Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

3D sat.příjem

Ahoj-četl jsem recenzi na VU+SOLO2 a je tam i psáno,že přístroj umožňuje příjem vysílání ve 3D.Toto umožňuje jen tento přístroj nebo všechny satelitní přijímače?
Ptal jsem se u jednoho prodejce satel.techniky a on ani nevěděl zda se někde vysílá ve 3D.Což já také nevím.
Moc děkuji za odpovědi.
Zdenek.

Zdenek1
Registrace: 7/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: 3D sat.příjem

Ve 3D se vysílá, zvládnou to všechny přijímače co jsou schopny přijímat normu DVB-S2 ovšem musíš mít zobrazovač, který ti 3D zobrazí správně. Vyzkoušet si to můžeš na programu Astra 3D Promo 10803H 22000 3/4 8PSK na 19,2E

VU+ZERO 4K E85 5W,4W,1W,5E,9E,13E,19E,23E

tkan
Registrace: 12/2007

prehlad 3D je napr. tu http://www.flysat.com/satlist-3d.php

tomko
Registrace: 1/2006

"VU+SOLO2 a je tam i psáno,že přístroj umožňuje příjem vysílání ve 3D."
Tak toto je obyčajný reklamný trik na zvýšenie predaja! ;)

Takmer každý sat. prijímač DVB-S2 zvláda 3D obraz, ale ho žiaden nerozkóduje do takej formy, že by si ho mohol pozerať na akomkoľvek 2D televízore!Rv
Toto nezvládne ani VU+SOLO2, hoci má najvýkonnejší procesor na trhu. Jednoducho potrebuješ 3D HDTV.:((

Od polovica minulého roka ide aj na všetkých dreamoch a aj na niektorých lacnejších prijímačoch 3D menu.R^
Ja na starom Dreame 800 HD PVR už asi 2 roky veľmi sporadický pozerám tých pár programov v 3D. Naposledy včera na SKY 3D (DE) Troch muškatierov.
Lenže 3D programy nie sú vhodné pri dnešnej úrovní vysielania a najmä spracovanie obrazu pre každého (nemá to nič spoločné s cenou). Rv Jednoducho pozeranie cez 3D okuliare s chybou zraku je utrpenie. Niektorí dokonca dostanú závraty, alebo to spôsobí pálenie a slzenie očí! Na tento jav upozorňuje aj menu pri prepnutí na 3D režim!
Takže ak niekto chce si kúpiť takýto 3D HDTV, nech si odskúša pozeranie priamo v predajní dlhšiu dobu a potom sa rozhodne.

Ingemar13
Registrace: 10/2012

vu+ solo2 má možnosť prepnuť skin do 3D. To je dobré pri vysielaní 3d programu. Nič viac.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

A je rozdíl, zda máte TV panel v 3D " pasivní nebo aktivní " !!! V tom je též rozdíl kolegové. :))) R^

CES
Registrace: 4/2007

3D je slepá kolej. Za pár let po něm pes neštěkne.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Saxon

Souhlas, a jeden čas se výrobci předháněli, kdo bude mít víc modelů. Já mám TV panel 3D aktivní a NEPOUŽÍVÁM TO. !! R^ R^

CES

3D system

3D panel "aktivny vs. pasivny" je rovnaka bitka, ako pri Plasma vs. LCD...Kazdy bude obhajovat to svoje....Ale z recenzii vypliva ze menej "skodlive" je sledovanie pasivneho systemu, nakolko tento system vyuziva v okuliaroch filtre, ktore sa postaraju o to, aby kazde oko videlo len to co ma.U aktivneho systemu sa pouziva technologia preblikavania striedavo laveho a praveho skla, co ma nasledok bolest hlavy a pod.Samozrejme len u citlivych ludi, vela ludi to ani nepostrehne..Co ale postrehnut ide je cena okuliarov, kym pasivne stoja okolo 5 Eur, tie aktivne sa pohybuju cca 30 a viac
PS...Je to napisane velmy laicky..V pripade hlbsieho zaujmu treba pouzit google :)))

Predstavte si to ticho, keby ľudia vraveli len to, čo vedia.

johndoug
Registrace: 12/2006

3D je nieco ako opera :). Nie je to na kazdodenne sledovanie, ale raz zacas to vie umocnit zazitok. Naposledy som sledoval posledny Cirque des Soleil a ked som si to potom pustil len 2D, bolo to potom velmi ploche.

Mam panaka plazmu = aktiv. Okuliare si nemusim kupovat Panasonic za 60 ecok, ked su kompatibilne Samsungy za 16 :D.
Priestor z telky nevychadza do priestoru, je to pohlad do akvaria. Priestor predo mnou som zazil len v IMAXE v Blave (blahej pameti).

VU+: Zero, SoloSEV2, Uno4KSE, E-85 1W-28E, 110cm 27,5W, 115cm 36E

dbart
Registrace: 5/2006

Az na to, ze vyvoj panelov pre 3D isiel na ukor inych vyhod napr. panelov IPS.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Pro Saxon---CES

Ahoj. Naprosto souhlasim s Vasim nazorem.Je to pouze boj o penize zakaznika..Tv se stava multimedialnim centrem.Jen si neumim predstavit jak se 5 clena rodina rozhoduje zdali si pusti --internet--3D obraz--normal obraz--hudbu--nebo cokoliv jineho.Pri sledovani 3D jiz zakaznik nevidi tu katastrofalni zobrazovaci technologii panelu lcd .

Jirka Jablonec

vanspeed
Registrace: 10/2007

Jirko, dík za názor a podporu, to 3D TV dopadne stejně jako QADRO FM vysílání a CD mini-disc. Prostě komerčního spotřebitele - cca 90%, to nezajímá. R^

CES

Pro CES

Ahoj.Je to jasny.Nejradeji by prodavali kulovy za velky prachy.

vanspeed
Registrace: 10/2007

Priestor z telky nevychadza do priestoru, je to pohlad do akvaria. Priestor predo mnou som zazil len v IMAXE v Blave
dbart
---------------
Fakt? Tak to žasnem. :(((
V dobe ľadovej v 3D nám zdanlivo snežilo do pol obyvačka a minule sme sa uhýnali pre kordom D´artagnana, ktorý mi zdanlivo preletel kolo ucha.:)
A to mám dvojročný lacný krám LG za 450 eur s 12 okuliarmi zadarmo!R^

Ingemar13

Jedina pri zlej 3D nahrávke, alebo pri konverzií z 2D/3D je to pohľad "do akvária" kedy obraz nevystupuje do priestoru. Dokonca aj pri satelitnom FTA High 3D, mám pri hudobných programoch zdanlivo "3D repro" asi 30-40 cm pred TV ;)

Ingemar13

Pockaj az ti ten kord preleti aj pri vypnutej telke a skoncis u ocneho.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

je to aj rozdielnou technologiou (aktiv-pasiv) aj subjektivnym vnimanim 3D efektu. Napisal som svoj subjektivny nazor, nemam doma ten zazitok, ktory je napriklad v kine. Ale 3D technologiu nezatracujem.

Televizor som kupil teraz na vianoce a som velmi spokojny s kvalitou obrazu - PLAZMA :))) :)) :8)

VU+: Zero, SoloSEV2, Uno4KSE, E-85 1W-28E, 110cm 27,5W, 115cm 36E

dbart
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra