![]() |
|
VU+Uno image VTI 5.0.0Dobrý večer,dovolte, abych se zeptal , mimochodem jsem úplný začátečník, linuxový stroj mám krátce. Uno jsem připojil na net a v menu VTI - nástroje - správce software jsem dal načíst aktualizace balíčků, aktualizace proběhla bez problému. No a potom jsem stahoval taky nějaké skyny. Nicméně se po té objevila výstražná zpráva, že FLASH paměť má volných pouze 10MB, při instalaci nebo aktualizaci může způsobit problémy, pokračujete pouze na vlastní riziko - následovala možnost ano/ne. Dal jsem tedy ne. Otázka tedy je, co by následovalo, pokud bych dal ano a jestli je nějaký způsob jak FLASH paměť vymazat nebo co vlastně s tím udělat. A ještě bych se zeptal, k čemu slouží aktualizace FPGA?? Dík za případnou radu, ipov. |
ipov
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 39 |
![]() |
|
RE: VU+Uno image VTI 5.0.0Po zaplneny flashe by nasledovalo spomalenie systemu a jeho pad. Riesenie je potom pripojenie cez telnet ci cez Total Commander a odinstalovanie (vymazanie) nepotrebnych pluginov alebo skinov. (Preto odporucam pouzivat nejaky USB kluc ako mali hdd.)Aktualizacia FPGA je vlastne aktualizacia driverov (ovladacov). Ak som nieco zle napisal tak som sa mylil a mylit sa je predsa ludske, povedal jez a zliezol z kefy. :))) Nosce te ipsum.
|
Warder
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 640 |
![]() |
|
možnáby bylo jednodušší začít znovu a neinstalovat nepotřebné věci,uno nemám,mohu se mýlit :))) |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
RE: VU+Uno image VTI 5.0.0pierrepetr muudro pises ale vies aky su zaciatocnici, vsetko si musia vyskusat, na vsetko musia kliknut. Myslim ze my sme neboli iny. ;)Nosce te ipsum.
|
Warder
![]() |
|
určitě,ale pokud bych začínal,tak s jednoduchým "počítačem",bez zbytečností a rozchodit základní věci,potom,až budu mít roupy,začít si zkoušet další neznámé |
pierrepetr
![]() |
|
RE: VU+Uno image VTI 5.0.0No dík za rady, modrej z toho ovšem nejsem, jakou má asi kapacitu ta Flash paměť, dá se to někde v tom stroji přečíst? |
ipov
![]() |
|
RE: VU+Uno image VTI 5.0.0Napis nam tak odhadom, kolko toho mas v moduloch-pluginoch? Akolko skinov?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: VU+Uno image VTI 5.0.0ipov pripoj sa telnetom do boxu a zadaj mu prikaz free. ;)Nosce te ipsum.
|
Warder
![]() |
|
RE: VU+Uno image VTI 5.0.0VTI som uz davno nemal na masine, ale urcite tam v menu niekde najdes systemove informacie, alebo nejak podobne, tam hladaj.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: VU+Uno image VTI 5.0.0no já jsem potom dal ty nainstalovaný skyny "odebrat", co se týká těch pluginů - jestli je myšleno zásuvné moduly, tak jich cca 13. Jinak kam zadat ten příkaz free?, /jsem bohužel úplný laik/, propojil jsem stroj sice pře total comander, nicméně toť vše, zatím nevím co a jak. Dík za trpělivost, ipov. |
ipov
![]() |
|
RE: VU+Uno image VTI 5.0.0Dlhé stlačenie žltého VTi info a tam máš všetky údaje.Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
|
pele1
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 5 397 |
![]() |
|
RE: VU+Uno image VTI 5.0.0Menu / VTI panel / VTI - nastroje / VTI - systemove informacie / Systemova pametNosce te ipsum.
|
Warder
![]() |
|
RE: VU+Uno image VTI 5.0.0tak tu systémovou paměť jsem našel, jsou tam tyto položky:total - 275292 used - 114772 free - 160520 shared - 0 buffers - 0 no a potom je tam položka swap a tam jsou samé nuly, jestli to správně chápu, nyní je volných 160520 asi MB? |
ipov
![]() |
|
asi ne160520 Kb,160520Mb=160Gb,to tak za deset let |
pierrepetr
![]() |
|
RE: VU+Uno image VTI 5.0.0Díky, snad to časem nějak vše půjde, ipov. |
ipov
![]() |
|
určitě,jako všem uživatelům,jen na začátku moc nešlapat na plyn,vše se rozjede :))) |
pierrepetr
![]() |
|
RE: VU+Uno image VTI 5.0.0Toto nebude ta pamät co si hladal. Prehladaj este ostatne polozky info o systeme.Hladas Flash, tam ti vypisoval problem. :8)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: VU+Uno image VTI 5.0.0Myslim ze prave to je ta pamet co hladal, pretoze stahoval a instaloval rozne skiny ci pluginy akosi bez rozmyslu. Taketo neuvazene kroky sa nejak prejavit museli ;)Nosce te ipsum.
|
Warder
![]() |
|
RE: VU+Uno image VTI 5.0.0To ano, napriek tomu si nemyslim, ze flash a RAM je to iste.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: VU+Uno image VTI 5.0.0liquere to mas pravdu ze celkova RAM a Flash nieje to iste. ;)Nosce te ipsum.
|
Warder
![]() |
|
RE: VU+Uno image VTI 5.0.0Este pre ipova, taky isty žrut su aj picony......neviem ci ich pouzivas.Warder, aby si pochopil, nechcem sa hrat na mudreho, ale nieco podobne som riesil asi pred pol rokom, bolo to treba precistit.Ale ta info o RAM metie ludi.Ale je toho dost na forach okolo toho.Preto si niekto dava napr. picony na usb.Ale to je nieco za nieco, ked nemas dost rychly usb kluc.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
![]() |