Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

ca se stalo s HDD

příjmač Vantage 8000. Externí disk usb WD1000, zaplněn malinko přes polovinu, žádný problém až do dnes. Najednou přestal být videt obsah disku. Je neviditelný. Mohu nahrávat, vytvoří novou složku record a nahrává do ní, jako by se všechny stará složky ztratily. Přitom příjmač ukazuje správně velikost použitého místa i volného místa. A notebook to samé, nevidí vůbec 450 GB nahraných, přitom velikost volného místo hlásí správně, stejně jako příjmač. Poradíte co s tím ?

mesab
Registrace: 5/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: ca se stalo s HDD

No nevím, mně pětistovka WD s ext. napájením zatím dělá dobrotu. Zkusil bych zálohovat kanály a dát tovární nastavení přijímače. Případně přehrát soft. Zálohovat data HDD a přeformátovat jej. A nehrabal jsi se v nastavení?

HiFiOK
Registrace: 12/2006

ext. napájení jsem nikdy nepoužíval. Jedu USB. Zkušenost s jinými disky bez problémů : mám 250, 500, 750. Nejvíc mě zaráží, že nahraný obsah najednou nevidí ani notebook. V nastavení jsem se nehrabal. Zkusím přehrát soft.

mesab
Registrace: 5/2008

Hlavně vše zálohuj.

HiFiOK

Skusil by som naformatovat cely disk s Fat32Formatter a firmware nahodit Van_BelDigital, ktory uz ma pracu s HDD trochu zlepsenu.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

lost clusters

podla mna to mas vo formate FAT a pri nejakom zapise (nahravaniu) sa to prerusilo/pokazilo atd. Subory su tam ale nie su vidiet v adresarovej zlozke. Staci dat nejaku kontrolu disku (logickeho obsahu) ako boli ChkDsk ci ScanDisk, najdu kopu stratenich suborov ktore odlozia do ineho adresara a sa obnovi adresarova struktura, budu vidiet opat nazvy adresarov/suborov LEN ich obsah bude v tej novej zlozke a preto je dobre po takejto oprave vsetko prekopirovat (Copy nie Move!) do novej zlozky (alebo ineho disku) a potom vsetko povodne aj s tou "FOUND" sa moze zmazat.
K

krikri
Registrace: 3/2010

jaj ps

hlavne nenahravaj nove veci kym ScanDisk neulozi stratene subory, ani nic neposuvaj, nezmensuj/nezvacsuj atp. uloz lost clusters , potom mozes odzalohovat este mimo ak ide o nieco velmi dolezite az nakoniec to zafixuj

krikri
Registrace: 3/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra