Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Vhodná Anténa pro DVB-T K44

Ahoj, potřeboval bych poradit vhodnou anténu pro K44 s dobrým ziskem prostě zhruba ve středu UHF. Jedná se o slabý signál MUX4 Benešov s kterým musím dál pracovat a většina antén má nevyrovnaný zisk zesilující směrem nahoru, ale to já zrovna nepotřebuji..jde mi o ten K44. Má někdo dobrou zkušenost? Děkuji..

Pájík
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

Pájíku, zkus =síto=

asi jsi dál od vysílače a signál nebude homogenní...

bob.r

RE: Vhodná Anténa pro DVB-T K44

Ano, pole není moc homogenní.. rozstříštěno..zkusím české síto..

Pájík

Co je to pojem dál od vysílače?Pokud je to do 50km,tak by to muselo jet.Pokud nebydlíš někde mezi kopečky.Já osobně tento k44 přijímám,ale z OL-Slavonín na krátkou Alcad MX.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

No jsou to Brdy a kopečky kolem jsou cca 600 m.n.m, takže se to různě ohýbá :-) a 50 Km to bude určitě..Signál jsem naměřil jen asi 28 dBmV - kvalita je na hranici,dost velký šum, ale měřeno jen na anténu log.per.21-69k. P-28 DTT. Jediné místo na objektu kde je aspoň tento signál je paradoxně cca 1 m vysoko od ploché střechy dá se říct že u paty výtahové šachty - na střeše šachty (o 3m výše)a i na jíném místě objektu ani ťuk..

Pájík

BU-453 - krátká
BU-547 - dlouhá

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Pardon..spletl jsem typ měřící antény - použil jsem : Anténa log.per.21-69k. 28prv. P2845

Pájík

tak jsem zkusil několik antén, Ikusi, české husté velké síto, LP dlouhá, Angular, Alcad jsem nesehnal ale pro předběžný náhled musím konstatovat, že z hlediska výkonu a odstupu signálu od šumu má nejlepší v tom daném místě výsledky české síto.. pokusím se ještě trochu vytáhnout nějakým vhodným zesilovačem.. stejně zkusím alcad ještě sehnat jestli bude fakt lepší...potřeboval bych prostě aspoň o pomyslný "Chlup" ten signál ještě zlepšit... nevím co zkusit ještě.. se zesilovačem 16 dB byl příjem poměrně stabilní, ale hodnoty na měřáku nejsou prostě nejlepší chtěl bych mít větší rezervu.. je fakt že jsem zkoušel na připojeném asi 1m koaxu a možná by bylo lépe dát zesilovač přímo na svorky...ale myslím že to už o tolik lepší prostě nebude..

Pájík

Jeden kus tu jeste mam, pouzivam je na K46 a K42 MUX4, kde mam s nima nejlepsi vysledky. Protoze uz nejsou, hledam stejne alternativu, asi se vratim ke klasickym kanalovkam.

J a
Registrace: 7/2005

Kanálovou 2045. Nechápu co to je za "módu" všude cpát síta :zombie:

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

TO: technikTKR, ano souhlasím že kanálovka je lepší..ale myslím že v tom "špatném-nehomogenním" poli bude mít 2045 horší výsledek než to síto..možná teda seženu a ještě zkusím..

Pájík

K tomu údajně "špatnému-nehomogennímu poli" jsi dospěl jak?

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Tak jsem včera vyzkoušel 2045 na tom samém místě, hodnoty jsou téměř srovnatelné s momentálně umístěným sítem...je to ale dáno zřejmě prostě danou lokalitou (kopcovitý terén)..v tomto místě síto vykazuje o chlup lepší hodnoty než 2045, ale je to opravdu o chlup..takže souhlas s technikemTKR, že kanálovky jsou opravdu dobré - myslím že kdybych antény zaměnil výsledek se nijak dramaticky nezmění. Síto ještě zesiluji 18dB zesilovačem přímo na svorkách a výsledek je přijatelný - ikdyž pro větší rezervu by to chtělo ještě anténu vylepšit..nicméně už nevím co bych tam dal lepšího...zatím ale jede a výpadky nejsou..co to udělá až bude hustě pršet si ale netroufnu odhadnout..

Pájík

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra