Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat Technistar SIR vs LCD Sharp

Čau,dnes jsem volal na technické do Omka Brno,ohledně problému s vypadáváním zvuku na Technisatu Technistar SIR.Technikem mi bylo řečeno že se o problému se zvukem u SIRu ví a problém postihne tak 5 zákazníků ze 100.Přijímač je připojen přes HDMI kabel s 4 roky starým HD ready LCD Sharp.Podle technika z Omka bývá problém právě v komunikaci přes HDMI s Tv značky Sharp.Prý se může stát že starší HDMI rozhraní v Tv nestačí zpracovat data ze satu a stane se že zvuk vypadne.Byl mi doporučen za 584kč přepínač HDMI Bandridge BN-BVB1002.Přepínač prý signál z HDMI výstupu satu znovu přepočítá a pošle do Tv což by mělo problém se zvukem řešit.No nevím no :((

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008
Odpověď v diskusním vlákně

@Saták1

A je jedno zda je do TV posílán DD nebo obyčejné stereo?Je ta TV vubec schopna příjmu zvuku třeba 5.1.?Starší TV to dost často neumí a musí se DD vypnout a ve zvukové stopě zvolit pouze stereo.

hobo
Registrace: 1/2007

Saták1

se divím že ti někdo odpověděl ;) když tam někdy zavolám a ptám se ohledně Technisatů tak se mě ptají na číslo faktury či kde jsem to koupil.Když ne u nich tak ať se ptám prodejce ten mi to prodal tak ať mi radí. :-/ Tak raději zavolám na prodejnu a tam se alespoň něco dozvím.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

@hobo

Upřesnuji tip Tv:LCD Sharp AQUOS LC32SH7E HD ready,Dolby Digital Plus.Stáří 3.roky

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008

Saták1

Tam bude asi opravdu zádrhel.Ta TV už není zas tak stará.Obyčejné stereo to přes HDMI dělá taky?

hobo
Registrace: 1/2007

RE: Technisat Technistar SIR vs LCD Sharp

Ono pouštět DD do stereo TV je trošku masochismus. :)

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra