Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Jak vypnout zvukový popis pořadu pro nevidomé

neporadil by prosím někdo jak vypnout AD /audio description/ na BTV Samsung LE32A557- program ČT1 - pozemní příjem. Ono už je otravné, že mluvené slovo je podbarvené hudbou a nyní navíc hlášky pro nevidomé, kterým není ani rozumět. Návod k televizoru jsem prostudoval, ale nic jsem tam nenašel. Díky za Váš čas.

vafe07
Registrace: 3/2011
Odpověď v diskusním vlákně

zkus

tlačítko TOOLS R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@ pierrepetr

rád zkusím až zase bude vysílání s tímto AD doprovodem, ale moudrý z toho bohužel nejsem : stisknu TOOLS - zvukový režim - vypnutí AD tam není můžeš-li mne navést jak dál budu vděčný.Taky by mne zajímalo, zda to je vysíláno i přes satelit, pokud by tento problém nešel vyřešit na DVB-T. Díky předem

vafe07

hele

kamaráde,na satelitu jsem se s tím nesetkal,ani v DVB-T,samšunt nesnáším,jen jsem si pročetl návod,asi bych na tvém místě oslovil podavače,nebo počkej,možná se někdo s tímto monitorem ozve R^ :laughing: R^

pierrepetr

RE: Jak vypnout zvukový popis pořadu pro nevid...

prodavace? To nemyslis vazne?!!

Kasr
Registrace: 8/2008

hele

kamaráde, podavače oslovuju když se chci dozvědět nějaký nesmysl a pobavit se. Tady vím, že jsou i fachmani, ale je pozdě tak asi jsou už v horizontálce, třeba se někdo ozve. Ať žije plazma !

vafe07

Tlačítko AD

http://sk.diplotop.com/314.php?k=301ec5bed8a268bf659e35189b89830d&ID=2598407&q=SAMSUNG LE37C530
V návodu, kterej jsem stáhnul rychlostí 200kB/sek jsem se dočetl, že:
Vypnutí zvukového popisu pro nevidomé je popsáno na str. 17, dělá se to stiskem tlačítka AD, které je umístěno vlevo třetí odspodu na DO podle vyobrazení na str.5. Skol

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

PS. vafe07

Tvoje vtipný poznámky na adresu prodavače pro vlastní pobavení bych si rád poslechl. To musí bejt fakt úroveň, když si neumíš přečst ani návod k obsluze pro vlastní televizi.

Morous

Ten tvůj je tady http://diplotop.cz/314.php?k=7bf111790938f6fcec4c4b4b92f30fb4&ID=1131691&q=SAMSUNG LE32A557
má 100MB a je to přes tools jak píše Piere

Morous

Morous

díky za podporu,je to lenoch,to jo,ale má rád plazmu,asi bude nakonec rozumný R^ :laughing: R^

pierrepetr

Morous

dík za info, stáhl jsem si a už vím v čem je problém - televize je z roku 2008 a prostě toto tlačítko nemá.
Proti prodavačům zbožíznalcům nic nemám, reagoval jsem na podavače, jak píše Pierrepetr. Ještě jednou děkuji za pomoc

vafe07

jj, ale tyhle vymoženosti se někdy blbě hledají. Já jsem si nedávno se Samsungem hrál, ovládání gesty funguje, ale za 10 minut mě bolely obě ruce, tak jsem vzal DO, no a ten mě tak votrávil, že jsem šel dom. Pak jsem zkoušel LG, k tomu maj to ukazovátlo a to je lepší.Ale AD jsem nezkoušel, protože nevysílalo. Hledat vypnutí AD se musí při vysílání. Koukal jsem do toho návodu ale na jinou věc. Jsou tam nějaký podivný rady ke kabelům HDMI, a sice jestliře je vyšší verze kabelu jak 1.3, tak že se můře projevit nějaká barevná odchylka nebo co. To mi nějak nesedí, musím se jít na to mrknout. Kabel 1,3 nemá ARC, a 1.4 ho má, a je to už 3 roky stará věc a funguje to. Proč je to u Samsungu takhle popsaný nevim.

Morous

No jestli je z roku 2008 tak to rychle vrať. Tam Ti nepude připojení k AV Recieveru

Morous

Připojit to pude, ale budeš muset zapínat ručně funkci Audio, ale budeš mít obsazenej jeden vstup navíc a když ho budeš potřebovat třeba z notebooku, tak bude problem. Já bych vod toho šel. A je toho víc, nastavení vstupu, atd.

Morous

Možná nemam úplně pravdu, ale chtěl jsem říct, že ARC je bezvadná věc. Je to fakt supr jak pro normální vysílání, tak pro filmy, třeba z Flash nebo Portable HDD, notebooku atd.

Morous

@ Morous

takže jak jsem napsal: tlačítko AD nemám budu zkoušet přes TOOLS až budou vysílat tento zvuk. doprovod. AV receiver nemám, ale zvuk byl na vestavěné repro mizerný tak to jede do aktivních repro 2.0 a pohoda v rámci možností. Nebudu už tady vopruzovat mým problémem. Jdu do peří. Ať se daří

vafe07

vafe07

ale to není vopruzování,rádi poradíme,myslím,že můžu mluvit za všechny R^ :laughing: R^

pierrepetr

Já si taky myslim že to není vopruzování. Celkem zajímavej problem. Určitě se s tim budu chtít blíž seznámit. Naštvali mě na Státní správě tak jsem dneska nabuzenej, musim se sklidnit. Jestli jsem tě nabudil se se mlouvám.

Morous

vafe07

Kámo,u tvého televizoru to nejde-mám Samsungy dva pátou a šestou řadu a jde to jen u šestky /Le37a670/i AD tlačítko na ovl.tam je.

mirek1945
Registrace: 12/2010

????

Safra , tím chceš říct že se toho nezbaví ?

petrx
Registrace: 5/2009

@ Morous

omlouvat se nemusíš, naopak myslím, že jsi udělal maximum , dal
jsi si práci se stažením velkého souboru a to se cení. vafe07

vafe07

mirek1945

díky za info,myslím si totéž, prostě přes TOOlS se mi to nedaří

vafe07

Menu}DigitalMenu}Setup}AudioDescription}Off

ivovi0
Registrace: 11/2008

To vafe07

a jestli máš menu v TV český, tak to bude: menu - zvuk - zvukový popis - vypnuto :-)

Rara
Registrace: 9/2008

Díky všem

za snahu pomoci. Dnes konečně při zprávách AD vysílalo a povedlo se vypnout dle postupu ivovi0 / přes nabídku digitální/. Uf -to jsem si oddechl už to vypadalo, že se se mnou máma kvůli tomu rozvede

vafe07

diky za odezvu

Diky za zpravu vafe07, ze to pomohlo.

ivovi0
Registrace: 11/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra