![]() |
|
Výmena prijímačauž dlhšiu dobu nesledujem vývoj na sat.trhu,preto potrebujem poradiť pre výmenu stareho prijímača za spoľahlivý nový HD,pozeral som recenzie ale zatiaľ som si nevybral,preto každá rada je dobrá.Ide mi hlavne o kvalitu obrazu a dobrý tuner aj na využitie sat.rádií do 500 Eur.Díky. |
dw2100
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 46 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
pierreSouhlasím, ve výsledném obraze jsou rozdíly, jestli to někdo víc nebo míň vnímá je věc jiná. Pokud se nebavíme o linuxu, myslím, že výrobce procesoru pro sat.přijímače(čip.sady) spolu s ním navrhuje i základní soft jehož součástí je samozřejmě i zpracování obrazu. Výrobci přijímačů/značek pak do toho základu v naprosté většině nesahají /max. si tam přidají nějaké kudrlinky na úpravu barviček a pod., ale do zákl. algoritmu zprac. obrazu nehrabou, a to se týká i případných open komunit které dělají alternativní softy (dodělají share, emu, vzhled menu...) - do zprac. obrazu a zákl. systému PVR už většinou taky nevrtají |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 388 |
![]() |
|
lanceosobně bych uvítal,kdyby se našel někdo,kdo by mě vysvětlil ,kde se vylepší ty jedničky a nuly,to už je mimo a nikoho takového neznám,proč jsou tak propastné rozdíly v přijímačích,jako chápu,že mohou mít různé přístroje různou kvalitu podání barev,kontrastu atd.,ale i když to na TV chceš dohnat,nikdy se na kvalitní obrazové podání přijímače nedohrabeš :8) |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
RE: Výmena prijímačaSamozřejmě ani já neznám detaily, ale přijde mi naprosto logické, že pokud se ty tzv. "1" a "0" neposílají ze streamu přímo na obrazovku bod po bodu 1/1 - což zcela jistě neposílají, dochází vždy ke zpracování obrazových dat ze streamu a násl. "upscale" na dané výstupní rozlišení. A to je dost komplikované na to, aby byly rozdíly mezi přijímači. To je samozřejmě věc software - tzn. algoritmu určeného programátorem, který je vždy z velké části determinován HW předpoklady daného procesoru (hrubý výpočetní výkon, implementované obrazové funkce) + velikost paměti atd... Taky si myslím, že i v případě HDMI výstupu může hrát roli HW kvalita elektroniky výstupních obvodů, i když asi podstatně méně než v případě analog. RGB výstupu nebo pod.Argumenty "slepců" kteří tvrdí že mezi přijímači nemohou být z hlediska obrazu rozdíly protože 1 a 0 bude vždy 1 a 0 mi přijdou dost úsměvné... |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 388 |
![]() |
|
RE: Výmena prijímačaSaxon: Z VT8000, obzvlášť z jeho otřesným DO se smazatelnými popisky jsem značně zklamán a jsem nucen používat UDO Logitech Harmony One. Dále problém s častým restartem při zrychleném přehrávání obsahu SD i HD včetně časovému přeskakování po minutách až 10min. Obraz je vynikající. To je pravda, ale PVR funkce se nepovedly. To nezmiňuju nutnost naformátování interního HDD HP disk format toolem. 500GB přes 8hod. Do té doby po týdnu disk nenalezl atp. U 2ks ze dvou stejný případ. 1100ky mají problém se směrovostí a přepínáním programů, buď nereaguje nebo přeskočí o dva nebo tři programy napřed. To samé při pohybu v menu. FW nic neřeší. HDD má ode mě navíc pasivní chlazení, větroň klasický 40mm. Je možné, že zdroj má nedostatečný příkon pro napájení interního HDD a na externích HDD jede bez problémů. Nezkoušel jsem, HDD mám jako video pro nahrát-vidět-smazat. V lepší kvalitě si filmy, série stáhnu z netu nebo v případě kvalitního snímku do archívu koupím na br-d.K výběru přijímače se mi líbí Technisat Technistar SIR, má slušný obraz (PDP Panasonic) a externí napájení, což oceňuji v době Skylink Ready střepů a různých levných přijímačů, kde odcházejí zdroje (kondenzátory apod.) a není problém si pořídit kvalitní externí napáječ. VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 002 |
![]() |
|
Výmena prijímačapodľa uvedených názorov mi vychádza zvažovat nad Vantage 7100,Dreambox 800hd se alebo VU+,kedže linux by nemal byt problém asi DM?Bola by to dobrá volba? |
dw2100
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 46 |
![]() |
|
dw2100DM800HD SE podla mna jedna z najlepsich volieb aku mozes spravit. linuxu sa netreba bat a pokial si trocha zbehly na internete tak si hravo poradis z nastavenim DM-ka aj sam a nemusis to davat nikomu nastavovat. ja som pred par rokmi nemal ani sajnu o sat prijme a teraz je to pre mna konicek. sice zena frfle ze je to "nakladny" konicek ale ked jej poviem ze stale lepsie ako chodit do krcmy tak to uzna a da pokoj :))) :)))motor Stab HH90, Dreambox 800HD - klon, Skylink
|
drto
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 808 |
![]() |
|
MeduzkaNic podobného negativního na PVR nepozoruji, nejspíš mas problém s HDD.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Výmena prijímačaSaxon: Myslíš od samého počátku a hned na dvou přijímačích současně a ke všemu na výrobcem doporučeném hdd? Tak blbá náhoda? Když jsem ho před cca 4-5 rokama kupoval, pečlivě jsem zvažoval a vybíral přijímač včetně komponentů. Bylo celkem jedno jestli je v přijímači ofiko fw. neofiko fw nebo jeppssen. Na dalších dvou 1100 je průšvih chování DO. Ukecal jsi mě. Zkusím jiný HDD. Moc tomu nedávám.VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 002 |
![]() |
|
RE: Výmena prijímačameduzka, jestli mohu doporučit, tak HDD WD s externím napájením. S tím neznám problémy. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Výmena prijímačaAno, jak píse Hifi.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
![]() |