou šichtu" mění mainboardy, mění zdroje, případně mechaniky (u těch bych to pochopil, ikdyž výměna laserové jednotky je zvládnutelná).Tito lidé vlastně nic neopravují,ale skládají stavebnici. To by zvládnul i můj synek a akušroubovákem a zkušenostmi s Merkurem... |
![]() Zorbas |
| 14.09.2007, 22:45.26 | |
@ Zorbasno velká pravda, aj ten múj synek to tak dělá, a to má 12 rokú. Vyselektuje závadu a vymění kus za kus. No ale už našel prasknutej elektrolit na desce a ho nenapadlo nic jiného, než najit novej a vyměnil ho / na více vrstvé desce s ploš. spojmi. Funguje nám to už skoro rok. Kam se to řítíme ?? Děti toho uměj víc jak někteří odbornici !!! a jak to bude pokračovat ??? Spoura stroju ???S pozdravem Milan |
![]() pepiino |
| 14.09.2007, 22:58.57 | |
Já ve 12 (1977) opravoval Dajány a Salermana elektronkách toho nešlo moc pokazit a člověk získal z elektřiny respekt. Dnes už na televizor nešáhnu, je to těžké a plné humusu. Maximálně v rodině, a to nadávám.Do plazmy a LCD jen s úctou nahlédnu. Všude BGA pouzdra,všechno zalité. Kdoví,co bude dál.Každopádně nové technologie mladým, já se těším,až budu jen uživatel a všechny bude v HD. Pokud ovšem dříve nepřijdu o zrak při tom pájení. Ti měniči desek to přece jen mají lepší,maximálně se bodnou šroubovákem do dlaně,když mají cit,jak kráva v rohu... |
![]() Zorbas |
| 15.09.2007, 15:36.00 | |
@ ZorbasPCL 80 ? a ja už ani nevím jak se menovaly pentody, triody a žhavící napětí a katódový proud,... no bylo to pěkný. Telku sem neviděl otevřenou už asi 3 roky, a to sem jenom nakouknul. Je to těžké všechen ten pokrok pochytat. Ahoj a nech se daří.S pozdravem Milan |
![]() pepiino |
| 16.09.2007, 00:44.10 | |
RE: Ovladač k DM 500sDíky za reakce a take diskuzi na moji nabídku.Pro upresneni uvadim ze blesk neuderil do paraboly ale DM 500ku mi znicilo prepeti v siti.Ted uz mam DM 7020 a po tehle zkusenosti i prepetovou ochranu.Snad to priste pomuze.Kdyz nekdo da 500 Kc + postovne tak ovladac je jeho./mller@seznam.cz/ |
![]() mller |